:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PATLABOR 1
PATLABOR 1
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-07-13
FILM
Tokyo en ook de rest van de wereld gebruiken Labor-robots bij grote constructiewerken,want door hun veelzijdigheid kunnen ze elke job aan. De politie heeft speciale eenheden die Patlabors gebruiken, een aangepaste versie die kan instaan voor de veiligheid van de bevolking. De laatste tijd gebeuren er ongelukkenn met op hol geslagen Labors. Men komt er achter dat een nieuw besturingsprogramma de oorzaak is. Een onderzoek brengt andere elementen aan het licht die met elkaar niks te maken blijken te hebben, maar een ramp zal moeten worden vermeden.

Het verhaal zit goed in elkaar, maar het mist wat spanning. De animatie was voor het jaar 1989 van een degelijke kwaliteit, doch kan niet altijd op tegen bijv. een Akira vanomstreeks dezelfde tijd. De regisseur is dezelfde als die van Ghost In The Shell uit 1995, en je merkt het aan de scènes van het oude Tokyo en de zoektocht die daar deels aan de gang is. De sfeer is drukkend met een traag ritme en er worden veel long shots gebruikt, afgewisseld met detailshots.

BEELD EN GELUID
Met de beeldkwaliteit zit het snor, goede kleuren die niet in elkaar lopen en een beeld vrij van compressiefouten. Het geluid is zuiver en dynamisch, maar jammer genoeg gaat het alleen om een 2.0-geluidstrack. Een 5.1- of DTS-track zou op sommige momenten wel een extra dimensie kunnen geven, doch al bij al valt het mee. Japans gesproken met Nederlandse ondertiteling, zodoende kan je beter de gemoedstoestand van het personage inschatten die misschien wel verloren was gegaan in een Engelse dub.

EXTRA'S
Een trailer en een informatieve Making-of voor wie de reeks niet kent. De beelden die je in de Making-of te zien krijgt komen veelal van de Patlabor-series en laten je zeker naar meer snakken.

CONCLUSIE
De film meermaals bekijken is een must en misschien is het beter voor de niet-diehards onder de manga-fans om die eerst te huren.


cover
Studio: A-Film

Regie: Mamoru Oshii
Met: -

Film:
7/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1989

Leeftijd:
AL

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8716777000915


Beeldformaat:
1.66:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer
• Making-of

Andere recente releases van deze maatschappij