:: PRIJSVRAAG ::
DVDInfo.be >> Prijsvraag >> FILMPAKKER
PRIJSVRAAG: FILMPAKKER
Dankzij Dutch Filmworks konden we volgende dvd's uit hun FilmPakker-collectie wegschenken: A Sound Of Thunder, Alone In The Dark, The Aviator, White Noise, Assault On Precinct 13 en Raise your Voice. De pakketjes zijn als volgt samengesteld: 1 pakketje van 6 dvd's, 2 pakketjes van 3 dvd's, 6 pakketjes van 1 dvd.

De prijsvraag is afgelopen en de winnaars zijn bekend:
- Yves Deziron wint 1 pakketje van 6 dvd's
- Jessy De Schutter en Kristof Verlé winnen elk een pakketje van 3 dvd's
- André Flamand, Jacqueline Van Veer, Tim Maenhout, Wim Castermans, Peter Neefs en Nele Vanderbist winnen elk 1 dvd

De juiste antwoorden op de vragen:

VRAAG 1: De auteur van het kortverhaal waar A Sound Of Thunder op gebaseerd is, is één van de meest toonaangevende contemporaine science-fictionschrijvers. Zijn meest bekende werk is echter één dat zich afspeelt in een toekomst waarin lezen een halsmisdrijf is geworden. Hoe heet dat boek, waar tevens een verfilming van bestaat, en waar een nieuwe verfilming van gepland is in de nabije toekomst?
--> Fahrenheit 451

VRAAG 2: Alone In The Dark heeft de twijfelachtige eer om genomineerd te zijn voor de Razzies, de prijzen voor de slechtste films van het afgelopen jaar. Of dit terecht is, laten we aan uw eigen oordeel over, maar feit is dat de r! egisseur ervan een meer dan twijfelachtige reputatie onder filmkenners met zich meedraagt, ook al omdat zijn oeuvre zich schijnbaar beperkt tot het verfilmen van videospelletjes. Noem vijf (!) op stapel staande verfilmingen van videospellen die deze regisseur nog in de steigers heeft staan.
--> onder meer: Far Cry, Postal, Fear Effect, Hunter: The Reckoning, In The Name Of The King: A Dungeon Siege Tale...

VRAAG 3: Diametraal tegenover Alone In The Dark staat Martin Scorsese's bejubelde The Aviator. Aan welke ziekte lijdt het hoofdpersonage Howard Hughes, hier gespeeld door Leonardo DiCaprio? De wetenschappelijke, uit het Grieks afgeleide term a.u.b. (dus eindigend op -fobie)
--> Mysofobie

VRAAG 4: Hoe heet het fictieve personage, en is tegelijkertijd de naam van de TV-serie, waarin Raise Your Voice-actrice/zangeres Hilary Duff bekend is geworden?
--> Lizzie McGuire

Andere recente prijsvragen