:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Achtergrond >> EEN TERUGBLIK OP 2007
EEN TERUGBLIK OP 2007
Type: Achtergrond - Datum: 2008-01-09 - Geplaatst door: Serge

2007 is voorbij, maar waren het wel 365 dagen? In elk geval voelde het zo niet aan. Het leek wel alsof het gisteren was dat de renovatieplannen voor de woning op gang kwamen, dat er zich een nieuw project aankondigde op het werk en zo kunnen we nog een tijdje doorgaan. Misschien was het het gebrek aan tijd om even stil te staan, maar 2007 liet op uw dienaar een bijzonder vreemde indruk na. De drukte had zo zijn gevolgen op de regelmatige inname van een dosis filmplezier, want het leek er telkens niet toe te komen. De persoonlijke filmcollectie is op korte tijd zodanig uitgegroeid dat er dit jaar een moment van verzadiging optrad. Heb ik ondertussen niet alles wat ik wou? Er komt nochtans zoveel nieuws uit, maar heb ik dat wel nodig? Heeft het met de opkomst van Blu-Ray en HD-DVD allemaal nog wel zin om dvd’s in te slaan? Binnenkort kunnen we immers allemaal nieuwe apparatuur kopen en komen alle films opnieuw uit op een nieuw formaat. Het zal wellicht zo’n vaart niet lopen, want geen van beide formaten is er ondertussen al in geslaagd om de ander te gronde te richten. Wanneer een bepaald kamp zijn voorkeur uitspreekt voor het ene formaat, besluit een ander kamp het tegenovergestelde. Op dit moment lijken er nog voldoende problemen op te duiken en her en der lees je over updates die de mogelijkheden zullen uitbreiden en de problemen zullen oplossen. “What’s the bloody point of all this”? Moeten we ons hier als filmliefhebbers wel druk om maken? Eigenlijk niet want het gaat uiteindelijk om luxeproblemen. Toegegeven, wanneer ik hier en daar wat HD-materiaal bekijk, begint het soms wel te jeuken om mee op de kar te springen, maar voorlopig weet “common sense” me nog te bedwingen. Hopelijk blijft dat zo tot er een uitgesproken winnaar uit de bus komt.

Betekent dit alles dat m’n dvd speler dit jaar geen enkel schijfje meer gezien heeft? Helemaal niet! Gelukkig waren er nog een aantal gaatjes in de collectie op te vullen. De voorkeur dit jaar ging uit naar het aanvullen van een aantal tv-series, waaronder NewsRadio, Cheers, Frasier en Everybody Loves Raymond. Voornaamste ontdekking dit jaar was Prison Break, aanvankelijk met tegenzin begonnen, maar ondertussen volop verslaafd. Ook dook het tweede seizoen van Twin Peaks dit jaar op onder de kerstboom. Een langverwachte box waar ik mij binnenkort in vast hoop te bijten. Voor nieuwe films richtte ik mijn pijlen, in tegenstelling tot de voorgaande jaren, vooral op de bioscoopreleases. De absolute topper? Zonder twijfel Ratatouille! Wederom een prachtprent van Pixar en wat mij betreft ongeëvenaard dit jaar. Eervolle vermelding gaat ook naar o.a. Sunshine, Babel, Zodiac, Die Hard 4.0 en The Bourne Ultimatum.

Vooruitzichten voor het komende jaar? Op dit moment hoop ik hoofdzakelijk op meer duidelijkheid rond de nieuwe formaten. Voor de rest een occasioneel toppertje en we zijn weeral tevreden! Bij deze wens ik de trouwe bezoekers van DVDInfo een fijn filmjaar toe!

Joris VanderhoevenPagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6
UIT HET ARCHIEF

Andere artikels van hetzelfde type