:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> COUPLING - SEIZOEN 3
COUPLING - SEIZOEN 3
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2004-09-03
SERIE
Op de achterzijde van het doosje vinden we het volgende terug:
De bende van Coupling is er weer voor een hilarische portie seksuele veroveringen en sociale vernederingen. De derde reeks begint veelbelovend nadat Steven (Jack Davenport) en Susan (Sarah Alexander) op het einde van het vorige seizoen uit elkaar gingen. De eerste aflevering speelt zich dan ook volledig in split-screen af waarbij we de twee helften van het "gesplitte" koppel op de voet volgen. Beiden begeven zich naar de "Tempel van de Vrouw", dat is dan voor Susan een schoonheidssalon en voor Steve een stripclub.

Het leven van hun vrienden is niet minder ingewikkeld: Jane (Gina Bellman) heeft een godsdienstfanaat gestrikt die niet gelooft in seks voor het huwelijk; Jeff (Richard Coyle) wordt tussen de bureaubenodigdheden aangeklampt door een vrouw die hem even wil "lenen" van zijn vriendin; en Sally (Kate Isitt) en Patrick (Ben Miles) moeten twee griezelige vooruitzichten onder ogen zien... een spin in Sally’s kamer en de kans dat ze misschien meer dan louter vrienden willen zijn …


Eigenlijk kunnen we van een serie als Coupling geen betere samenvatting bedenken. De samenvatting klinkt prettig gestoord en datzelfde kunnen we eigenlijk zeggen van het merendeel van de 7 afleveringen op deze set. Net zoals in de eerste 2 seizoenen komen de personages weer in de meest rare situaties terecht. In plaats van die situaties dan op te lossen werken ze zich nog steeds dieper in nesten. Wat ons vooral is bijgebleven is de aflevering in split-screen. Het was de eerste keer dat we hier bij een tv-serie gedurende een hele aflevering mee te maken kregen. Op het eerste gedacht zou men zeggen dat dit verwarrend en zelfs frustrerend moet zijn, maar bij deze aflevering is dit werkelijk goed in beeld gebracht, mede doordat men in breedbeeld werkt. We kunnen daarom weer niet anders dan deze 3e reeks warm aanbevelen aan iedereen die houdt van een gezonde portie Britse humor.

AFLEVERINGEN
Split
Steve en Susan hebben een punt achter hun relatie gezet. Tenminste tot Steve zich excuseert, maar dat vertikt hij. Beiden proberen hun problemen te vergeten, Susan door een bezoekje een het schoonheidssalon van haar vriendin Sally en Steve door met z’n vrienden naar een stripclub te trekken.

Faithless
Jane probeert wanhopig de aandacht te krijgen van James, één van haar collega's op het radiostation. Ondertussen heeft Jeff zonder het echt te beseffen een date geregeld met een van zijn collega’s wanneer zijn vriendin een dagje de stad uit is.

Unconditional Sex
Jeff zit in de problemen wanneer het tijd is voor "de" date. Via de telefoon proberen zijn vrienden hem te helpen, maar Steve werkt zich enkel in de problemen wanneer hij zijn relatie met Susan vergelijkt met de Koude Oorlog.

Remember This
Midden in de nacht rijdt Patrick naar Sally’s flat, zogezegd om een spin te doden. Wanneer hij daar aankomt blijkt er echter geen sprake te zijn van een spin, straffer nog Sally had hem zelfs niet opgebeld.

The Freckle, the Key and the Couple Who Weren’t
James herinnert zich eindelijk van waar hij Susan kent, dit tot grote ergernis van Jane. Jeff en Julia proberen hun leven wat opwindender te maken, maar wanneer Jeff de sleutels van de handboeien verliest en tot overmaat van ramp ook Julia’s ex-vriend opdaagt is het hek van de dam.

The Girl with One Heart
Susan richt de badkamer opnieuw in, maar vergeet om weer een slot op de deur te plaatsen, dit tot grote ergernis van Steve. Hij durft het haar echter niet zeggen uit schaamte, bij het etentje later die avond onstaan daaruit serieuze mistoestanden.

Perhaps, Perhaps, Perhaps
Sally denkt dat ze zwanger is gaat bijgevolg bij de apotheker om een zwangerschapstest. Wanneer deze een onduidelijke uitslag heeft besluit ze om ook voor Susan en Jane een test te gaan halen, als "referentie". In de drukte worden de tests echter door elkaar gehaald, wanneer blijkt dat één van de tests positief is, weten de vrouwen niet wat te doen, één van hen is zwanger, de vraag is enkel wie...

BEELD EN GELUID
Dat Coupling een recente tv-serie is, merken we erg goed aan de beeldtransfer. Deze is namelijk van erg goede kwaliteit, bijgevolg krijgen we een erg scherper transfer gepresenteerd. Kleuren zijn mooi helder en voldoende verzadigd, ook zwartniveau en schaduwdetail zijn erg solide. Wanneer we toch wat moeten opmerken als minpunt is dat een kleine hoeveelheid posterisatie en hier en daar wat aliasing. Dit is echter miniem en zal de meeste kijkers niet direct opvallen. In ieder geval een erg goede transfer.

Bij series als Coupling staat de dialoog natuurlijk centraal, vandaar dat geopteerd werd voor een "normale" Dolby Digital 2.0 track. Deze doet perfect zijn werk, bevat voldoende dynamiek en is kraakhelder. Dialogen zijn daardoor natuurlijk goed te verstaan en dat is bij deze serie een groot pluspunt.

EXTRA’S
Audio Commentaries
Op "Faithless" en "Unconditional Sex" na krijgen we bij iedere aflevering een audiocommentaar gepresenteerd. Deze werd ingesproken door Jack Davenport en Stephen Moffat. Elk van deze commentaren bevat een mooi hoeveelheid extra informatie en is bovendien nog eens leuk om naar te luisteren ook.

Outtakes
8 Minuten bloopers en screw-ups... daarvan kunnen we nooit genoeg krijgen !

Unfilmed Script Extracts
Door middel van tekstpagina’s krijgen we enkele scenes uit het script te zien die nooit verfilmd werden.

Interviews
Tenslotte ook nog een 19 minuten durende Behind the Scenes van de serie, door middel van interviews kom je heel wat meer te weten over de serie, cast en crew.

CONCLUSIE
Indien je van typische Britse humor houdt met een vleugje gekheid op een stokje, dan is Coupling een serie die je zeker gezien moet hebben. De dvd heeft trouwens een erg mooie beeld en geluidstransfer gekregen en bevat nu ook een aantal leuke extra’s.


cover
Studio: Warner

Regie: Martin Dennis
Met: Jack Davenport, Gina Bellman, Sarah Alexander, Kate Isitt, Ben Miles en Richard Cayle

Film:
8,5/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
210 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
7321931961028


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audio Commentaries
• Outtakes
• Unfilmed Script Extracts
• Interviews

Andere recente releases van deze maatschappij