:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PAS DE PROBLÈME
PAS DE PROBLÈME (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-04-18
FILM
Een man van wie we nooit weten wie hij is, wordt vanaf de eerste seconde achterna gezeten door twee moordenaars. Waarschijnlijk moet men bij Gaumont hebben gedacht dat het opportuun was om het grootste deel van het filmbudget in de eerste vijf minuten te verkwisten want wat je ziet is te gek voor woorden. De ene auto na de andere wordt in flarden gereden met scènes waarvan je ziet dat ze hiervoor tientallen stuntmannen nodig hadden om dit in goede banen te kunnen leiden. Dit is een adembenemend begin, waarbij je zou vermoeden dat Pas De Problème! een Franse variatie wordt op de Poliziottesco, maar eens de stervende man in het huis van Anita Boucher (Miou-Miou) terechtkomt, verandert de film in een Franse billenkletser die niet zou misstaan in het oeuvre van Louis De Funès, regisseur Georges Lautner was dan ook niet voor niets de man achter de meeste komedies met Jean-Paul Belmondo zoals Flic Ou Voyou of Le Guignolo.

Wanneer de man sterft, zit de jonge Anita met een groot probleem, want ze is voor diefstal net vrijgelaten uit de gevangenis en ze vreest dat ze met haar strafblad onmiddellijk als schuldige zal worden aangewezen. Ze zoekt hulp in een nachtclub, waar je Patrick Dewaere in een cameo ziet, en botst er op Jean-Pierre Michalon (Bernard Ménez), een oerdomme fils à papa die maar niet kan geloven dat hij de aandacht heeft gekregen van een schoonheid als Anita. De kerel laat zich overhalen om het dode lichaam in de kofferbak van de auto van Jean-Pierre's vader Edmond (Jean Lefebvre) te stoppen. De bedoeling is om het lijk te dumpen, maar onverwachts vertrekt de vader met zijn auto om er in Zwitserland zijn maîtresse op te zoeken. Het is alle hens aan dek om te voorkomen dat auto de grens oversteekt...

Je kan beweren dat een film als Pas De Problème! zijn versheidsdatum heeft overschreden, anderzijds is het zo dat er een gemis is aan dit soort komedies, ofschoon je het moet stellen met burleske grappen die alle wetten van de logica aan hun laars lappen. De personages zijn karikaturen en het zijn nog steeds de man die de broek dragen, maar toch werkt Pas De Problème! op één of andere manier. Zeker met Jean Lefebvre in de hoofdrol die de meeste lezers wel zullen kennen als Lucien Fougasse uit de Le Gendarme De Saint-Tropez-franchise. Pas De Problème! is luchtig vertier dat geen seconde verveelt, af en toe wat voorspelbaar, maar een Franse komedie uit de jaren '70 op zijn best.

BEELD EN GELUID
Deze Franse komedie is uitgebracht in de oneindige retrosectie van het Franse Gaumont, dat zowat elke Franse titel uit zijn catalogus op Blu-ray heeft uitgebracht. Met een prijs van zo'n 12 euro per schijfje zijn het echte hebbedingen voor de liefhebber van de Franse films. Altijd gerestaureerd, en de seventies-kleuren ogen dan ook prachtig met een zeer fijne detaillering, een nadeel is wel dat de films alleen maar Franse ondertitels hebben.

EXTRA'S
De extra's zijn beperkt tot een trailer, en een lang maar helaas veel te saai interview met regisseur Georges Lautner en scenarioschrijver Jean-Marie Poiré.

CONCLUSIE
Pas De Problème! is dwaze Franse onderbroekenhumor op zijn best. Niet iedereen zal staan springen van deze allesbehalve politiek correcte kolder, maar plezant blijft het wel!coverStudio: Gaumont

Regie: Georges Lautner
Met: Miou-Miou, Jean Lefebvre, Bernard Ménez, Henri Guybet, Anny Duperey

Film:
6,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Frankrijk

Jaar:
1975

Leeftijd:
Tous

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
3607483205778


Beeldformaat:
1.66:1 HD

Geluid:
Frans DTS-HD MA Mono 1.0

Ondertitels:
Frans CC
Extra's:
• Interview met Georges Lautner en Jean-Marie Poiré
• Trailer


Andere recente releases van deze maatschappij