:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ENTITY, THE
ENTITY, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-11-26
FILM
Carla Moran (Barbara Hershey), een gescheiden moeder, leidt een rustig leventje in een Amerikaanse buitenwijk. Op een nacht sluipt ‘iets’ Carla’s slaapkamer binnen en valt haar op een zeer gewelddadige wijze aan. Wanneer ze de volgende dag haar verhaal doet aan haar vrienden en familie stuit ze enkel op ongeloof. Er volgen nog enkele aanvallen en Carla is ten einde raad. Ze besluit dan maar de hulp in te roepen parapsychologen. De wetenschappers komen al snel tot de ontdekking dat een bovennatuurlijke kracht het op Carla gemunt heeft. De aanvallen worden steeds brutaler, maar kan de onzichtbare vijand gestopt worden? The Entity is een geslaagde horrorfilm van de Canadese regisseur Sidney J. Furie, bekend van de redelijk succesvolle Iron Eagle-films. In de voornaamste hoofdrollen zien we Ron Silver (Blue Steel, Timecop) en een aantrekkelijke Barbara Hershey (The Right Stuff, Hannah And Her Sisters). De cast levert prima acteerwerk af en de in de prent aanwezige speciale effecten zijn uitermate spectaculair te noemen. De film bevat wel enkele tragere momenten, maar bevat voldoende spanning en schokeffecten om de kijker aan het scherm gekluisterd te houden. Ook nog even dit: The Entity zou gebaseerd zijn op een waar gebeurd verhaal.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 anamorfisch uitgevoerde beeld ziet er redelijk goed uit, met een bevredigend contrast en aanvaardbaar schaduwdetail. Het aanwezige zwartniveau is goed. De kleuren zijn helder, maar ogen wat gedateerd. De film heeft enkele belangrijke scènes die zich afspelen in het donker, gelukkig bevat het beeld voldoende detail en diepte zodat de meeste scènes goed te volgen zijn. De gebruikte print bevat enkele minieme vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefoutjes hebben we niet direct opgemerkt. Soms is er wel wat minieme filmgrain aanwezig, maar nergens dramatisch. De Engelse Dolby Digital 4.1-track klinkt warm en dynamisch, maar doet ook nogal gedateerd en onnatuurlijk aan. De achterkanalen worden aangesproken voor de geluidseffecten en de filmmuziek, maar deze klinken soms te overheersend en erg artificieel. De dialogen klinken helder en zijn goed te verstaan.

EXTRA’S
Buiten de originele bioscooptrailer is er spijtig genoeg niets aanwezig.

CONCLUSIE
The Entity is een geslaagde horrorfilm, met een uitstekende Barbara Hershey in de hoofdrol. Beeld- en geluidskwaliteit zijn gezien het bronmateriaal bevredigend. Extra’s zijn met uitzondering van één armzalig trailertje niet aanwezig, maar de titel hoort thuis in de “Big Deal”-actie van MGM/FOX en is bijgevolg te bekomen aan een zachter prijsje.


cover
Studio: Fox

Regie: Sidney J. Furie
Met: Barbara Hershey, Ron Silver, David Labiosa, Margaret Blye, George Coe

Film:
7,5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1981

Leeftijd:
16

Speelduur:
120 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626011187


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 4.1
Frans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Bioscooptrailer

Andere recente releases van deze maatschappij