:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Hardware >> QUICK REVIEW WALKING CINEMA
QUICK REVIEW WALKING CINEMA
Type: Hardware - Datum: 2004-05-19 - Geplaatst door: Serge
Met een blijvende stijging van de populariteit van het medium dvd en alle mogelijke randapparatuur, zoeken fabrikanten steeds naar nieuwe producten om de integratie van dvd op meer plaatsen mogelijk te maken. Heb je in de wagen nog geen ingebouwde dvd-speler, dan is deze Walking Cinema zeker een alternatief, al was het maar om de kinderen op de achterbank stil te houden. Wij mochten van Bitz Computers deze draagbare speler aan de tand voelen.


De Walking Cinema is stevig en overzichtelijk verpakt. Uit de doos halen wij volgende meegeleverde accessoires:
- de draagbare dvd-speler met scherm
- een netadaptor
- afstandsbediening met batterij
- adaptor voor in de wagen
- audio- en videokabels
- hoofdtelefoon
- opbergetui voor de speler
- etui voor accessoires
- draagetui voor bevestiging in de wagen
- handleidingen


ALGEMEEN GEBRUIK
Het eerste gebruik van dit toestel verloopt vrij vlot waarbij de bevestiging van kabels haast kinderspel is, of zou moeten zijn want de handleiding wordt in verschillende talen geleverd behalve in het Nederlands. Aan de linkerzijde vind je alle nodige aansluitingen terwijl je het schijfje aan de rechterzijde in de lader stopt. De draagabre speler kan je plat leggen, wat geen ideale kijkhoek oplevert, of kantelen via de uitschuifbare en verstelbare steun aan de achterzijde van het toestel. Via een optionele voet (niet meegeleverd) kan je het toestel ook rechtop zetten. Dankzij het meegeleverde draagetui dat je over de voorste zetel schuift, kan je de speler makkelijk bevestigen in de wagen. Zo hebben je medereizigers of de kinderen iets om handen tijdens de lange en saaie autoritten. Het draagetui is tevens voorzien van een doorzichtige plastiekfolie zodat het scherm tegen krassen beschermd is. De zichtbaarheid komt hiermee gelukkig niet in het gedrang.

Van zodra je een schijfje in de speler plaatst, wordt deze ogenblikkelijk geladen. Met behulp van de meegeleverde afstandsbediening kan je doorheen de menuís navigeren. Aan de voorzijde van het toestel bevinden er zich eveneens enkele toetsen waarmee je beeldinstellingen kan wijzigen zoals contrast, lightness, saturatie en 4:3/16:9. Toch nog even meegeven dat deze speler enkel regio 2 compatibel is. Een schijfje uit een andere regio wordt niet herkend. Voorts kan je wel zelf geschreven dvdís afspelen. Wij deden de test met het type DVD+R van Fujifilm en Arita waarbij het afspelen probleemloos verliep. Heb je een leuk familiefilmpje op dvd gebrand, kan je dat nu in de wagen bekijken. Audiocdís kan je bovendien ook beluisteren via dit toestel.

De afstandsbediening vraagt wel een zekere gewenning mede omdat het nogal vrij dun is en niet makkelijk in de hand ligt. De toetsen bieden niet voldoende reliŽf waardoor je minder makkelijk aanvoelt of de toets wel goed is ingedrukt. Voorts vind je wel de meest voorkomende functies terug.

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit van de Walking Cinema is behoorlijk goed, rekening houdend met de beperkingen van het kleine LCD-scherm. Kleuren, helderheid en contrast kan je naar believen aanpassen via de functietoetsen onder het scherm. Wij deden de test met onder meer Daredevil, Lord of the Rings en Tomorrow Never Dies, allen titels waar redelijk wat donkere scŤnes en een stevige portie actie in voorkomen. Het contrastbereik van dit LCD-scherm is eerder beperkt al moet het gezegd worden dat alles behoorlijk goed te volgen is. Op een klein scherm is een foutje opsporen niet zo evident. Sluiten we de speler aan op onze televisie merken we echter wel dat het beeld iets scherper mag zijn.

De kwaliteit van de ondertitels daarentegen scoort niet echt hoog. Deze zijn niet volledig scherp en ogen wat gekarteld. Als je in de wagen een film kijkt, zit je met je neus quasi op het scherm en dan merk je dat wel.

Verwacht zeker geen topprestaties van de ingebouwde luidsprekers. Die klinken eerder middelmatig met een beperkt bereik en dynamisme. Zowel dialogen, geluidseffecten en soundtrack zijn wel meer dan voldoende hoorbaar. Sluit je thuis de speler aan op je versterker met de bijgeleverde audiokabels, klinkt het geheel uiteraard wel aangenamer.

CONCLUSIE
De Walking Cinema is een handige draagbare dvd-speler die overal kan meenemen om een filmpje mee te pikken. De kwaliteit van de etuis is goed, en ook de speler is netjes afgewerkt en voelt robuust aan. Verwacht technisch zeker geen topprestaties al is de geleverde kwaliteit wel aanvaardbaar voor gebruik in de wagen of als je ergens onderweg bent (trein, tram, bus, enz).

PROMOTIE BIJ BITZ-COMPUTERS
Bitz Computers geeft tot einde mei 2004 een korting bij aankoop van dit pakket. Wat dien je daarvoor te doen? Heel eenvoudig: print deze pagina af en overhandig ze aan de verkoper. De verkoopprijs na korting bedraagt 399,95 euro.

Veel kijkplezier!Andere artikels van hetzelfde type