:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SHAPE OF WATER
PERSBERICHT: THE SHAPE OF WATER
Bron: Fox - Datum: 2018-05-10 - Geplaatst door: Werner
THE SHAPE OF WATER

The Shape Of Water: een surrealistisch sprookje voor volwassenen. THE SHAPE OF WATER is vanaf 6 juni verkrijgbaar op dvd, Blu-ray en 4K Ultra HD Blu-ray.

Afgelopen awardseizoen was The Shape Of Water de grote winnaar. Zo won het sciencefiction drama van regisseur Guillermo del Toro onder andere de felbegeerde Oscar voor beste film. Alleskunner Del Toro – onder andere producent van de succesvolle tv-serie The Strain – vertelt met The Shape Of Water het verhaal over een onverwachte liefde die langzaam opbloeit tussen een schoonmaakster en een amfibisch wezen. De visuele effecten, muzikale ondersteuning en het goede acteerwerk maken van de film een surrealistisch sprookje dat boeit tot het eind.

Synopsis
The Shape Of Water is een met 4 Oscars* bekroond modern sprookje van de hand van de meesterlijke verhalenverteller Guillermo del Toro. De film speelt zich af in het Amerika van de jaren zestig, tegen de achtergrond van de Koude Oorlog en vertelt het verhaal van Elisa (Sally Hawkins). Elisa kan niet praten, werkt in een afgelegen beveiligd laboratorium van de overheid en leidt daar een geïsoleerd bestaan. Haar leven neemt een dramatische wending als ze samen met haar collega Zelda (Octavia Spencer) een geheim experiment op het spoor komt. De overige hoofdrollen worden vertolkt door Michael Shannon, Richard Jenkins, Michael Stuhlbarg en Doug Jones.

* Beste film (Guillermo del Toro, J. Miles Dale), beste regisseur (Guillermo del Toro), beste filmmuziek (Alexandre Desplat), beste productieontwerp (Paul Denham Austerberry, Shane Vieau, Jeffrey A. Melvin)

Cast
De cast van The Shape Of Water onder leiding van regisseur Guillermo del Toro (Hellboy, Pan’s Labyrinth) bestaat uit tal van bekende namen. Zo spelen bekroonde acteurs als Sally Hawkins (Blue Jasmine, Paddington 2), Michael Shannon (Boardwalk Empire) en Oscarwinnares Octavia Spencer (Hidden Figures, The Help) belangrijke rollen. Ook Doug Jones, die al eerder krachten bundelde met Del Toro in The Strain en Hellboy, heeft een belangrijke rol in de film.

DVD, Blu-ray en 4K Ultra HD
Op de 4K Ultra HD en Blu-ray staan meer dan een uur aan extra’s. Zo kunnen kijkers genieten van uitgebreide commentaren op verschillende scènes en een masterclass van Guillermo del Toro. In de extra ‘Een sprookje voor moeilijke tijden’, beschikbaar op alle versies, geven de acteurs en regisseur een interessante kijk achter de schermen.

DVD
Speelduur: 118 minuten
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Italiaans Dolby Digital 5.1 en anderen
Beeldverhouding: 16:9 (1.85:1)
Menu’s: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans en anderen

Extra’s:
• Een Sprookje voor Moeilijke Tijden
• Bioscooptrailers

Blu-ray en 4K Ultra HD
Speelduur: 123 minuten
Audio: Engels DTS-HD-MA 5.1, Frans DTS 5.1, Italiaan DTS 5.1 en anderen
Beeldverhouding: 16:9 (1.85:1)
Menu’s: Nederlands
Ondertiteling: Nederlands, Frans en anderen

Extra’s:
• Een Sprookje voor Moeilijke Tijden
• Een Scène Ontleed: Proloog
• Een Scène Ontleed: De Dans
• Het Vormen van de Golven: Een Gesprek met James Jean
• Guillermo del Toro’s Masterclass
• Bioscooptrailers

Recent nieuws van dezelfde bron