:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> EEN TERUGBLIK OP 2004
EEN TERUGBLIK OP 2004
Type: Algemeen - Datum: 2004-12-21 - Geplaatst door: Serge
De afgelopen vier jaar spuide onze adjunct-hoofdredacteur Werner zijn ongezouten mening in een persoonlijk jaaroverzicht. Dit jaar breken we met die traditie en laten we de DVD Info-medewerkers aan het woord: hoe blikken zij terug op een jaar vol dvdís; wat zijn voor hen de meest interessante en meest beklijvende releases van het afgelopen jaar en waarom; welke impact heeft het medium dvd op hun dagelijks leven.

Terwijl Werner jaar na jaar meer bezeten raakt van het medium dvd (zijn ouders en schoonouders hebben in een ver verleden zelfs getracht om de sluimerende obsessie via een duiveluitdrijver te bekampen, zonder resultaat echter, zodat ze nu in hetzelfde bezeten schuitje verzeild zijn geraakt), is mijn dvd-budget het afgelopen jaar vanwege verschillende redenen flink geslonken. Hierdoor heb ik nauwelijks een titel aangekocht. Mijn bioscoopbezoek is jammer genoeg ook tot nul herleid. Voor zover mijn geheugen me niet in de steek laat, zal het in februari twee jaar geleden zijn dat ik nog een bioscoop ben binnengestapt. Catch Me If You Can is de laatste film die ik op het witte doek heb aanschouwd. Toegegeven, de magie van het witte doek blijft ongeŽvenaard, maar een aantal redenen voor het afzien van een bioscoopbezoekje vinden jullie verderop terug in Wernerís eindejaarsbijdrage. ďEen hoofdredacteur die geen filmpje meepikt en nauwelijks dvdís koopt, kan dit wel?Ē, hoor ik jullie al roepen! Geen paniek! Dankzij het uitstekende assortiment van een videotheek in de buurt zorg ik er steevast voor dat mijn bioscoopachterstand vakkundig wordt weggewerkt. Zo heb ik bovendien, weliswaar met enige vertraging, kennis gemaakt met Jack Bauer. Drie seizoenen 24 op nauwelijks een maand tijd, het kruipt in je kleren! Maar geen seconde spijt van gehad! Met dank aan diezelfde videotheek, die naast film, gelukkig ook TV-series op dvd verhuurt. Voor mij persoonlijk was dť dvd-release van 2004 zonder twijfel de langverwachte originele Star Wars Trilogy. Na me jarenlang geŽrgerd te hebben aan de videocassettes, verdwenen ze stante pede in een doos op zolder.

Geen jaar zonder DVD Info. Ook in 2004 waren we van de partij. De site boekte een lichte vooruitgang en blijft jaar na jaar groeien. Een groei die we het komende jaar zeker zullen trachten verder te zetten. Ons team werd dit jaar eveneens versterkt met drie nieuwe medewerkers (Dieter, William en Joris) die zich ondertussen uitstekend van hun taak kwijten. Mijn dank gaat vanzelfsprekend uit naar onze adjunct-hoofdredacteur Werner en alle medewerkers (Mattias, Carl, Steve, Hans, Dimitri, Dieter, William en Joris). Zonder hen zou de site niet bestaan, laat dit duidelijk zijn!

Het hele team van DVD Info wenst jullie een prettig eindejaar en een voorspoedig 2005 boordevol dvd-plezier!

Serge Van Cauwenbergh
Hoofdredacteur


Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8