:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW CHAD LINDBERG
INTERVIEW CHAD LINDBERG
Type: Interview - Datum: 2003-09-04 - Geplaatst door: Bart
Chad Lindberg: “Ik ben mijn fans dankbaar.“

Het nieuwe talent Chad Lindberg kwam naar ons land voor het 29ste Filmfestival van Vlaanderen te Gent. Hij kwam er “The Flats” voorstellen, die op heel wat bijval van pers en publiek kon rekenen. Filmliefhebbers herkennen hem wellicht van de films “October Sky” en in ruimere mate “The Fast and the Furious”, waar hij een belangrijke bijrol had. Wij hadden een ontmoeting met deze toffe jonge kerel, die anderzijds een man met weinig woorden bleek te zijn …

DVD INFO: “The Flats” werd opgenomen op locatie in je geboortestreek, Mount Vernon. Zag je veel vrienden van vroeger terug?
CL: “Ja, eigenlijk wel. De regisseurs Kelly & Tyler Requa en mezelf zaten samen op de middelbare school, en veel mensen van het dorp waar ik woonde waren betrokken bij het filmproject. Zelfs mijn ouders zijn eventjes te zien in de film. Het was plezant om enkele oude vrienden na lange tijd terug te zien.”


DVD INFO: Wil je in de toekomst nog acteren in een low-budgetfilm als “The Flats”?
CL: “Dit is afhankelijk waarover de film gaat en of het me interesseert. Ik zou dolgraag met de regisseurs terug willen samenwerken; alleen, de draaiperiode van “The Flats” was amper 18 dagen, en dit was wel lastig werken …”

DVD INFO: Wat was je ervaring tijdens de draaiperiode van het kassucces “The Fast and the Furious”?
CL: “Ik had totaal niet verwacht dat het zo’n megasucces zou worden. Ik dacht dat het na een week of zo uit release zou gehaald worden (lacht), maar het draaide -vooral in de States- uit tot een waar fenomeen. Ze hielden echt van die film; in die mate dat het mijn leven in één klap veranderde …”

DVD INFO: Heb je naast je acteren nog tijd voor hobby’s?
CL: “Och, de gewone dingen eigenlijk: fitnessen, met mijn hond bezig zijn, met vrienden uitgaan, … Niks speciaals dus.”

DVD INFO: Volgens een internet-site zou je niet graag eten in het zicht van andere mensen. Wat is daarvan waar?
CL: “Stond dit op het internet?! (lacht luidop) Ik heb er totaal geen problemen mee om te eten in het bijzijn van anderen. Het zou mij echter wel storen, mocht ik in een restaurant voortdurend aangestaard worden, door mensen die me herkennen. Ik zou me dan minder comfortabel voelen.”

DVD INFO: Sommige fans maakten websites over je carrière. Ze zijn héél vereerd, omdat je hun gastenboek tekende met een leuk commentaar als extraatje. Was dit echt jouw werk of van iemand die zich als Chad Lindberg voordeed?
CL: “Ja hoor, ik was het wel degelijk. Ik bezocht hun sites, en bedankte hen voor hun steun, want zonder fans zou ik dit succes niet bereikt hebben. Ik ben hen daar zeer dankbaar voor en daarom wou ik zeker laten weten wat ze voor me betekenen.”


DVD INFO: Je recentste film is de baseballprent “The Rookie”. Waarover gaat het?
CL: “Het is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Dennis Quaid speelt een baseball coach op een hogeschool. Het lukt hem een zwakke ploeg naar de play-offs te loodsen, maar via een weddenschap verplicht dit hem om zélf zijn kans te wagen als professionele speler in de Major Leagues. Want vroeger had hij al geprobeerd om carrière te maken in die discipline, maar een schouderblessure verhinderde dat. De vraag is of het hem zal lukken … In “The Rookie” speel ik een bijrol, die iets kleiner is dan in “The Fast and the Furious”.”

DVD INFO: Wat zijn je toekomstplannen?
CL: “Momenteel zijn er geen concrete filmplannen; die zullen er normaal gezien wel komen. Anderzijds probeer ik gewoon van het leven te genieten en gelukkig te zijn …”

“The Rookie” is inmiddels te huur op dvd en wordt uitgebracht door Buena Vista Home Entertainment.
(Met toestemming van de auteur gepubliceerd op DVD Info. Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)

UIT HET ARCHIEF

Andere artikels van hetzelfde type