:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WICKER PARK
WICKER PARK
Bespreking door: Joris - Geplaatst op: 2005-08-31
FILM
De jonge Matthew (Josh Hartnett) lijkt de wereld aan zijn voeten te hebben. Hij heeft een veelbelovende carrière in het vooruitzicht en staat op het punt in het huwelijksbootje te stappen met zijn vriendin Rebecca (Jessica Paré). Desondanks koestert hij nog steeds de hoop om zijn verloren liefde Lisa (Diane Kruger) terug te vinden. Twee jaar geleden verdween ze uit zijn leven en bleef hij achter met een gebroken hart. Net wanneer hij op het punt staat zijn huwelijksaanzoek te doen, vangt hij een glimp op van een vrouw van wie hij denkt dat het Lisa is. Hij loopt haar nog achterna, maar ze is hem te snel af. Het voorval zet Matthew ertoe aan om zijn zakenreis naar China uit te stellen en naar Lisa op zoek te gaan. Hij volgt haar naar een hotelkamer en daarna naar een appartement waar hij een andere jonge vrouw (Rose Byrne) ontmoet, die toevallig ook Lisa heet. Wanneer het spoor lijkt dood te lopen, loopt hij zijn oude vriend Luke (Matthew Lillard) tegen het lijf. Matthew staat op het punt zijn normale leven te hervatten, maar dan neemt zijn verlangen naar Lisa de overhand en begint het verhaal zich te ontrafelen.

Wicker Park doet zijn uiterste best om suspense op te bouwen. De film verwacht dat je je gaat afvragen of Matt en Lisa terug samen zullen komen. De film verwacht dat je hoopt dat Matt erachter zal komen waarom Lisa hem verlaten heeft, ook al slaat de oorzaak van hun breuk nergens op. De film verwacht dat je gaat meeleven met zijn personages. Wicker Park faalt op zowat elk van die fronten. Eén van de voornaamste problemen is de structuur. De filmmakers doen een krampachtige poging om gesofisticeerde puzzel te creëren. Daarbij slaan ze de kijker om de oren met flashback na flashback. Ze gooien de tijdlijn overhoop en doen er zowat alles aan om hun Franse voorbeeld L'Appartement te imiteren. Tegen de tijd dat ze de eindjes aan elkaar beginnen te knopen, kon het uw dienaar geen moer meer schelen hoe het met de personages zou aflopen. De aandacht van regisseur Paul McGuigan lijkt meer uit te gaan naar het gebruik van technische speeltjes, dan naar het vertellen van een boeiend verhaal. Een ander probleem situeert zich op vlak van de acteerprestaties, voor zover je van prestaties kunt spreken. Josh Hartnett is geen moment overtuigend in de rol van Matthew. Zijn personage heeft nood aan een balans tussen emotie en mentale onstabiliteit om je te doen geloven wat hij allemaal doet. Met Hartnett lijkt het erop dat Matthew doet wat hij doet omdat het zo in het script staat. Het ontbreekt de jongeman aan charisma en présence om een film op zijn eentje te dragen. Ook zijn tegenspeelster Diane Kruger slaagt er geen moment in enige indruk te maken als Lisa. Zo zie je maar dat een goed uiterlijk van de acteurs en actrices niet noodzakelijk garant staat voor een geslaagde film.

BEELD EN GELUID
De 2.35:1 anamorfische beeldtransfer met gemiddelde bitrate van 6,53 mb/s biedt een bevredigende kwaliteit. Het beeld is scherp, de kleuren komen natuurlijk over en de print is grotendeels vrij van beschadigingen. Ook het Dolby Digital 5.1 geluidsspoor levert een respectabele geluidskwaliteit. Dialogen worden helder weergegeven door de centrale speaker terwijl de surround speakers hoofdzakelijk zorgen voor de weergave van omgevingsgeluiden. Misschien nog het meest positieve aan deze film is de soundtrack, die hier mooi tot zijn recht komt.

EXTRA’S
Een originele bioscooptrailer en trailers voor Eulogy, Pecker en Elvis Has Left The Building. Om eerlijk te zijn had yours truly ook niet echt honger naar meer bonusmateriaal.

CONCLUSIE
Wicker Park is een schoolvoorbeeld van de reden waarom zoveel remakes miserabel ten onder gaan. Het is een krampachtige imitatie van L'Appartement en probeert de kijker constant op het verkeerde been te zetten door het overdadige gebruik van flashbacks en technische spielerei. Deze dvd strekt ondanks de redelijke technische kwaliteiten, dan ook niet tot de aanbeveling.


cover
Studio: Paradiso

Regie: Paul McGuigan
Met: Josh Hartnett, Rose Byrne, Matthew Lillard, Diane Kruger, Christopher Cousins

Film:
3/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5410504969096


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Ook verkrijgbaar

Andere recente releases van deze maatschappij