:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UNDER SUSPICION
UNDER SUSPICION
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-06-17
FILM
Henry Hearst (Gene Hackman) is een 57-jarige succesvolle advocaat en getrouwd met de veel jongere, knappe en mysterieuze Chantal (Monica Bellucci). Beiden wonen ze in een ruime villa in Puerto Rico. De voorbije dagen heeft een orkaan lelijk huis gehouden en veel schade aangericht. Er wordt een benefietavond georganiseerd waarop Henry in zijn speech de rijkelui zal verzoeken een duit in het zakje te doen. Echter voor hun vertrek wordt Henry opgebeld door Victor (Morgan Freeman), hoofdinspecteur van de politie. Die heeft nog enkele vraagjes in verband met het kinderlijk dat eerder die dag gevonden is. Enkele uitspraken in de verklaring van Henry doen hem twijfelen aan sommige feiten. Victor wil ze ophelderen, maar al gauw zal blijken dat Henry's verklaring tegenstrijdigheden bevat waardoor de politie sterke vermoedens heeft dat hij wel eens de dader zou kunnen zijn. Henry's vrouw Chantal wordt eveneens ondervraagd en dan gaat de bal aan het rollen...

BEELD EN GELUID
Under Suspicion heeft een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er vrij goed uitziet. Bij momenten zie je wel wat ruis, zonder het als storend te ervaren. Voorts is het beeld zuiver en helder en bevat het voldoende scherpte en detail. De kleuren zijn warm, natuurlijk en hebben een zuiders tintje. Deze dvd bevat drie geluidssporen waarvan wij de Dolby Digital 5.1 (384 kbps) en de DTS 5.0-track (754 kbps) beluisterd hebben. De Dolby Digital 5.1-track klinkt goed en maakt perfect gebruik van de beschikbare kanalen. Het voorste geluidsveld wordt mooi opengetrokken waarbij dialogen constant verstaanbaar blijven. De surrounds worden onder meer gebruikt voor achtergrondgeluiden van de feestvierende massa. De DTS-track daarentegen klinkt zoals verwacht gedetailleerder en verfijnder dan zijn 5.1-tegenhanger en bijgevolg geniet die onze voorkeur. De DTS-track heeft geen LFE-kanaal aan boord en dus "slechts" een 5.0-track, maar met een compatibele versterker kan je genieten van een extra achterste kanaal.

EXTRA'S
De weinige extra's worden gepresenteerd via statische menu's en je kan kiezen uit een making-of (5 min. 45), interviews (11 min. 30) met Gene Hackman en Morgan Freeman, een bioscooptrailer, TV-commercial, filmografie van Gene Hackman en biografieën van Gene Hackman en Morgan Freeman. De Nederlandse ondertitels bij het interview zijn uitschakelbaar.

CONCLUSIE
Under Suspicion is een geslaagde detective-thriller die de kijker niet meer loslaat tot op het einde. Prima vertolkingen van beide rasacteurs, bijgestaan door enkele ondersteunende nevenrollen. Een film voor een spannend avondje cinema. Verkrijgbaar vanaf 10 juli 2001.


cover
Studio: Video Film/Express

Regie: Stephen Hopkins
Met: Gene Hackman, Morgan Freeman, Thomas Jane, Monica Bellucci

Film:
7/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
16

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713053001482


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels DTS 5.0
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Making-of
• Interviews
• Trailer
• TV-commercial
• Interviews
• Bio- en filmografiën

Andere recente releases van deze maatschappij