:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Achtergrond >> EEN TERUGBLIK OP 2007
EEN TERUGBLIK OP 2007
Type: Achtergrond - Datum: 2008-01-09 - Geplaatst door: Serge

Sommige jaren lijkt de ene prachtrelease de andere op te volgen; andere jaren lijken in retrospect nogal pover. Zelf heb ik 2007 spijtig genoeg min of meer als één van die laatste groep ervaren. Dat betekent uiteraard niet dat er geen interessante of knappe releases waren, integendeel zelfs. Maar in tegenstelling tot andere jaren valt het me uiterst moeilijk een aantal titels op te noemen die me echt wisten te verbazen (of in tegenovergestelde zin teleurstellen).

Net zoals in 2006 waren de vaste waarden weer paraat. Ik denk dan aan de Disney Treasures, de Looney Tunes Golden Gollection, de vele boxen met filmklassiekers van Warner, hier en daar een aantal mooie releases van andere maatschappijen én uiteraard hopen tv-series. Misschien is dat toch nog het meest kenmerkend voor mijn ervaring in 2007 op het gebied van dvd's. Het regende bijna tv-series op dvd. Zowel nieuwe als oude series passeren de revue, van Star Trek tot Mission Impossible en van The Flintstones tot Dr. Quinn Medicine Woman. Veel van die reeksen verschijnen bovendien ook nog eens tegen een zeer hoog tempo en, niet onbelangrijk, voor een zeer interessante prijs. Al snel zit je met een serieus rek vol nog te bekijken dvd'tjes. Uren kijkplezier voor een mooi prijsje en die uren waren ook wel een probleem. 2007 was om tal van redenen nogal hectisch en dus bleef er wat minder tijd over voor de dvd'tjes, gelukkig is er tijdens de feestdagen altijd wel wat tijd voor en achter om wat bij te kijken.

Maar er werden in 2007 niet enkel dvd's verkocht, ook de next-generation formaten (HD-DVD en Blu-Ray) werden op het publiek losgelaten. De 2 formaten staan uiteraard nog in de kinderschoenen, maar ze hebben potentieel. Niet dat we "ordinaire" dvd'tjes niet meer goed vinden, verre van zelfs, maar voor bepaalde dingen kan die HD toch net dat ietsjes extra geven. Zelf bekeek ik zo bv. Tim Burton's Corpse Bride (op zich al een speciale film) in HD en dat was toch wel enigzins verbluffend, niet alleen qua detail, maar ook qua levendigheid van de kleuren. Meer informatie over het hoe, wat en waarom van HD-DVD en Blu-Ray mogen jullie in het komende jaar nog verwachten op DVDInfo.

Als er in 2008 evenveel dvd'tjes verschijnen als in 2007, zullen we geen reden tot klagen hebben. Hopelijk zit er af en toe, in tegenstelling tot het afgelopen jaar, wel eens een zeer aangename verrassing tussen.

Hans De BisschopPagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6

Andere artikels van hetzelfde type