:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> OBSCUUR EN VERGETEN #22: HELLO MARY LOU
OBSCUUR EN VERGETEN #22: HELLO MARY LOU
Type: Algemeen - Datum: 2021-12-04 - Geplaatst door: Didier
OBSCUUR EN VERGETEN: HELLO MARY LOU

In het rijtje sequels die niets (maar dan ook niets) met het origineel te maken hebben: Hello Mary Lou: Prom Night II. In feite was het nooit de bedoeling geweest dat dit een vervolg zou worden op het matige Prom Night uit 1980 met Jamie Lee Curtis, maar het Canadese productiebedrijf Simcom vond deze titel beter klinken, hoewel men achteraf toegaf dat het de film meer kwaad dan goed deed. Niet dat men er een lesje had uitgetrokken, want in 1990 verscheen er zo waar met Prom Night III: The Last Kiss zelfs een derde deel, ofschoon niemand daar zat op te wachten.

De film zou oorspronkelijk The Haunting Of Hamilton High heten, en het idee was dat dit een hommage zou worden aan horrorklassiekers zoals A Nightmare On Elm Street, Carrie en The Exorcist. Men ging zelfs zo ver in de liefde dat de personages vernoemd werden naar populaire horrorfilmregisseurs zoals John Carpenter, George A. Romero, Wes Craven, Frank Henenlotter, Stephen King, John Waters, Edward D. Wood Jr. en Tod Browning.

De enige link met de Jamie Lee Curtis-film is dan ook dat Hello Mary Lou zich eveneens afspeelt op een middelbare school. De titel Mary Lou is geen toeval, want alles begint in 1957 (net als het gelijknamige beroemde Ricky Nelson-nummer dat je tot vervelens toe kan horen) wanneer de zeventienjarige Mary Lou Maloney (Lisa Schrage) al haar zonden opbiecht aan een priester (Richard Monette) en er smalend aan toevoegt dat ze van elke minuut plezier genoten heeft. Op het schoolbal flirt ze met Billy Nordham (Steve Atkinson, die later in de film op volwassen leeftijd gespeeld wordt door karakterkop en Jack Nicholson-lookalike Michael Ironside) maar net wanneer die haar een verlovingsring wil schenken, betrapt hij zijn geliefde achter de coulissen met (jawel) mijnheer pastoor. Wanneer Mary Lou later gekroond wordt tot de koningin van het bal, gooit Billy uit woede een stinkbom op de catwalk waarvan de brandende lont in Mary Lou's jurk terechtkomt en waardoor ze even later dood op het podium valt. Dertig jaar later vindt studente Vicki Carpenter (Wendy Lyon) in de rekwisietenkamer van de school een oude koffer terug met daarin de accessoires van Mary Lou en de wraak kan beginnen.

Hello Mary Lou: Prom Night II is niet meer dan de zoveelste slasher die (hommage of niet) niets toevoegt aan de bestaande (en veel betere) horrorfilms. Soms is het wat ondeugend (dit maar om te zeggen dat je hier en daar een blote tiet ziet), maar het scenario zit zo stuntelig in elkaar dat je al een erg doorgewinterde horrorfan moet zijn om hier iets aan te hebben. Sommige special effects zijn best wel aardig, maar na een half uur treedt de verveling in en daar kan zelfs Michael Ironside (de enige die behoorlijk acteert) niets aan veranderen.

 

UIT HET ARCHIEF