:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JUSTICE LEAGUE - STARCROSSED
JUSTICE LEAGUE - STARCROSSED
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2005-08-30
FILM
Op een dag verschijnt er een vreemd ruimteschip in de lucht. Hawkgirl herkent het schip direct als zijnde eentje uit de vloot van de aartsvijanden van haar volk. Gelukkig duikt er net op tijd een cruiser van haar eigen volk op om af te rekenen met de dreiging.

Al snel ontdekken de superhelden echter dat de bedoelingen van Hawkgirl's rasgenoten niet zo nobel zijn als ze wel lijken. De aarde blijkt de laatste schakel te zijn in een hyperruimte doorgang naar de thuisplaneet van hun tegenstanders. Klein neveneffect: elke planeet op de route wordt vernietigd door de generatoren die de doorgang moeten openen. Hawkgirl wordt bijgevolg in een moeilijke positie geplaatst: moet zijn haar collega's superhelden helpen de aarde te redden of moet ze haar volk steunen en een eeuwenoude oorlog eindelijk beslechten ?Op het eerste zicht lijkt ze de verkeerde keuze te maken en moeten Batman, Superman en de rest van de Justice League het zelf opnemen tegen de Hawkpeople en dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan, aangezien de Hawkpeople niet alleen beschikken over erg geavanceerde wapens, maar ook nog eens in veel grotere aantallen aanwezig zijn ...

Starcrossed is eigenlijk een aaneenschakeling van 3 afleveringen uit het 2e seizoen van de serie Justice League. Net zoals bv. Superman: Last Son of Krypton zijn de afleveringen mooi aan elkaar gezet en vormen ze één film. Aangezien de 3 afleveringen 1 verhaallijn volgen is de overgang van de ene aflevering in de anderen niet te merken, wat niet altijd het geval is bij compilaties. De film zelf is bijgevolg ook van dezelfde kwaliteit als de rest van de serie en zorgt voor evenveel entertainment.Indien je van de vorige afleveringen van Justice League genoten hebt, dan zal deze alfevering zeker niet teleurstellen.

BEELD EN GELUID
Op de Regio 1 uitgave kreeg je 2 verschillende transfers gepresenteerd, als eerste een 1.33:1 pan en scan transfer en als tweede de film in het originele widescreenformaat. Op de Amerikaanse televisie werd afwisselend de ene en de andere versie getoond, maar de afleveringen werden wel degelijk in widescreen geanimeerd.

In de Benelux moeten we het echter stellen met de 1.33:1 pan en scan transfer en dat is vanzelfsprekend onaanvaardbaar. Bovendien is die transfer zelf dan ook nog niet om over naar huis te schrijven wegens het veelvuldig toepassen van edge enhancement. Daarbovenop is er de vrij storende aanwezigheid van aliasing en het feit dat het geheel vrij soft lijkt bij momenten. Als pluspunt kunnen we wel de perfecte kleurverzadiging en zwartniveaus meegeven, maar dat kan spijtig genoeg niet op tegen de minpunten en het feit dat het om een pan en scan transfer gaat. Doodzonde !De Dolby Surround 2.0-geluidstrack stelt niet teleur, maar verbaast ook nergens. Gewoon een degelijke track waarin geen ruis of foutjes aanwezig zijn. Een verrassing is dat natuurlijk niet, want de afleveringen werden vorig jaar maar gemaakt.

EXTRA’S
Als eerste extra is er Hawkman: From Comics to Cartoon waarin leden van de crew terugblikken op het personage Hawkman en hoe de omzetting van stripfiguur naar tekenfilmfiguur in zijn werk ging. Nadien krijgen we een aantal Deleted Scenes gepresenteerd, waarvan 2 nooit verder geraakt zijn dan een opeenvolging van schetsen. Geen van de scenes heeft muziek of sound effects. Tot slot is er ook nog een Tour of the Watchtower waarin we worden rondgeleid door de basis van de Justice League aan de hand van een compilatie van beeldfragmenten met voice-overlay.CONCLUSIE
Als film is Starcrossed een erg leuke aanvullig op het Justice League universum, met de dvd-release is het echter niet zo goed gesteld. Geluid mag dan wel goed zijn, de beeldtransfer is onaanvaardbaar voor een dergelijke recente productie. De extra's zijn leuk, maar zoals steeds nogal karig. We kunnen u dus enkel aanraden deze release NIET in huis te halen en uit te wijken naar regio 1.


cover
Studio: Warner

Regie: Butch Lukic, Dan Riba
Met: Kevin Conroy, Maria Canals, Susan Eisenberg, Phil LaMarr, Carl Lumbly, George Newbern, Michael Rosenbaum

Film:
8/10

Extra's:
4/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
6

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
7321931312851


Beeldformaat:
1.33:1 pan & scan PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0
Hongaars Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Hawkman: From Comics to Cartoon
• Deleted Scenes
• Tour of the Watchtower

Andere recente releases van deze maatschappij