:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHEN CALLS THE HEART - SEIZOEN 2
WHEN CALLS THE HEART - SEIZOEN 2
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2023-05-28
SERIE
In seizoen 2 wordt de When Calls The Heart-familie uitgebreid. Elizabeth (Erin Krakow) moet terugkeren naar huis omdat haar moeder Grace (Lynda Boyd) ziek is, maar ook omdat haar zus Viola (Devon Weigel) op het punt staat te trouwen met een zeer goede partij, wat ineens haar ouders doet afvragen wanneer het Elizabeths beurt is. Ze zijn zelfs zo vrijpostig om Elizabeth niet geheel discreet te koppelen aan haar jeugdvriendje Charles Kensington (Marcus Rosner), alles is goed zo lang ze niet met die verderfelijke mountie Jack (Daniel Lissing) aanpapt. Nog erger is het gesteld met de jongste zus, Julie (Charlotte Hegele). Die papt dan weer aan met Jacks broer, snoever en mooiprater Tom (Max Lloyd-Jones), en die bad boy is wérkelijk de slechte partij.
De rechter beslecht intussen het geschil over de vergoeding na de mijnramp in het voordeel van de weduwen. Een onbedoeld neveneffect is echter dat de mijn definitief gesloten wordt en Coal Valley zonder inkomsten zit. Dan verschijnt plots ondernemer Lee Coulter (Kavan Smith) ten tonele, die grootse plannen heeft om een houtzagerij in het stadje uit de grond te stampen, wat zou betekenen dat er jobs voor het oprapen zouden zijn. De zaakgelastigde van de mijn, Gowen (Martin Cummins), wil echter uit rancune Lee zo veel mogelijk stokken in de wielen steken. Om te beginnen wordt hij door een hiaat in de wet de nieuwe burgemeester, en hij legt allemaal krankzinnige en ter plekke uitgevonden belastingen op aan de houtzagerij. Bovendien laat hij de in aanbouw zijnde spoorlijn een stuk verwijderd van de houtzagerij leggen, ook weer om Lee op extra kosten te lagen. Lee besluit het spel hoog te spelen, en hij wordt daarbij gesteund door Rosemary LeVeaux (Pascale Hutton), de socialite die maar wat graag zichzelf aanprijst als toneeltalent. Het dorp wordt herdoopt van Coal Valley naar Hope Valley, maar of er veel te hopen valt, dat valt nog te bezien.

In het tweede seizoen van When Calls The Heart worden meer protagonisten naar het voorplan geduwd, wat alleszins een druk van de schouders van Erin Krakow wegneemt. De nieuwe personages zijn vooral sympathiek, alhoewel Pascale Hutton zich her en der wel wat bezondigt aan overacting, maar we zullen het er maar op houden dat dat eigen is aan haar personage van gesjeesde actrice. Ook de huwelijksperikelen van Bill Avery (Jack Wagner) zijn bij momenten wat met de haren gesleurd, maar het geeft wel interessante brandstof aan de driehoeksverhouding tussen Bill, Abigail (Lori Laughlin) en de nieuwe pastoor Frank Hogan (Mark Humphrey).
AFLEVERINGEN
Disk 3:
13. Trials Of The Heart part 1
14. Trials Of The Heart part 2
Eindelijk vindt het proces plaats waarin de verantwoordelijkheid voor de mijnramp onder de voeten zal worden gedaan. Bepaalde mensen schrikken echter wanneer blijkt dat de openbare aanklager, Sam Madison, eigenlijk Samantha (Laura Mennell) heet. De vrouw moet zich natuurlijk twee keer zo fel bewijzen voor de rechtbank, en ze zal het nodig hebben, want de tegenpartij fraterniseert met rechter Parker (Serge Houde) en probeert hem zelfs om te kopen. De mijnbouwcompagnie beschikt over een vervalst document waaruit moet blijken dat de mijn veilig is, maar Sam komt met een verrassinggetuige op de proppen: Clara Stanton (Eva Bourne), de weduwe van Peter. Het hof oordeelt in het voordeel van de weduwen, maar de keerzijde van de medaille is dat de mijn dicht moet. Gelukkig komt de vreemdeling Leland Coulter vanuit het niets opzetten met een lucratief voorstel. Abigail meent dat Bill haar onterecht avances heeft gemaakt, want hij blijkt een trouwring te hebben. Bill verzekert haar echter dat hij weduwnaar is. Elizabeth moet intussen naar haar ouderlijk huis in Hamilton, want haar moeder Grace is ziek. Jack begeleidt haar tot bij haar ouders en haar zussen, maar tot zijn groot ongenoegen zit ook Elizabeths jeugdvriendje Charles Kensington achter haar veren. Jack probeert tevens zijn broer Tom op het juiste pad te houden, maar het tweetal vliegt na een caféruzie buiten, vlak voor de voeten van Julie.

15. Heart And Soul

Charles raadt Elizabeths moeder aan om een tweede opinie te vragen aangaande haar ziekte van een bevriend arts, dr. Lyden (Richard Keats). Die concludeert dat ze de verkeerde pillen neemt. Als wederdienst vraagt Charles Elizabeth uit voor een etentje. Julie heeft een geheime ontmoeting met Tom, en Viola kondigt haar verloving aan met sir Lionel (Jay Hindle). Jack is intussen weer terug in het dorp dat vanaf nu Hope Valley heet, en helpt mee aan de bouw van de kerk, daarbij geholpen door de genereuze nieuwe ondernemer Lee die een houtverwerkingsbedrijf wil starten. Ook arriveert de nieuwe pastoor, Frank Hogan, in het stadje, maar hij blijkt een oplichter te zijn die Floyd Conklin (Paul McGillion) heet, en zijn voornaamste betrachting is de gelovigen geld uit hun zakken te kloppen. DeWitt en Mary willen trouwen, en zouden vereerd zijn als de pastoor hun huwelijk zou willen inzegenen, maar tijdens de ceremonie komt de échte Frank Hogan de zaal binnen. Terwijl Bill weg is voor een zaak, krijgt Abigail het bezoek van een vrouw die beweert dat ze Nora Avery (Kristina Wagner) is, Bills vrouw.
16. Heart's Desire
Gowen heeft burgemeester Ramsay (Bruce Harwood) gechanteerd zodat die moet aftreden; als voorzitter van de stadsraad neemt Gowen zelf de post van burgemeester waar, en hij begint al met Lee af te persen: die moet twee licenties van 200 dollar het stuk hebben vooraleer hij zijn zagerij kan exploiteren. Rosemary wordt benaderd door twee talentscouts die haar in een show op Broadway willen. Ze neemt afscheid van Hope Valley, maar ze is de stad nog niet uit of de twee maken hun werkelijke bedoelingen duidelijk: ze werken voor een oude producent van haar die meent dat hij haar nog geld schuldig is. Jack komt haar te hulp. Abigail reist intussen naar Hamilton om Clara te zoeken. Die wordt door een slavendrijver, Fletcher (Mike Pawson), gedwongen voor haar te werken omdat hij haar geld heeft geleend. Abigail roept de hulp van de Mounties in, maar die sturen uitgerekend Bill, met wie ze nog een eitje te pellen heeft. Julie gaat intussen nog steeds clandestien om met Tom.

17. Heart Of The Family

Net wanneer Elizabeth terugkeert uit Hamilton, is het schoolgebouw af. Vooraleer de lessen hervatten, heeft ze echter nog vrijwillig de taak op zich genomen om op de twee kinderen van Paul Harper (Michael Adamthwaite) te letten, terwijl die naar zijn broer moet. Ze moet daarbij ook de boerderij van de Harpers bestieren, wat niet zo'n eenvoudige klus is. Clara neemt dienst in Abigail's café, maar haar talenten blijken niet in de keuken te liggen, maar ergens anders. Lee onderhandelt met Ken MacLean (Michael Brian) van de spoorwegen om die langs zijn terrein te laten lopen, maar wanneer Gowen daar lucht van krijgt, kan die plots het traject veranderen zodat die 250 meter verder loopt, wég van de zagerij. Terwijl Bill nog altijd undercover is, probeert Nora, die er kennelijk vandoor is gegaan toen hun zoon Martin is gestorven, hem weer aan het lijntje te laten lopen. En Rosemary begint een hartsrubriek in de krant waarin de vrouwen van Hope Valley anoniem hun besognes kunnen spuien. Alhoewel... anoniem?
Disk 4:
18. Awakenings & Revelations
Luke McCoy (RJ Fetherstonhaugh) vraagt Clara mee uit op date, maar die wil de herinnering van wijlen haar man geen oneer aandoen. Elizabeth en Abigail proberen haar van het tegendeel te overtuigen. Plots duikt bovendien Charles op in Hope Valley, en het is niet duidelijk of hij daar is voor de houthandel van Lee, of om Elizabeth het hof te maken. Er zijn valsemunters actief in Hope Valley, en na een interventie van Jack is Bill gedwongen zijn dekmantel op te geven. Tom en Julie gaat een clandestien ritje maken met een auto van pappie, maar dat loopt niet goed af. En Rosemary heeft het in haar hoofd gestoken dat ze een theater in Hope Valley wil om haar ahem, kunsten, te tonen, en ze is vastbesloten om bij Lee te blijven aandringen tot zijn oren eraf vallen.

19. Heart And Home

Elizabeth moet na het ongeluk van Tom en Julie naar Hamilton afreizen om haar familie te steunen. Op school wordt ze tijdelijk vervangen door Mrs. Blakely (Loretta Walsh), niet dadelijk de favoriet van de kinderen. Terwijl vader (Garwin Sanford) overweegt een klacht in te dienen tegen Tom, wordt het alsmaar duidelijker dat Julie achter het stuur zat. Bill doet een ultieme poging om Abigail de ware toedracht van zijn huwelijk te vertellen. Gowen probeert intussen Lee kapot te taxeren met nieuwe belastingen, en Lee krijgt het daar zo van op zijn heupen dat hij Gowen uitdaagt voor een pokerduel... met als inzet zijn zaagfabriek. Terwijl Elizabeth moet kiezen tussen Charles en Jack, en de beide mannen eigenlijk niet langer aan het lijntje mag houden, verschijnt zuster Faith Carter (Andrea Brooks) op het toneel.

20. Coming Together, Coming Apart

Faiths oom kan Tom een job in een steengroeve bezorgen, zodat hij opnieuw kan beginnen. Tom zelf ziet dat niet zitten, en hij is van plan om samen met Julie weg te lopen. Florence Blakely ziet het niet meer zitten om de kinderen les te geven; Rosemary neemt haar plaats in, en wil de kinderen klaarstomen voor het Founder's Day-toneelstuk - dat ze zelf op maat van zichzelf "herschreven" heeft. Gowen krijgt een lucratief aanbod om Abigail's Café te verkopen. Jack neemt geld aan van Elizabeths vader om de doktersrekeningen van Jonas (Ken Camroux-Taylor) te betalen.
21. Follow Your Heart
Jack betrapt een valsmunter die een paar valse briefjes van 5 dollar wil uitgeven. Alhoewel het onderzoek al gesloten is, komt Bill langs om de verdachte te ondervragen, en ook wel om Abigail te zien. Die heeft een hele reeks verplicht uit te voeren reparaties van Gowen gekregen, met ongetwijfeld de bijbedoeling om haar tot verkopen te dwingen. Frank Hogan biedt aan om de klusjes uit te voeren, als dank omdat Abigail de stad in moeilijke tijden bij elkaar heeft gehouden. Het water is nog altijd diep tusssen Jack en Elizabeth na wat er in Hamilton gezegd is geweest. Rosemary is dan weer stikjaloers dat Lee naar het bal gaat met Molly Sullivan (Johannah Newmarch).

22. With All My Heart

Jack en Elizabeth zijn in de mijn gevlucht tijdens een storm, op zoek naar Jacks hond. Elizabeth geraakt gewond door een instortende balk, en Jack neemt eindelijk het initiatief om haar zijn liefde te verklaren. Jack krijgt de opdracht om Bill te arresteren wegens insubordinatie, en dit net op het moment dat Bill de schuilplaats van het vals geld heeft gevonden. Rosemary probeert de brokken met Lee te lijmen, maar weet niet dat Lee en Molly de hele tijd met haar voeten hebben gespeeld. Frank vertelt Abigail dat hij ooit aan de andere kant van de wet stond, maar bij een bijna-doodervaring heeft beloofd zijn leven aan god te wijden. En tot overmaat van ramp staat Charles in Hope Valley, klaar om Elizabeth ten huwelijk te vragen.
BEELD EN GELUID
When Calls The Heart zit in een 28 disk-box met daarin de eerste zeven seizoenen. De schijven zijn regio 0, dus universeel afspeelbaar, en de hele reeks is voorzien van Engelse ondertiteling. Weliswaar is het beeld in 1.78:1-formaat gecodeerd in NTSC, wat toch voor een beetje gewenning van de kijker vraagt, want schertsend wordt al eens gezegd dat de afkorting staat voor Never Twice the Same Color. Marginaal wordt de scherpte een klein beetje beter in dit tweede seizoen, alhoewel er nog niet echt sprake kan zijn van een toptransfer. Ook de artefacts, vooral in scènes met veel beweging, zijn niet uitgebannen, en de kleuren konden beter. Opnieuw us de geluidstrack een Dolby Surround 2.0, die qua helderheid van dialogen doet wat die moet doen, maar zeer veel daarbuiten gebeurt er niet.

EXTRA'S

Seizoen 2 bevat geen extra's.

CONCLUSIE

Het tweede seizoen van When Calls The Heart brengt enkele nieuwe personages met zich mee die uiteindelijk de ruggengraat van de reeks zouden vormen. De disks van Edify Films zijn rudimentair maar doen wat ze moeten doen: gewoon dienen.


cover
Studio: Edify Films

Regie: Neill Fearnley, Mike Rohl, Martin Wood
Met: Erin Krakow, Daniel Lissing, Lori Loughlin, Jack Wagner, Martin Cummins, , Pascale Hutton, Kavan Smith, Andrea Brooks

Film:
7,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Romantisch
drama

Versie:
U.S.A.

Jaar:
2015

Leeftijd:
NR

Speelduur:
421 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
853654008768


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij