:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW ASIA ARGENTO
INTERVIEW ASIA ARGENTO
Type: Interview - Datum: 2002-12-01 - Geplaatst door: Bart
Asia Argento: Een carrière interesseert mij niet.

Onlangs kwam Scarlet Diva uit op dvd. De Italiaanse schone Asia Argento (XXX), hoofdrolspeelster én regisseuse van deze ongewone film (en eveneens de excentrieke dochter van de beruchte cultregisseur Dario Argento), kwam destijds haar regiedebuut voorstellen in Brussel. Wij hadden een kort gesprek met haar.

DVD Info: Is het waar dat je acteren eigenlijk niet zo leuk vind, maar dat je het enkel doet om te overleven?

Asia Argento: Ja, overleven, maar zonder de bedoeling er rijk van te worden. Wat ik bedoel is; liefde is voor bepaalde mensen als een bed gevuld met rozen, terwijl bij andere mensen liefde heel pijnlijk kan zijn. En ik sluit mij aan bij die laatste groep. Ik hou van films, maar niet van de bullshit die er automatisch bijkomt. Wanneer ik niet aan het filmen ben, vertoef ik bijna uitsluitend als een soort kluizenaar in mijn appartement. Gelukkig bellen ze mij regelmatig om in films te spelen…

DVD Info: Op je identiteitskaart staat Aria, maar je maakt carrière als Asia. Waarom veranderde je je naam?

AA: Ik veranderde mijn naam niet. Er is een wet in Italië (de Mussolini-wet) die het verbiedt je kind een vreemde naam te geven. Dus werd mijn officiële naam Aria, terwijl ze mij altijd Asia genoemd hebben.

DVD Info: Het klinkt ook beter, zeker met het oog op een internationale doorbraak…

AA: Pff, I don’t give a fuck. Mijn naam kon evengoed Maria geweest zijn.

DVD Info: Hoe verliep je regiedebuut Scarlet Diva?

AA: Uitstekend. Nooit voelde ik me zo goed op een filmset. Als actrice voel ik me soms verloren, maar deze keer liep ik er sterk en moedig bij.

DVD Info: Wie leerde je de knepen van het regisseren?

AA: Regisseren kan je moeilijk leren op school. Ik had het geluk dat ik als actrice veelvuldig gezien heb hoe het er op een set aan toe gaat. Een bepaald genre verfilmen interesseert mij momenteel niet. Wat mij bezighoudt is de realiteit en daarover wil ik dan ook films maken, maar dan wel in documentaire-stijl.

DVD Info: Wat was het moeilijkste aspect bij je regiedebuut? Waren er problemen?

AA: Vooral het geld bij elkaar sprokkelen om het project te verwezenlijken. Wanneer dit voorhanden was, verliep alles vlot. Problemen waren er weinig; maar ik kookte wel van binnen, wanneer bepaalde pretentieuze acteurs telkens om een trailer, een stoel of koffie vroegen. Nu ik zelf terug aan het acteren ben, vraag ik nooit nog om een kopje koffie, vooral omdat ik me toen zo rot voelde.

DVD Info: Eén van je recentste films is B. Monkey. Was dit een belangrijke stap voorwaarts in je carrière?

AA: Nee, ik zou eerder zeggen een stap achteruit. Men had zulke grote verwachtingen van die film, maar uiteindelijk betekende hij niets voor mijn carrière.

DVD Info: Je was al enkele keren te zien in een horrorprent van je vader, Dario Argento. Is dit je favoriete genre?

AA: Nee, zeker niet. Ik zal nooit in een horrorfilm acteren van een andere regisseur. Ik ben bovendien geen horrorfan. Trouwens, mijn vader krijgt de titel van horrorregisseur, terwijl hij veel meer is dan dat. Hij ontroert het publiek vooral met zijn verschillende plotwendingen, en dat maakt hem zo bijzonder.

DVD Info: Wat betekent voor jou deze filmcarrière?

AA:Voor mij bestaat er zoiets niet als een carrière. Er zijn momenten in het leven; bijvoorbeeld nu ben ik actrice, terwijl ik morgen even goed auteur kan zijn. Ik heb geen enkele ambitie om een geslaagde carrière te hebben…


(Niets uit deze publicatie mag worden overgenomen zonder uitdrukkelijke toestemming van de auteur.)


Andere artikels van hetzelfde type