:: ARTIKELS ::
DVDInfo.be >> Artikel >> Interview >> INTERVIEW ROB SCHNEIDER
INTERVIEW ROB SCHNEIDER
Type: Interview - Datum: 2006-03-01 - Geplaatst door: Bart
Rob Schneider: "Of er een derde film over Deuce Bigalow komt, hangt af van het publiek."

Zes jaar na het wereldwijde succes van Deuce Bigalow: Male Gigolo keren Rob Schneider en diens pooier Eddie Griffin terug voor nog meer capriolen en gekke toestanden in Deuce Bigalow: European Gigolo. Ter promotie van de film, kwam Rob nog eventjes overgevlogen naar Amsterdan (waar de film werd opgenomen), waar hij ons persoonlijk te woord stond. Meteen werd duidelijk dat Rob een joviale, goedgeluimde kerel is, zonder maar één beetje pretentie.



DVD Info: Wat mogen de mensen van Deuce Bigalow: European Gigolo verwachten?
Rob Schneider: Ze zullen dingen te zien krijgen die nog nooit vertoond zijn geweest sinds film bestaat. We hebben er ruim 2 jaar aan gewerkt, dus zou het wel goed moeten zijn. Ik denk dat mensen bij het zien van bepaalde scènes werkelijk tranen zullen lachen. European Gigolo werd volledig gedraaid in Amsterdam en het is trouwens de eerste keer dat hier een Hollywoodfilm werd opgenomen.

Zou je later eventueel interesse hebben in een derde deel, zodat we kunnen spreken van een trilogie rond het personage Deuce?
Pfff; ik heb 2 jaar van mijn leven besteed aan deze film, zodat ik nu eventjes aan andere dingen denk. Maar, misschien hé. Alles zal afhangen wat het publiek van deze film vindt. De enige reden waarom we het vervolg maakten, was omdat we veel plezier beleefden aan de eerste, en hij op veel goede respons kon rekenen van de filmkijker. In European Gigolo moet Deuce het opnemen tegen de Europese highclass-gigolo's met alle gevolgen vandien, maar waarover de derde film zou moeten gaan, moet ik je voorlopig het antwoord schuldig blijven. Het enige gerucht dat ik hoorde, was dat ze Deuce d.m.v. een tijdsmachine naar verschillende tijdperken zouden sturen en op die manier voor de nodige fratsen zouden zorgen. Dit lijkt me echter een zeer stom en belachelijk idee, wat betekent dat ik wellicht niet akkoord zal gaan met dit voorstel.

Je was in België voor de eerste Deuce Bigalow. Hoelang bleef je er?
Slechts enkele dagen, maar ik moet je zeggen dat het eten werkelijk het beste is die ik ooit had in Europa. De frieten en het vlees waren verrukkelijk. Mijn moeder heeft een boontje voor Brugge; telkens ze iets verneemt over België, komt ze met haar verhaal op de proppen over die stad...

Je bent al jaren goede maatjes met Adam Sandler; hoe lang eigenlijk al?
Ja, dit moet toch al een jaar of 20 zijn.

Hoe hebben jullie elkaar leren kennen? Via Saturday Night Live?
Nee, eerder al. We waren beide stand up comedians in de jaren '80 en zijn op die manier vrienden geworden. We brengen hetzelfde soort humor en ik denk dat we nog steeds 8-jarige kinderen zijn die lachen met hun eigen dwazigheden. Ik vind dit een goede zaak; hoop ik althans.

Is het toeval dat jullie meestal in elkaars films te bewonderen zijn? Of spreek je dit onderling af?
(lacht) Wel, de eerste tien jaar van onze carrière hebben we onze uiterste best moeten doen om rollen te vinden. Nu mogen we ons gelukkig prijzen dat we een carrière kunnen opbouwen hebben. Als wij in elkaars films spelen, dan is dit een goede reden om enkele weken veel pret te maken en samen te zijn. Hopelijk beleeft de kijker er dan ook evenveel plezier aan, als wij tijdens de opnames. Ik bezocht hem tijdens de opnames van The Longest Yard (de remake van de film uit '74 met Burt Reynolds nvdr.) om hem gewoon goeiedag te zeggen. Ik kwam net terug van Amsterdam waar de opnames van European Gigolo voltooid werden en ging rechtstreeks naar de set waar Adam werkte. Hij wou me kost wat kost in de film, dus gaven ze me een compleet stomme outfit en weinig later was ik een scène aan het inblikken. Ik was er amper een uur, maar ben wel eventjes te zien in de film. Het was een toffe ervaring.

Zou je geen zin hebben om naast je slapstick-komedies eens een ander filmgenre te proberen?
Ik weet het niet. Niemand bood me tot op heden iets aan in die richting dat interessant leek.

Je was vroeger nochtans te zien in Knock Off en Judge Dredd...
Knock Off vond ik een vrij goede film; Judge Dredd kende een leuke opnameperiode, maar het resultaat was allesbehalve. Dus als ik de balans mag opmaken, speel ik het liever in komedies; ik beleef er het meeste plezier aan. Ik hou ervan de scripts te schrijven, opnames te doen, te monteren en eigenlijk boeit het me ook wel om daarna promotie te voeren. Dus waarom zou ik daaraan iets willen veranderen?

Ja, eigenlijk heb je gelijk. Je bent goed als komiek...
Wel, dank je voor het compliment. Het is bovendien wel grappig, want er zijn slechts weinig acteurs die bereid zijn om onnozele komedies te maken, terwijl ik het gewoon hilarisch vind. Je kan het vergelijken met Mel Brooks. Hij kreeg destijds de slechtste kritieken, maar kreeg daarnaast wel enorm veel bewondering van zijn fans.

Wat is je volgende project? Rob Schneider's Hard R eventueel? Waarover gaat dit?
Het is nog niet zeker wanneer we dit gaan verfilmen, omdat het verhaal nog niet af is. Het lijkt me best interessant, want het belooft knettergekke cinema te worden in de stijl van Monty Python's Meaning Of Life. Bill Murray toont alvast interesse om deel uit te maken van de cast. Ik zou de regie op mij nemen, maar alleen als het echt de moeite loont om een jaar van mijn leven aan dit project te wijden.

En The Benchwarmers?
Het is een baseballfilm met Jon Heder, die momenteel waanzinnig populair is in Amerika. Hij was eerder te zien in o.a. Napoleon Dynamite; een film die je zeker moet zien, want die is zeer interessant en grappig. Dennis Dugan (Big Daddy) is de regisseur van dienst en Adam Sandler en David Spade schreven mee aan het verhaal.

Zou ik je enkele algemene vragen mogen stellen?
Ja, tuurlijk.

Er zitten ook enkele roddels en geruchten bij, dus ik weet niet of ze waar zijn...
Ik hoop het (lacht).

Klopt het dat je graag kledij draagt uit de jaren '70?
Wel, hetgeen ik nu aanheb, komt uit de jaren '50. Ik kon me geen nieuwe kledij veroorloven toen ik een jonge komiek was, dus ging ik naar tweedehandszaken en winkels waar ze ouderwetse kledij verkochten. Een andere reden waarom ik naar die winkels ging, was omdat ik geen kledij vond in de gewone zaken die bij me paste, vanwege mijn kleine gestalte. Daarnaast vond ik het leuk om oude jeansbroeken te dragen, omdat ze krimpen over de jaren heen en dan perfect bij me pasten (lacht). Daarna, toen ik meer geld begon te verdienen, kocht ik zeer mooie antieke kledij, maar daar ben ik mee gestopt. Ik heb er genoeg. Soms kocht ik dan dingen, die ik vroeger nooit zou aangeschaft hebben. Je zou eens moeten weten welke stomme spullen ik verzameld heb, je zou verbaasd staan kijken (lacht). Ik heb bijvoorbeeld een paar eskimo-schoenen, die ik nooit draag, maar die gewoon op mijn bureau staan.

Naar het schijnt heb je een passie voor het verzamelen van dingen? Wat verzamel je bijvoorbeeld?
Juwelen en andere prullaria van de Amerikaanse Indianen behoren tot mijn verzameling. Als er een antiekmarkt in mijn buurt is, ga ik er steevast naartoe.

Klopt het dat je je vrije avonden spendeert aan het schrijven van scripts, samen met andere vrienden?
Ja, dit gebeurt veel hoor. Vooral tijdens de weekends. Het is een plezante bezigheid. Ik hou ervan om te lachen en samen met de aanwezige vrienden is het altijd ambiance verzekerd. Vooral Matt Selman, die de hoofdscenarist is van The Simpsons, is een zeer grappige kerel en heeft trouwens al veel goed werk voor me geleverd. Enkele van de leukste momenten uit Deuce Bigalow: European Gigolo komen trouwens van hem. Lachen vind ik zalig; spijtig genoeg gebeurt het nog steeds te weinig.

Tot slot: beschrijf jezelf eens in enkele woorden.
Sexy (vooral in een zwem-outfit), intelligent, enorm geliefd, populair,...

Ok, stop maar; dat is voldoende...
(lacht enthousiast)

Bedankt voor het gesprek en nog veel succes!
Graag gedaan!


UIT HET ARCHIEF

Andere artikels van hetzelfde type