:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> RECRUIT, THE
RECRUIT, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2004-01-16
FILM
James Clayton (Colin Farrell), een talentenknobbel op het gebied van computers en multimedia, is precies de persoon die Walter Burke (Al Pacino) zoekt voor de CIA. James hapt toe en komt zo als CIA-rekruut terecht op de opleidingsacademie The Farm. Tijdens de opleiding laat hij al snel zijn oogje vallen op de knappe Layla Moore (Bridget Moynahan), één van de vele andere recruten. Er blijkt een wederzijdse aantrekkingskracht te zijn, maar dan krijgt Clayton van Burke plots de opdracht om een overloper uit te schakelen. Vanaf dan geldt maar één simpele regel: Nothing is what it seems...

The Recruit is een degelijke spionagethriller met in de hoofdrollen Tinseltown’s nieuwste snoepje Colin Farrell (Phone Booth, Daredevil) en coming lady Bridget Moynahan (Coyote Ugly, The Sum Of All Fears). Beide presteren naar behoren, maar uiteraard speelt ervaren rot Al Pacino iedereen naar huis. The Recruit is in een regie van thrillerexpert Roger Donaldson – de man is onder andere ook verantwoordelijk voor aanraders zoals No Way Out (’87), Species (’95) en Thirteen Days (’00) – en het scenario werd aangeleverd door scriptschrijvers Roger Towne, Mitch Glazer en Kurt Wimmer (van wie we in 2003 het scherp ondergewaardeerde Equilibrium zagen). Regisseur Donaldson blikt het geheel vakkundig in, maar de prent had gerust wat meer spanning en actie kunnen gebruiken. Het einde zit redelijk goed in elkaar, maar het spijtige is dat de film het nét daarvan moet hebben. En zo is er bij een tweede kijkbeurt relatief weinig te beleven. Eerder een leuke huurtip.

BEELD EN GELUID
Het originele beeldformaat van The Recruit is 2.35:1 en zo werd deze dus uiteraard ook in de bioscopen vertoond, maar voor de DVD-release liet – naar verluidt - regisseur Roger Donaldson een reframing naar het 1.78:1-formaat toepassen. De reden voor deze vreemde (en waarschijnlijk onnodige) beslissing moeten we u helaas schuldig blijven. Er was/is in ieder geval een boel kritiek op – het gaat hier tenslotte niet meer om het originele beeldformaat (kost dus ook punten op gebied van beeld) - maar feit is dat het beeld er uiteindelijk degelijk uit ziet. Het 1.78:1 anamorfisch uitgevoerde beeld is scherp, met een goed contrast en bevat een prima detailniveau. De gebruikte print is proper en bevat geen dramatische vuiltjes of beschadigingen. Wel is er soms wat filmgrain aanwezig en is er edge-enhancement toegepast. Ook hebben we enkele compressiefoutjes opgemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt ruimtelijk, met het nodige gevoel voor richting en een goede plaatsing van de aanwezige geluidseffecten. Vooral de soundtrack van componist Klaus Badelt (Equilibrium, Pirates Of The Caribbean) komt mooi tot zijn recht. De dialogen klinken op hun beurt helder en zijn goed te verstaan. Ruis of storingen hebben we niet kunnen waarnemen.

EXTRA'S
Als je de disc start krijg je automatische de trailer van The 25th Hour gepresenteerd. Deze kan je gelukkig doorskippen. Zo ontdekken we dat regisseur Roger Donaldson en hoofdrolspeler Colin Farrell een redelijk informatieve audiocommentaar ingesproken hebben. Vervolgens hebben we een 16 minuten durende featurette, getiteld: "Spionnenschool, over de opleiding van de real life CIA-agenten". Tenslotte kan je vier weggeknipte scènes (in 2.35:1 formaat!) met optionele audiocommentaar van Donaldson en Farrell bekijken. De wereld zal er geen betere plaats van worden, maar beter als niets.

CONCLUSIE
The Recruit is een degelijke spionagethriller, met een prima Colin Farrell en een zoals vanouds uitstekende Al Pacino in de hoofdrollen. De dvd bevat (de beeldformatenkwestie even buiten beschouwing gelaten) een goede beeld- en geluidskwaliteit. Er zijn ook enkele extra features aanwezig. Een leuke huurtip.


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Roger Donaldson
Met: Colin Farrell, Al Pacino, Bridget Moynahan, Gabriel Macht

Film:
7/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2003

Leeftijd:
12

Speelduur:
110 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8711875963605


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1
Turks Dolby Digital 5.1
Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Portugees, Tsjechisch, Kroatisch, Sloveens, Hebreeuws, Turks, Engels CC,
Extra's:
• Audiocommentaar,
• Featurette “Spionnenschool”,
• Weggeknipte scènes,
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij