:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Algemeen >> EEN TERUGBLIK OP 2006
EEN TERUGBLIK OP 2006
Type: Algemeen - Datum: 2006-12-31 - Geplaatst door: Serge

Wat gaat het snel beste dvd-vrienden, 2006 ligt alweer bijna achter ons en het veelvoud van releases dit jaar bewees nogmaals dat ons geliefde medium nog steeds de favoriete media-drager van velen is, blijft en wordt. Voor yours truly was 2006 echter een mager dvd-jaar. Andere bezigheden vroegen m'n aandacht, zowel een verandering van functie met meer verantwoordelijkheid binnen Fortis Insurance Belgium alsook de drukke voetbalkalender hielden m'n dvd- en cinemaperikelen op een laag pitje. Wees echter niet getreurd, een verslaving blijft een verslaving waardoor de collectie wel degelijk aangroeide (maar het merendeel van die aankopen staat hier dus nog steeds in seal).

Zelf voetballer zijnde was ik dit jaar ten zeerste onder de indruk van het Goal!-epos, waarvan er nog 2 delen op ons te wachten staan. Een prachtig verhaal, mooi gebracht en eveneens genietbaar voor mensen die geen kerstbal van voetbal kennen. Ricky Gervais 'Extra's' was hilarisch en vond ikzelf minstens even goed als 'The Office'. Gelachen hebben we zoals steeds met het zevende seizoen van Seinfeld en het vijfde seizoen van en over de Seinfeld-bedenker himself: Larry David. Let maar eens goed op de gedragingen van George uit Seinfeld en de gedragingen van Larry David in Curb Your Enthousiasm. Dan zie je maar al te goed op wie men het karakter van George baseerde. Alhoewel de releasedatum van het vierde seizoen van The Shield eind december 2005 was, kreeg het merendeel van de Europeanen de import van deel 4 begin 2006 op de mat, dus technisch gezien mag deze niet ontbreken in ons lijstje. Vic Mackey is en blijft nog steeds de coolste flic op aarde en we vragen ons nu eigenlijk af of Columbia seizoenen 3, 4 en verder schikt de produceren op onze contreien of als het de consument zomaar ongestraft zal blijven uitlachen. Spanning en sensatie waren er zoals steeds genoeg dit jaar, doch het vierde seizoen van 24 stak er met kop- en schouders bovenuit.

Het is een terugkeer naar het eerste en tot nu toe nog steeds beste seizoen van Jack Bauer. Eenmaal gestart zonder je je het best af van de rest van de wereld, want van een verslaving gesproken, dit is er één met een grote V!
Verder krijg The Island een noemenswaardige vermelding vanwege de sexy Scarlett en mocht Sin City zeker en vast niet ontbreken vanwege z'n unieke en superbe comicbook noir-uitzicht. Het is altijd leuk als één van je favoriete films een volledige revisie krijgt plus een hoop extra's erbovenop, en het geheel een leuk exclusief jasje krijgt: vandaar dat de pod-versie van 'Event Horizon' redelijk hoog bovenaan eindigt. Science Fiction liefhebbers allerhande, neem het van mij aan, dit Anderson-meesterwerkje werd destijds zwaar onderschat en is in mijn ogen een echte cultklassieker.

Persoonlijk werd er voor mij gewacht met de beste dvd-uitgave tot het einde van het jaar. Halsreikend keken we uit naar het zesde seizoen van Tony Soprano en z'n maffiavrienden uit New Jersey. We werden zeker en vast niet teleurgesteld want het is opnieuw een klepper van formaat geworden. David Chase zal nog 8 (misschien 9 ?) afleveringen maken en dan is het jammer genoeg afgelopen met veruit de beste serie uit de HBO-stal.

Net zoals het nu bijna afgelopen is met 2006. Vanuit het verre Melle wensen wij u en uw dierbaren een prachtige, deugddoende en sublieme eindejaarsviering en hopen we u volgend jaar in grote getalen terug te zien op dvdinfo.be.

Met feestelijke groeten,

Carl De Clercq

1. Sopranos Seizoen 6
2. 24 S4
3. Curb your enthousiasm S5 (r1)
4. The Shield S4 (r1)
5. Event Horizon (Pod Edition) (r4)
6. Goal!: Kick Off
7. Sin City 2-disc
8. Seinfeld S7
9. The Island
10. Extras S1Pagina: 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6 - 7 - 8
UIT HET ARCHIEF