:: PRIJSVRAAG ::
DVDInfo.be >> Prijsvraag >> GROTE KERSTWEDSTRIJD
PRIJSVRAAG: GROTE KERSTWEDSTRIJD
Dankzij Dutch FilmWorks kunnen we 3 pakketjes met daarin telkens 8 films wegschenken! De titels zijn: Unleashed, Saw, The Grudge, The Final Cut, Laws of Attraction, Exorcist: The Beginning, A Lovesong For Bobby Long, De 3 Magiërs En De Steen Der Wijzen (tekenfilm).

De winnaars zijn bekend, zij mogen hun pakketje spoedig in de bus verwachten!

- Nathalie Smet
- Stéphanie Schoonbaert
- Thomas Coucke

De juiste antwoorden op de vragen zijn:

VRAAG 1: Saw was waarschijnlijk dé productie die dit jaar het meeste heeft opgebracht in verhouding tot de belachelijk lage kostprijs voor het maken van de film. Hoeveel bedroeg het budget?
--> 1,2 miljoen dollar

VRAAG 2: De voornaamste oscarwinnaar dit jaar was ongetwijfeld Million Dollar Baby van en met Clint Eastwood. Qua regie was Eastwood daarmee niet aan zijn proefstuk toe. Hoe heet de film waarin hij het leven van jazzmusicus Charlie Parker heeft verfilmd?
--> Bird

VRAAG 3: Ik ben dit jaar jammer genoeg op 73-jarige leeftijd overleden (ten gevolge van kanker). Ik was getrouwd met een bekende Joodse komiek. Van mijn vijf oscars voor beste actrice in een hoofdrol heb ik er één weten te verzilveren. Wie ben ik?
--> Anne Bancroft

VRAAG 4: Heetste roddel van het jaar was ongetwijfeld de affaire tussen Brad Pitt en Angelina Jolie. Deze laatste is nog steeds in haar hoedanigheid van VN-ambassadrice aan het trachten haar verzameling adoptiekindjes van over héél de wereld te vervolledigen. Pitt krijgt er dus naast La Jolie ineens als bonus twee kleintjes gratis en voor niks bij. Hoe heten ze?
--> Maddox en Zahara

VRAAG 5: Een filmoverzicht over 2005 zou niet volledig zijn zonder een kijkje naar de Raspberry Awards voor de slechtste films van het afgelopen jaar. Wie kwam er in 2005 haar Razzie hoogstpersoonlijk afhalen?
--> Halle Berry

VRAAG 6: Eén van de ronduit bizarste prenten van het jaar was de verfilming van het eerste deel van The Hitchhiker's Guide To The Galaxy, het cultboek van Douglas Adams. Om even uw cultgehalte te testen: wat is uiteindelijk het antwoord op de vraag over het leven, het universum en alles?
--> 42

VRAAG 7: Niet iedereen was even enthousiast over de Spielberg-verfilming War Of The Worlds. Wie dit ongetwijfeld worst zal wezen is de 11-jarige kindactrice die met deze spektakelfilm haar bankrekening alweer gevoelig zag aandikken. Hoe heet ze?
--> Dakota Fanning

VRAAG 8: En nee hoor, U kon dit jaar niet om de Star Wars-hype heen. Nu alle zes de delen compleet zijn, noem twee echte acteurs (dus geen personages!) die in alle zes de delen hebben meegespeeld.
--> Kenny Baker en Anthony Daniels

VRAAG 9: Ook televisieseries deden het bijzonder goed op dvd het afgelopen jaar. Eén van de grootste succesnummers, zowel commercieel als artistiek, was ongetwijfeld Lost. Welke andere, zeer bekende televisieserie van dezelfde bedenker, ging in 2005 zijn vijfde seizoen in?
--> Alias

VRAAG 10: En de paus was nog niet goed dood, of allerlei filmmaatschappijen bestookten ons reeds met dvd's over zijn leven en werk. Hoeveel besprekingen van dvd's over de paus zijn er op DVD Info verschenen?
--> 3 (KAROL, EEN MAN DIE PAUS WERD S.E. - PAUS JOHANNES PAULUS II - POPE JOHN PAUL II: BUILDER OF BRIDGES)

Andere recente prijsvragen