:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW MARK WAHLBERG
INTERVIEW MARK WAHLBERG
Type: Interview - Datum: 2004-06-10 - Geplaatst door: Bart
Mark Wahlberg: “Ik rij overal met mijn fiets naartoe!”

Tijdens het Festival van de Amerikaanse Film in Deauville hadden wij een ontmoeting met Mark Wahlberg, die de actieprent, The Italian Job, kwam promoten. Een tijdje terug kwam deze topper uit op dvd. We waren getuige van een goedlachse en spontane Mark, die trouwens veel tijd nam om de horde fans van handtekeningen te voorzien.

DVD Info: Hoe was het om terug met Charlize Theron samen te werken (na The Yards nvdr.)?

Mark Wahlberg: Het was een blij weerzien, want het is immers een waar genoegen om met haar te mogen spelen. Ik heb haar heel graag! (lacht ondeugend)

Jullie werden onlangs in een magazine verkozen tot één van de 50 mooiste mensen. Hoe reageerde je daarop?
Wellicht hebben ze iets over het hoofd gezien door mij in dat lijstje op te nemen, maar Charlize verdient het wel degelijk. Wellicht is ze zelfs één van de 5 mooiste vrouwen van de wereld (lacht). Weet je, ik weet hoe de realiteit is; en dit geeft me zeker niet het gevoel dat ik mooier ben, maar het is altijd leuk om een compliment te krijgen. In de periode dat ik een soort Backstreet Boy was, vonden de tieners mij allicht snoezig, maar die periode is allang voorbij.

In The Italian Job mag je rondscheuren met Mini Cooper’s. Kan je eventueel vertellen welke wagen(s) jij bezit? Wat was je eerste auto eigenlijk?
Mijn "eerste auto-verhaal" is wellicht niet zo innemend. Ik deed immers iets zeer dom met mijn eerste grote loonbrief. Ik verdiende 100 000 dollar aan mijn platencontract en ik kocht meteen een Mercedes van 100 000 dollar. Ik had zelfs geen geld meer over om een verzekering af te sluiten, laat staan iets anders te kopen. Ik reeds zelfs een tijdje rond zonder verzekering, maar het kwam uiteindelijk allemaal goed. Momenteel rij ik niet meer met de wagen, want iedereen die het wél doet is een moordenaar! Jazeker; de petroleumsituatie is zodanig uit de hand gelopen, dat ik iedereen die met de wagen rijdt, als moordenaar beschouw! Dat is de waarheid! Ik rij iedere dag met mijn fiets overal naartoe. Hoe zit het bij jou eigenlijk?! (lacht)

Jaja, vertel eens eerlijk waaruit je wagenpark bestaat? Want het is voldoende geweten dat je een groot autoliefhebber bent...
Euh, ik heb een Jaguar, een van, een cabriolet, een coupé, een sportauto en een Range Rover. Sorry, man, maar ik was ooit een rapper … (lacht)


Wat sprak je aan bij Charlie, je personage uit The Italian Job?
Alles, eigenlijk. Charlie is een goede kerel. Zijn dagelijkse job is nu toevallig kluizen kraken, maar uitgezonderd dat, valt hij heel goed mee. Hij houdt van zijn familie, gelooft niet in geweld, maar hij is zeer goed in hetgeen hij doet. Daarom sprak die rol me ook zo aan. Het was voor mij een uitdaging om zo overtuigend mogelijk het personage te vertolken; kortom, dat het publiek meeleefde met Charlie.

Uitgezonderd Rock Star is deze film je derde remake op rij (na Planet of the Apes en The Truth about Charlie). Is dit puur toeval of hou je van remakes? Hoe zit het trouwens met de geplande sequel op Planet of the Apes?
Vroeger interesseerden remakes me totaal niet, maar ik wou dolgraag werken met bepaalde mensen, zodat ik toch die projecten aanvaardde. Ik zou eender wat gedaan hebben van film; als ik maar met hen kon samenwerken. Wat de sequel betreft van Planet of the Apes; eerlijk gezegd, ik weet het niet. Een tijdje terug verklaarde ik nog dat ik het alleen wou doen, indien Tim Burton opnieuw zou regisseren, maar ik denk niet dat hij nog interesse vertoont. Voor mij blijft het gelijk, want ik kon me toch moeilijk aanpassen in die wereld. Ik hield ervan met Tim te werken, maar science-fiction is niet echt mijn ding. We zien wel.
(Met toestemming van de auteur gepubliceerd op DVD Info. Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)


Andere artikels van hetzelfde type