:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW CHARLIZE THERON
INTERVIEW CHARLIZE THERON
Type: Interview - Datum: 2004-02-20 - Geplaatst door: Bart
Charlize Theron: "Ik word gerespecteerd door mijn mannelijke collega’s."

Charlize Theron raakte in ’97 bij het grote publiek bekend door haar belangrijke bijrol in "The Devil’s Advocate" naast kleppers Al Pacino en Keanu Reeves. Iedereen was vol lof over haar aangrijpende vertolking, zodat ze algauw één van de bekendste Hollywoodactrices werd. Charlize was vervolgens te zien in o.a. "Mighty Joe Young", "The Astronaut’s Wife", "Reindeer Games", "Sweet November" en recentelijk nog "Trapped". Tijdens het Festival van de Amerikaanse Film in Deauville hadden wij een persoonlijk gesprek met deze charmante verschijning die de actieprent, "The Italian Job", kwam promoten. Sinds kort is deze topper verkrijgbaar op dvd.


Dvd Info: Je startte je carrière als fotomodel. Heb je er goede herinneringen aan overgehouden?
"In het begin was het zeer leuk. Ik was net 16 geworden en plots raakte ik verzeild in dit groots avontuur, dat het modellenleven wel was. Ik mocht de wereld rondreizen en ik had totaal geen schrik om in één of andere situatie terecht te komen. Alles leek gewoon perfect. Ik hield voornamelijk van dat vele reizen, omdat ik op die manier veel van de wereld gezien heb. Op het vlak van het "model zijn" zelf, kan ik wel zeggen dat het me veel geleerd heeft; vooral in het zelfstandig leren leven. Het gaf me bovendien de kans om niet steeds druk te moeten uitoefenen op mijn moeder of familieleden die me echter zoveel mogelijk steunden, maar meer een eigen, zelfstandig leventje te leiden."

Dvd Info: Is het moeilijk om als model een carrière te beginnen als actrice in Hollywood?
"Onvermijdelijk zijn er veel hindernissen op de weg naar het succes, maar het is aan jezelf om op dat moment de juiste en verstandigste keuzes te maken. In het begin van mijn filmloopbaan was ik zeer gevoelig, vooral in de periode van "Two days in the valley". Het onderdrukte me zodanig dat ik dacht dat ik enkel in staat was om zulke rollen te spelen. Het is dan weeral aan jezelf om aan te tonen dat je wel degelijk geschikt bent om diverse rollen te vertolken."

Dvd Info: Hoe verliep de voorbereiding op de stunts met de Mini Cooper in "The Italian Job"?
"Wel, het productieteam moedigde ons aan om, zolang het haalbaar leek, zoveel mogelijk stunts zelf te doen. Het resultaat was dat ik zo’n 80 à 90% van de stunts zelf gedaan heb. Voordat we begonnen met de opnames, trainden we ongeveer 6 weken met stuntlui, die ons aanleerden hoe we gekke dingen konden doen met de kleine auto’s. Het was een hele leuke ervaring."

Dvd Info: Meestal ben je, zoals in "The Italian Job", te zien in films met voornamelijk een mannelijke cast. Is het makkelijk om je “mannetje” te staan tussen hen?
"Ah, je moet het gewoon zien te controleren (lacht). Ik voel me daar niet ongemakkelijk bij, en sta er zeker niet negatief tegenover. Ik heb het geluk gehad met schitterende acteurs te kunnen werken, waarmee het goed klikte, en ik had het gevoel dat ik ook gerespecteerd werd. Ofwel klikt het met een groepje, ofwel klikt het niet; of het nu mannen of vrouwen zijn. Natuurlijk zou ik graag eens in een film spelen met een voornamelijk vrouwelijke cast, maar deze worden zeer zelden gemaakt. Ik denk dat ik het gewoon positief moet bekijken; je hoort me zeker niet klagen …"


Dvd Info: Veel acteurs bekijken niet graag de films waar ze zelf in te zien zijn. Hoe sta jij daar tegenover?
"Ik vind het vreselijk om mezelf te zien op het scherm; ik heb het daar altijd ontzettend moeilijk mee. Meestal bekijk ik de films waarin ik te zien was, 1 à 2x, en dat is het dan ook. Het is moeilijk om van jezelf te zeggen: "Oh, dat is een briljante scène, wat ben ik toch goed!" Want op die manier zou het creatieve proces stopgezet worden; je zou aan je acteerstijl weinig meer willen veranderen. Het is wel interessant de films gezien te hebben, zodat je eventueel in de toekomst een personage anders kan vertolken, of gewoonweg uit je fouten kan leren."

Dvd Info: Je volgende film is "Monster" waarin je enkele lesbische scènes speelt met Christina Ricci. Welke ervaring bracht dit met zich mee en hoe denk je dat het publiek zal reageren bij het zien ervan?
"Ze zullen zéér ontgoocheld zijn, omdat het niet voorgesteld wordt zoals men zal denken! (lacht zeer opgetogen) Het is ongelooflijk hoe de pers bepaalde zaken kunnen opblazen, want iedereen heeft er een verkeerd beeld over. We spelen twee uit het leven gegrepen personages, die aantrekkelijk zijn, alleen op de wereld, maar totaal niet sexy. Gewoon 2 vrouwen die noodgedwongen aan elkaar gehecht zijn, om te kunnen overleven."

Dvd Info: Er doen geruchten de ronde dat er tijdens de opnames veel bloopers waren, en dusdanig veel materiaal gesneuveld is. Krijgen we dit eventueel op de toekomstige dvd te zien?
"Ik weet het echt niet! (lacht luidop) Ik zal je meer vertellen nadat je de film binnenkort gezien hebt. Sinds het bekend raakte dat we een lesbisch duo spelen, heeft iedereen een totaal verkeerde kijk op de film. Ze denken: "Oh, het is een lesbische film met Christina Ricci en Charlize Theron; het zal er zeer heet en onstuimig aan toe gaan!" Maar, geloof me, dit is zeker niet het geval! (lacht)"


Dvd Info: Was "Monster" een grote uitdaging voor jou als actrice? Om eventueel op die manier nog interessantere rollen te kunnen bemachtigen?
"Het was inderdaad een schitterende ervaring. Vooral omdat ik aanvoelde dat ik de laatste 3 jaar niet echt meer voor uitdagingen stond. Op die manier was “Monster” een verandering voor mij; het is net alsof je "Scrabble" speelt; alle letters op het bord plaatst; ze eraf neemt en door elkaar schudt. Dan mag je ook van nul herbeginnen. Het was ook eens een unieke ervaring om met een debuterend regisseur te kunnen werken, want we konden vaker improviseren en dingen uitproberen, wat je bij andere producties meestal niet kunt. De film werd opgenomen in slechts 28 dagen; en het feit dat ik nog nooit zo’n personage had vertolkt, gaf het een kick om ervoor te gaan! Ik heb enorm genoten bij het filmen van "Monster" en ben er zeer trots op!"

Dvd Info: Eén van je stokpaardjes is reizen doorheen Europa. Heb je ooit al België bezocht?
"Ik ben alleen maar in de luchthaven geweest (lacht), maar ik kijk er naar uit om een bezoekje te brengen aan je land. België en Amsterdam zijn 2 plaatsen waar ik nog niet geweest ben, en dat ik zeker wil bezoeken."
(Met toestemming van de auteur gepubliceerd op DVD Info. Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)


Andere artikels van hetzelfde type