:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CREED II
CREED II (UHD)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2023-03-13
FILM
Nu de derde Creed in de bioscopen loopt, vonden we het alvast een goed idee om de 4K van de tweede film uit deze franchise in de lader te stoppen. De derde film moet het zonder Sylvester Stallone stellen, maar in Creed II was hij wel nog present, pp zijn 73e, en met een lijf waar menig man jaloers op zou zijn. Omdat een vent van 70 in de boksring plaatsen nogal belachelijk zou zijn, hoewel je met Stallone nooit weet, kreeg hij de rol van trainer.
In het eerste deel zagen we hoe Adonis Johnson Creed (Michael B. Jordan) Rocky Balboa (Sylvester Stallone) wist te overhalen om hem te gaan trainen. Rocky had wel genoeg van de bokswereld, maar de jonge Adonis wist het ijs te breken omdat hij de zoon is van zijn goede vriend Apollo Creed, die door zijn Russische rivaal Ivan Drago (Dolph Lundgren) de dood werd ingeslagen. De jonge Adonis heeft zijn vader nooit gekend, maar wil wel in de voetsporen treden van zijn vader en uiteraard de wereldtitel pakken. Je mag drie keer raden of hij daarin slaagt, en in het tweede deel moet hij de fameuze titel zien te behouden en dat is niet eenvoudig, want de nieuwe uitdager is Viktor (Florian Munteanu), en die is jawel de zoon van Drago. Rocky ziet daar het gevaar van in en wil Adonis niet langer trainen, zeker niet nu zijn liefje Bianca (Tessa Thompson) zwanger is.
Er wordt natuurlijk flink wat gebokst, maar in Creed II komt het verhaal veel meer op de familie te liggen, waarbij het soms net iets te melig wordt en je (te) vaak moet denken aan de hele Fast & Furious-saga, maar dat is nu eenmaal Hollywood. Stallone zelf omschreef de film als shakespeariaans, maar Creed II is vooral te braaf, en dat komt vooral omdat regisseur Steven Caple Jr. geen enkel risico durft te nemen. Net zoals in de eerste film krijg je een heleboel flashbacks, hier met Drago naar de vierde Rocky-film, of zie je nog maar eens hoe de bokser de 72 treden van het Philadelphia Museum of Art oploopt op de legendarische muziek van Bill Conti. Het is al eerder gedaan, maar het werkt nog altijd, en wie languit voor topentertainment gaat, geeft geen reden om de film niet te zien.

BEELD EN GELUID
Deze release wordt geleverd in een combo-pack met daarin de Blu-ray en de 4K. Voor de Blu-ray verwijzen we je graag naar de bespreking van weleer. Hoewel deze 4K loepzuiver te noemen is, gaat het om een zeer donkere film. De detaillering is wel altijd prima, maar het is alleen maar in de boksring of in de wenige buitenopnames dat je daarvan kan genieten, maar dat is uiteraard de keuze van de regisseur. De geluidsband is een actievolle Dolby TrueHD Atmos 7.1.4-geluidsband met veel klappen en een soundtrack vol rap en R'n'B waar je voor of tegen bent.
EXTRA'S
De extra's staan alleen maar op de Blu-ray. Hoewel die allemaal betrekkelijk kort zijn, blijven ze best de moeite. De allerbeste bonus is The Rocky Legacy waarin Dolph Lundgren in vijftien minuten de Rocky-films overloopt. In Casting Viktor Drago heeft men het er over hoe men Florian Munteanu heeft gevonden, een bokser die nog nooit geacteerd had, en hoe moeilijk het wel voor hem was om op de set fake te gaan boksen. Er zijn wat Deleted Scenes, en in Fathers & Sons benadrukt men de relatie van vader en zoon. In The Women Of Creed II gaat het over de vrouwen. De conclusie na zeven minuten is dat geen enkele bokser zonder een stevige en verstandige vrouw kan.

CONCLUSIE
Met Creed kreeg Sly terecht de critici mee, waarmee deze spin-off vaak even goed bevonden wordt als de eerste Rocky-film uit 1976. Het tweede luik is iets minder, maar daarom niet slecht. Maar het blijft jammer dat men net iets te veel de melige elementen in de verf heeft gezet.coverStudio: Warner

Regie: Steven Caple Jr.
Met: Michael B. Jordan, Sylvester Stallone, Tessa Thompson, Dolph Lundgren, Florian Munteanu

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
10/10

Beeld:
9/10


Regio:
X

Genre:
Sport

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
129 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5051888246597


Beeldformaat:
2.39:1 UHD

Geluid:
Engels Dolby TrueHD Atmos 7.1.4
Engels DTS HD MA 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1
Pools Dolby Digital 5.1
Tsjechisch Dolby Digital 5.1Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans, Spaans, Duits CC, Italiaans CC, Engels CC
Extra's:
• Deleted Scenes
• Fathers & Sons
• Casting Viktor Drago
• The Women Of Creed II
• The Rocky Legacy 

Andere recente releases van deze maatschappij