:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW HUGH GRANT
INTERVIEW HUGH GRANT
Type: Interview - Datum: 2004-06-09 - Geplaatst door: Bart
Hugh Grant: “Voorlopig geen romantische komedies meer.“

Hugh Grant, één van de populairste acteurs van de laatste jaren, kwam deze winter naar Brussel om de romantische komedie Love Actually (onlangs verschenen op dvd) te promoten. Wij hadden een ontmoeting met deze publiekslieveling, die vooral opviel door zijn droge humor en vriendelijkheid.

DVD Info: We gaan beginnen met een typische vraag: is het je eerste bezoek aan ons land?

Hugh Grant: Wel, ik was voordien al in België voor de Cinema Expo, een grote filmbeurs voor bioscoopuitbaters en iedereen die met film te maken heeft op internationaal vlak. Er bleef echter te weinig tijd over om aan sightseeing te doen, hetgeen ik vandaag hopelijk kan goedmaken.”

Wat trok je vooral aan in Love Actually?
Ik werd overdonderd door het ongelooflijk leuke script; want momenteel kom je zelden nog een grappig script tegen. Waarom ik uiteindelijk werd gekozen, zou je beter aan de regisseur Richard Curtis vragen (lacht).

Onlangs verkondigde je in de media dat je voor enkele jaren wil stoppen met acteren. Zal wellicht moeilijk worden, als Richard Curtis steeds maar geknipte rollen voor je blijft schrijven...
Daar heb je gelijk in, maar je moet niet teveel luisteren naar wat ik vertel hoor. Het is al sinds de periode van Four weddings and a funeral dat ik steeds zeg dat ik er de brui wil aan geven, maar ik kan het niet laten. Dus...Meestal ben je te zien in een romantische rol. Is jouw leven eigenlijk romantisch?
Dat is een zeer moeilijke vraag, vooral omdat mijn leven totaal niet romantisch is. Ik kan je jammer genoeg geen enkele anekdote vertellen. Trouwens, dit is één van de redenen waarom ik meestal in romantische komedies te zien ben; en vooral dan in die van Richard, omdat hij een man is die enorm romantisch is (lacht).

In Love Actually wordt het verhaal gedragen door een ensemble cast. Niemand heeft dus de specifieke hoofdrol; zelfs jij niet. Hoe was die ervaring?
Enerzijds was ik blij, omdat ik niet de volledige verantwoordelijkheid kreeg. Stel dat de film flopt, dan kunnen ze mij niet alleen de schuld geven. Anderzijds zou ik het enorm jammer vinden, mocht het publiek de andere acteurs beter vinden dan mezelf. Ik hoop dan ook dat ze niet teveel aandacht krijgen (lacht).

Je gaf het daarnet al aan; je succesvolste films zijn romantische komedies. Zou je niet graag eens een ander soort rol willen spelen, zoals je destijds deed in de thriller Extreme Measures?
Ik zou graag eens in een film acteren, die gekruid is met actie en geweld. Dat moet me wel liggen, denk ik. Films in de stijl van Extreme Measures zal ik wellicht niet meer doen, want er kwam bijna niemand naar kijken, en dat wil ik vermijden. Romantische komedies heb ik de laatste jaren genoeg gedaan, zodat ik er eventjes genoeg van heb. Mocht er een script zijn, die enkele leuke jokes bevat, dan ben ik altijd geïnteresseerd, want dat is trouwens mijn stijl.

Wat wordt je volgende film?
Eén dezer dagen wordt het vervolg ingeblikt van Bridget Jones’ Diary, waarin ik terug een belangrijke bijrol zal vertolken.
(Met toestemming van de auteur gepubliceerd op DVD Info. Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)


Andere artikels van hetzelfde type