:: PRIJSVRAAG ::
DVDInfo.be >> Prijsvraag >> KING ARTHUR DIRECTOR'S CUT
PRIJSVRAAG: KING ARTHUR DIRECTOR'S CUT
Ter gelegenheid van de release van King Arthur, zowel in theater-versie als de director's cut, op 2 december, mochten we van Buena Vista van de beste versie (de director's cut, dus!) twee exemplaren weggeven. De prijsvraag is ondertussen afgelopen en de winnaars zijn bekend:

- Steve Puype
- Kathleen Peene

Proficiat aan de winnaars. Wij hebben de prijzen pas op 5/1/2005 aangekregen en vandaag (6/1/2005) op de post gedaan. De winnaars krijgen er bovendien nog een mooi King Arthur t-shirt bijgeleverd!

De correcte antwoorden op de vier vragen:

VRAAG 1: Hoeveel minuten extra beeldmateriaal staat er op de director's cut van deze film in vergelijking met de theatrical cut? Hint: het antwoord is op deze site te vinden.
--> 14 minuten

VRAAG 2: Het mag al eens een moeilijkere zijn: volgens de film! is Arthur van Samartiaanse afkomst. De Samartianen waren een nomadenvolk uit het Oosten dat door het Romeinse Rijk werd onderworpen en vervolgens de keuze hadden tussen de dood of voor de Romeinse zaak vechten. Hoe heet tegenwoordig het land waar de Samartianen oorspronkelijk vandaan komen? Hint: je kan, niet toevallig, de naam van het land vormen met enkele letters uit het woord "Samartian" door elkaar te klutsen.
--> Iran

VRAAG 3: Het mag al eens een makkelijkere zijn: in welke avonturenfilm speelt actrice Keira Knightley naast Johnny Depp en Orlando Bloom? Hint: Harrrrr...
--> Pirates Of The Caribbean: The Curse Of The Black Pearl

SCHIFTINGSVRAAG: Hoeveel correcte inzendingen zullen wij ontvangen voor deze prijsvraag?
--> Het werd een heuse veldslag. Na het verwijderen van dubbele en driedubbele inzendingen (we raken er steeds meer bedreven in) en de foutieve inzendingen (met dank aan de vele prijsvragensites) bleven er van de honderden deelnemers slechts 60 over!

Andere recente prijsvragen