:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> NIEUWE MEDEWERKER STAN VANNESTE
NIEUWE MEDEWERKER STAN VANNESTE
Type: Algemeen - Datum: 2010-09-09 - Geplaatst door: Werner
Wie ben je? Stel jezelf kort voor.
Ik ben Stan Vanneste, geboren en getogen in het zuiden van West-Vlaanderen, werk in de webdevelopmentbranche als consultant en ben groot liefhebber van sport, Spanje en – uiteraard – film. Ik ga frequent naar de cinema en ben verslaafd aan dvd's kopen

Van waar komt je interesse voor films?
Ik vind het een zeer boeiend medium omdat het zoveel aspecten omvat en het overbrengen van een verhaal naar een publiek in een beperkte tijdsspanne zo verscheiden kan zijn. Een (goeie) film bespeelt onze gevoelens: hij kan ons ontroeren, entertainen, verbazen, doen lachen,… of doen nadenken.

Wat is je favoriete film aller tijden en waarom?
Pulp Fiction. Deze film is gewoon retecool: je verveelt je geen moment! Memorabele dialogen, prachtig gekozen liedjes, sterke vertolkingen, zalig foute kapsels en hilarische sterfgevallen..

Wat is het pronkstuk van je verzameling?
The Ultimate Matrix Collection: een tiendelige verzameling die alle films bevat, plus nog enkele dagen extra’s. Jammer genoeg heb ik nog niet de tijd gehad om alle extra’s te bekijken.

Wat is je vroegste herinnering die je hebt aan cinema?
De film Mighty Morphin Power Rangers: The Movie in de toenmalige pentascoop in Kortrijk. Ik was 11 jaar en toen vond ik de film super. Oesje heb ik ook nog in de cinema gezien, maar toen was ik al wat ouder en besefte ik al dat de film niet zou herinnerd worden als een klassieker :-)

Heb je ooit al bekende filmpersonaliteiten heb ontmoet:
Peter Van den Begin en Herbert Flack, Avant Premiere van Film 1 in de Lumière in Brugge. De gebroerders Dardenne, Avant Première van Rosetta in de Sfinx in Gent. Achteraf signeerde 1 van de broers mijn poster van Rosetta.

Wat was je grootste miskoop ooit?
Boarding Gate, een zeer slechte B-film met Micheal Madsen, die echter wel een toffe cover had en geselecteerd was voor enkele filmfestivals. De dvd zag er wel interessant uit en ik zie Madsen wel graag spelen. De film was echter beneden alle peil.

Als we je moeten straffen, aan welke film moeten we je dan verplicht onderwerpen?
Camel(s), een Zuid-Koreaanse film die ik ooit op het filmfestival van Gent heb gezien. Een zeer trage en saaie film, waarbij ik – heel uitzonderlijk – in slaap gevallen ben tijdens een scène waarin 2 personen in de auto zitten en niks tegen elkaar zeggen. Toen ik wakker werd zaten beide personages nog steeds in de auto, niks zeggend. Nog vijf stille minuten later eindigde de film :-s

Wat is je grootste guilty pleasure?
According To Jim: zeer voorspelbare serie met bij wijlen flauwe moppen, maar zeer ontspannend om naar te kijken terwijl het avondeten zakt (of zelfs tijdens het eten).

Wat is je favoriete acteur/actrice? Minst favoriete acteur/actrice, en waarom?
Al Pacino: een rasechte acteur die een personage met ongekende intensiteit kan neerzetten. Fantastisch in The Godfather, Scarface, The Devil’s Advocate,... Jammer genoeg is zijn filmkeuze de laatste jaren veel verminderd.
Scarlett Johansson: een natuurlijk talent met ongelooflijke uitstraling. Sinds ik haar zag in Lost In Translation ben ik volledig verkocht. Heeft al een mooie lijst films op haar palmares voor haar jonge leeftijd.
Steven Seagal: hij heeft slechts 1 blik en deed in nog niet 1 goeie film mee. Wellicht komt daar met Machete verandering in, maar een hoofdrol heeft hij in deze mexploitationfilm niet.
Paris Hilton (of consoorten): amateur-erotische filmmaakster, blijf bij je leest! Een uur incasseren in pure ‘Daniel Craig in Casino Royale’ stijl verkiest mijn voorkeur boven een film met Miss Hilton uitkijken. Met misschien een uitzondering voor One Night In Paris?

Wat is je favoriete televisieprogramma?
Friends: Beste Amerikaanse comedysoap ooit met 6 prachtacteurs en 22 minuten per aflevering puur genieten en lachen. Na tientallen keren bekijken blijven de afleveringen grappig.

De tv-knop gaat onverbiddellijk af bij?
Een VijfTV-film over een moeder met borstkanker die haar man heeft verloren en een kind heeft dat ongeneeslijk ziek is. Met alle respect voor dergelijke zware onderwerpen, maar ik stoor me aan films die deze thema’s uitbuiten om de tranen bijna uit je ogen te persen.

Welke rol zou je zelf graag gespeeld hebben?
Edward Norton in Primal Fear. Een verrassende dubbelrol van Norton waarmee hij zijn klasse bewijst in een sterke film met onverwachte ontknoping.UIT HET ARCHIEF