:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> HANGING UP
HANGING UP
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-02-08

FILM
"Hanging Up" is een film waarvan we eerlijk gezegd nog nooit gehoord hadden tot we een tijdje geleden het persbericht van Columbia onder de neus geschoven kregen. Verder dan het persbericht waren we beter niet gegaan want de film is ronduit flauw en bijwijlen irritant. De gereputeerde cast kan het zwalpende scenario niet redden en al vroeg in het verhaal verlies je als kijker de aandacht, wat toch niet de bedoeling kan zijn. In deze prent, geregisseerd door Diane Keaton, staat de relatie tussen drie zussen en hun vader centraal. Eve (Meg Ryan) is een jonge en dynamische vrouw die met haar bedrijfje No Surprises feestjes organiseert voor klanten. Tegelijkertijd zorgt ze ook voor haar vader Lou (Walter Matthau) die aan geheugenverlies lijdt en fysiek achteruitgaat. Georgia (Diane Keaton), de oudere zus, heeft het enorm druk met haar eigen trendy magazine en kan dus geen hulp bieden. Maddy (Lisa Kudrow) de jongste van de drie zussen, is een soapactrice die meer met haar doorbraak bezig is dan met de relatie met haar vader en zussen. Eve staat er dus alleen voor en op de koop toe moet Lou in het ziekenhuis worden opgenomen voor onderzoek en verzorging. De drie zussen hangen voortdurend met elkaar aan de telefoon (de telefoon rinkelt bijna onophoudelijk en met momenten werkt dat danig op de zenuwen), ruziënd om wie er nu voor hem zal zorgen. Eve's smeekbeden om hulp blijven onbeantwoord, terwijl Lou aftakelt.

BEELD EN GELUID
Naar goede Columbia gewoonten zijn beeld- en geluidstransfer meer dan oké. Het geluid klinkt open en ruimtelijk, waarbij de dialogen steeds duidelijk verstaanbaar blijven. Even toch een opmerking over het beeld: heel af en toe lijkt het beeld niet echt zuiver en merk je wat grain en zijn de kleuren wat mat.

EXTRA'S
In een poging om de dvd nog wat commercieel aantrekkelijk te maken voor de consument, zijn er tevens enkele extra's voorzien. Laat dit je niet verleiden om de dvd aan te schaffen want tenslotte is het toch de film die telt, niet?  Op het vlak van extra's is het voorgekauwde kost: trailer, Making-of "Getting Connected" (12 min.) met interviews, een verwijderde scène in een restaurant (9 min.), enkele bloopers (5 min.), de geïsoleerde soundtrack en filmografieën.
cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Diane Keaton
Met: Meg Ryan, Lisa Kudrow, Diane Keaton, Walter Matthau

Film:
3/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
91 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609071214


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Pools, Bulgaars, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks
Extra's:
• Trailer
• Making-of "Getting Connected"
• Verwijderde scène
• Bloopers
• Geïsoleerde soundtrack
• Filmografieën

Andere recente releases van deze maatschappij