:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> DEVIL TO PAY, THE
DEVIL TO PAY, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-12-30
FILM
De cover van The Devil To Pay oogt veelbelovend. Een razende vrouw met opengesperde ogen met in haar armen een geladen geweer voorspelt immers een wraakfilm waarbij je hoopt dat die minstens even intens wordt als Death Wish. De achterflap doet er nog een schepje bovenop om deze titel te gaan omschrijven als Midsommar meets Wrong Turn, waardoor horrorfans beginnen te likkebaarden, maar helaas is het niet meer dan een mooie verpakking. De rest is saaier dan saai...
Het verhaal speelt zich af in de Appalachen, de gebergtestreek uit Noord-Amerika waar hillbilly's op de banjo tokkelen en inwoners een bordje plaatsen dat wie dit gebied binnendringt, zich niet moet verwachten aan de opvolging van de wet. Een beetje filmkenner hoopt op een variant (eventueel een flauwe) op Deliverance of Southern Comfort, maar ook dat komt niet.

The Devil To Pay vertelt het relaas van een moeder die het opneemt tegen de gemeenste familie uit een clangemeenschap. Haar echtgenoot is al dagen niet thuisgekomen, en alles wijst erop dat de man het slachtoffer is geworden van een laffe lynchpartij. Lemon Cassidy probeert de waarheid te achterhalen, maar loopt zelf hierdoor een groot gevaar.
Deze flauwe actiethriller, waarin veel te weinig gebeurt, werd gedraaid door broer en zus Ruckus en Lane Skye. De twee zijn hiermee aan hun tweede film toe. Het resultaat werd maar matig ontvangen, met een paar vertoningen op kleine genrefestivals, maar nu heeft The Searchers dus beslist om deze titel uit 2019 uit te brengen op Blu-ray. Waarom weten we eigenlijk ook niet, want dit is het soort film waar niemand op zit te wachten. Het enige wat in deze thriller opvalt is de vertolking van Danielle Deadwyler, die bij ons vooral bekend is van de Netflix-western The Harder They Fall en beter verdient dan dit gedrocht.

BEELD EN GELUID
Het goede nieuws is dat het om een titel gaat met een zeer puike transfer. De kleuren ogen mooi, niet alleen in de close-up's maar ook bij de adembenemende fotografie van de Appalachen. Een minpuntje is dat het er allemaal wat goedkoop uitziet, maar dat heeft uiteraard met het budget te maken. De geluidsband is een standaard Engelse DTS-HD MA 5.1, die een meer dan behoorlijk resultaat laat horen, ook al zijn de geluidseffecten weinig verrassend.
EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze disk, maar dat hoeft ook niet.

CONCLUSIE
The Devil To Pay is een compleet overbodige en veel te trage thriller waarin een jonge vrouw (vertolkt door een sterke Danielle Deadwyler) op zoek gaat naar haar verdwenen echtgenoot.coverStudio: The Searchers

Regie: Ruckus en Lane Skye
Met: Danielle Deadwyler, Adam Boyer, Jayson Warner Smith, Brad Carter, Catherine Dyer, Luce Rains

Film:
3/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2019

Leeftijd:
16

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461879622


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij