:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ENOUGH
ENOUGH
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2004-03-10
FILM
Slim (Jennifer Lopez) is een serveerster die denkt het ultieme geluk gevonden te hebben in de armen van Mitch (Bill Campbell). Tijdens het begin van hun huwelijk kan haar geluk inderdaad niet op. Wanneer ze echter op een dag ontdekt dat Mitch haar bedriegt beginnen de zaken heel erg uit de hand te lopen. Met de hulp van haar vriendin Ginny (Juliette Lewis) besluit Slim samen met haar dochtertje te ontsnappen maar al snel blijkt dat ze nergens veilig is voor Mitch en zijn vrienden. Ze besluit dat het genoeg is (enough) en maakt zich op om terug te vechten.

Enough is een film die ons jammer genoeg redelijk koud liet. Buiten de twee bekende actrices die hun medewerking aan deze film verleenden verschilt Enough heel weinig van de zaterdagavond-thrillers die sinds jaren geregeld de revue passeren op de VRT. Vrouw wordt gestalked door ex-man en besluit gezien het gebrek aan medewerking van de politie zelf terug te vechten. We hebben ons tijdens bekijken van Enough niet echt zitten vervelen maar het lijkt ons sterk dat wij deze film nog eens opnieuw zullen bekijken, daarvoor biedt het verhaal echt wel te weinig nieuws. Bij bepaalde films kan het spetterende acteerwerk het zwakke scenario enigszins redden, bij Enough is dit echter niet het geval. Wij zijn na al die jaren nog steeds niet overtuigd van J. Lo's acteer- en zangtalent, haar sterke acteerprestatie in Out Of Sight

Regisseur Michael Apted heeft in het verleden reeds zijn strepen verdiend met films als Gorky Park en Gorilla’s In The Mist maar het is redelijk veilig te stellen dat Enough niet in dit rijtje van aanraders thuishoort. Om toch nog met een positieve noot af te sluiten: de soundtrack door David Arnold mag er zoals steeds zijn.

BEELD EN GELUID
Het beeld en geluid zijn zoals men mag verwachten bij een heel recente Hollywood film: heel goed. Het beeld is haarscherp met een goed contrast en zwart niveau. Grain of andere fouten zonder er bijna niet waar te nemen. De Dolby Digital 5.1 is zondermeer goed. De verschillende kanalen worden benut tijdens de actiescènes en een deel van de sfeerscènes.

EXTRA'S:
• De kijker heeft de mogelijkheid om de film opnieuw te bekijken met twee verschillende commentaartracks. De eerste track werd ingesproken door regisseur Apted en Nicholas Kazan die het (zeer weinig originele) verhaal voor Enough schreef. Tijdens de tweede track komen de producenten aan het woord. De stukken van de track die we beluisterden zijn op zich niet slecht maar wij vrezen dat er maar heel weinig mensen het doorzettingsvermogen zullen hebben om 3 maal deze film te ondergaan.

• Als extra zijn er ook 3 deleted scenes te vinden die met of zonder commentaar kunnen worden bekeken.

• Max on the set (12.10 min): biedt ons een korte blik achter de schermen.

Verder zijn er ook nog een aantal korte Featurettes:

• A clear message (9 min)
• Enough is enough (11 min), een korte documentaire met informatie over huishoudelijk geweld.
• Krav maga (8 minuten) uitleg over deze zeer agressieve contact sport.

• Een Jennifer Lopez video voor het nummer ‘Alive’

• Trailers

CONCLUSIE
Enough lijkt ons geen film die de meeste mensen verschillende keren zullen bekijken gezien het povere verhaal en de niet echt overtuigende acteerprestaties. De film gewoon huren is dan ook de beste optie wat ons betreft. Echte fans van deze film met een gerust hart deze dvd kopen: zowel op het gebied van beeld, geluid en extra’s is deze release overtuigend.


cover
Studio: Columbia Tristar

Regie: Michael Apted
Met: Jennifer Lopez, Bill Campbell, Tessa Allen, Juliette Lewis, Dan Futterman

Film:
5/10

Extra's:
7/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609036183


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Deens, Fins, Noors, Zweeds, IJslands, Grieks, Tsjechisch, Hongaars, Bulgaars, Roemeens, Pools, Kroatisch, Sloveens, Russisch, Hebreeuws, Hindoestaans, Arabisch, Turks, Engels CC
Extra's:
• Audiocommentaar
• Documentaires
• Deleted scenes
• Making of
• Videoclips

Andere recente releases van deze maatschappij