:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHTMARE ON ELM STREET 3, A - DREAM WARRIORS
NIGHTMARE ON ELM STREET 3, A - DREAM WARRIORS
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-07-22
FILM
Nancy Thompson (Heather Langenkamp), één van de weinige overlevenden van het origineel, is opgegroeid tot een succesvolle psychiater. Ze aanvaardt een opdracht in een plaatselijke instelling waar enkele jongeren huizen die geplaagd worden door slaapproblemen en nachtmerries. Elk van hen is angstig over een bizarre man in hun dromen. Nancy weet over wie ze het hebben, namelijk Freddy Krueger (Robert Englund), de griezel van Elm Street! Ze besluit om samen met de jongeren Freddy tegen te houden, maar dat is buiten de bemoeizieke Dr. Elizabeth Simms (Priscilla Pointer) gerekend. Zij is het hoofd van de afdeling en gelooft niet in de fabeltjes van Freddy Krueger. Toch zet Nancy door, maar de tijd dringt...

“Welcome to prime time, bitch!”

Na het mindere tweede deel (Freddy’s Revenge) werd Wes Craven (A Nightmare On Elm Street, Scream-trilogie) opnieuw aangezocht om het derde deel uit de succesvolle Freddy-franchise in te blikken. Craven liep niet direct warm voor het idee en liet de regie over aan Chuck Russell (Eraser, The Scorpion King), maar hij stond wel in voor de productie en hielp mee aan het script. En neem het maar van ons aan dat de hand van de meester duidelijk te voelen is! Het script is strak geschreven en zit goed in elkaar. Het geheel sluit tevens lekker aan bij het nog steeds superieure origineel uit ’84. Een ander voordeel dat Craven bij deze sequel betrokken was is de terugkeer van ‘girl next door’ en fanfavoriet Heather Langenkamp als Nancy Thompson. Acteur John Saxon is eveneens terug van de partij als luitenant Donald Thompson. De rest van de sterke cast bestaat uit grote namen als Patricia Arquette, Laurence Fishburne en Jennifer Rubin. Let ook op de cameo-optredens van talkshowhost Dick Cavett en all-round fenomeen annex vogelverschrikker Zsa Zsa Gabor. Conclusie: dit derde deel is (alvast wat ons betreft) één van de beste uit de reeks en ook het Amerikaanse bioscooppubliek lustte er duidelijk pap van. Want de film werd een kassucces met een USA boxoffice-opbrengst van 45 miljoen $. Een aanrader!

BEELD EN GELUID
Het anamorfisch uitgevoerde 1.85:1 beeld ziet er bevredigend scherp uit, met een goed contrast en een prima schaduwdetail. Ook het zwartniveau is goed te noemen. De aanwezige kleuren zien er erg mooi uit en ogen natuurlijk. De gebruikte filmprint is vrij van vuiltjes en beschadigingen. Digitale compressiefoutjes hebben we niet kunnen bemerken, maar wel soms wat minimale filmgrain. De Engels Dolby Digital 5.1-track klinkt ruimtelijk, met de nodige ondersteuning en punch waar nodig. Ruis of andere geluidsstoringen hebben we niet kunnen waarnemen. De dialogen zijn goed te verstaan en klinken natuurlijk.

EXTRA’S
Het eerste wat we aantreffen is de originele bioscooptrailer en een videoclip van de voor ons verder onbekende metalband Dokken. Vervolgens hebben we een zevental korte featurettes over diverse facetten van de productie. In Fan Mail gaat talkshowhost Dick Cavett dieper in op het feit dat je plots een groep fans erbij krijgt wanneer je in een Nightmare On Elm Street hebt gezeten. In Snakes and Ladders worden enkele specifiek horrorscènes uit Nightmare 3 ontleed. The House That Freddy Built handelt over het success dat Freddy voor New Line betekende. Dankzij het succes van de Freddy-franchise is het kleine New Line kunnen uitgroeien tot de machtige studio die het vandaag is. In Onward Cristian Soldiers wordt er teruggeblikt op het schrijfproces van Nightmare 3 en in That’s Showbizz wordt de sfeer op de set van de Nightmare-films belicht. In Training 8´s vertelt Robert Englund over enkele oneliners van Freddy en in Burn Out vertelt acteur John Saxon over zijn ervaringen met de relatief onervaren crew op de set van Nightmare 3. We treffen nog wat informatie aan van de cast en crew en de Jump To A Nightmare-feature. Deze feature geeft je de mogelijkheid om direct bij je favoriete nachtmerrie terecht te komen. Afsluiten doen we met cross-promotional trailers voor Bride Of Chucky, Soulkeeper en Hellraiser: Inferno.

CONCLUSIE
A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors is een geslaagde aflevering uit de succesvolle Freddy Krueger-franchise. Het schijfje van RCV bevat een goede beeld- en geluidskwaliteit en enkele prima extra features. Een must voor de die hard Freddy-fans.


cover
Studio: RCV

Regie: Chuck Russell
Met: Patricia Arquette, Heather Langenkamp, Craig Wasson, Robert Englund, Ken Sagoes, Rodney Eastman, Jennifer Rubin, Laurence Fishburne, John Saxon, Priscilla Pointer

Film:
7,5/10

Extra's:
6,5/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1987

Leeftijd:
16

Speelduur:
92 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713045204037


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Bioscooptrailer,
• Music video,
• Fan Mail,
• Snakes and Ladders,
• The House That Freddy Built,
• Onward Cristian Soldiers,
• That’s Showbizz,
• Training 8´s,
• Burn Out,
• Cast & Crew Info,
• Jump To A Nightmare,
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij