:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE PEOPLE VS. O.J. SIMPSON
PERSBERICHT: THE PEOPLE VS. O.J. SIMPSON
Bron: Fox - Datum: 2016-09-19 - Geplaatst door: Werner
THE PEOPLE VERSUS O.J. SIMPSON

Het proces van de eeuw
The People Versus O.J. Simpson is vanaf 28 september verkrijgbaar op DVD en vanaf 17 oktober op Blu-ray

Ryan Murphy, wereldbefaamde producer, geliefkoosd bij tal van Amerikaanse, Nederlandse en Belgische televisiekijkers en gekend van onder andere American Horror Story & Glee doet het weer. Samen met Twentieth Century Fox brengt hij een nieuwe TV reeks tot leven: American Crime Stories. In het format van een miniserie brengt hij iconische Amerikaanse misdaden of rechtzaken naar het scherm. Welk juridisch fenomeen de spits mag afbijten? Wat dacht je van The People Versus O.J. Simpson?

Amerikaanse sterren die hun boekje te buiten gaan, al dan niet echt of fake, het blijft tot de verbeelding spreken en met enige regelmaat in de actualiteit. Kijk maar naar de recente aandacht voor het verhaal van Chris Brown en Baylee Curran. De moord of het complot waarin voormalig American footballspeler O.J. Simpson terechtkwam, houdt ondertussen al meer dan 10 jaar ‘believers’ en ‘non-believers’ in het ongewisse. Murphy plaatst de gebeurtenissen nu in een nieuw daglicht met speciale aandacht op alle fases van de rechtzaak, de feiten en hoe deze zaak de wereld veranderde. Met maar liefst 22 Emmy nominaties slaagt Murphy er opnieuw in ware kwaliteit uit zijn pen te halen. Ook al ben je minder op de hoogte van deze misdaad, hij weet je aan de buis gekluisterd te houden.

Het eerste seizoen was nog maar net opgenomen, of het het tweede werd alvast bevestigd nog voor de eerste afleveringen te zien waren op de Amerikaanse tv schermen. Orkaan Katrina zal een volgende keer centraal staan in een ongetwijfeld meeslepend vervolg.

Wat je nog niet wist over The People Versus O.J. Simpson
• De politie ontdekte de lichamen van Nicole Brown en Ronald Lyle Goldman door de hond van Brown, die hen met bebloede pootjes naar de plek des onheils leidde
• Toen de moord plaatsvond lagen de kinderen van Brown te slapen
• Meer dan 20 helikopters volgden de achtervolging van O.J. Simpson nadat hij niet kwam opdagen bij het politiebureau zoals afgesproken en alle grote televisiekanalen onderbraken de programmering voor de live-achtervolging
• Bijna 95 miljoen mensen bekeken de live-achtervolging en arrestatie op televisie
• Domino’s Pizza verkocht die avond evenveel pizza’s als tijdens Super Bowl Sunday, wat normaal gesproken voor Domino’s Pizza de drukste dag van het jaar is

Synopsis
The People Versus O.J. Simpson is een spectaculaire mini-serie die je op sensationele wijze meeneemt in de waargebeurde en meest historische rechtszaak allertijden: het proces van the People of the State of California tegen O.J. Simpson. In deze meeslepende serie strijden de juridische teams voor de vrijspraak of de veroordeling van de beroemde American Football legende die beschuldigd wordt van dubbele moord. O.J. Simpson wordt beschuldigd van de moord op zijn ex-vrouw en haar vriend. De serie is gebaseerd op het boek van Jeffrey Too Tobin "The Run Of His Life: The People Versus O.J. Simpson".

Cast
De veelvuldig geprezen sterrencast bestaat alleen maar uit grote namen waaronder John Travolta (Pulp Fiction, Grease), die met deze serie een comeback maakt op televisie na vier decennia. Travolta speelt de rol van advocaat Robert Shapiro. David Schwimmer (Friends, Band Of Brothers) kruipt in de huid van Kim Kardashians overleden vader Robert Kardashian, de advocaat die Simpson destijds verdedigde. Cuba Gooding jr. (Jerry Maguire, As Good As It Gets) speelt de rol van O.J. Simpson en Sarah Paulson (Carol, Serenity) vertolkt de rol als openbaar aanklager Marcia Clarke.

Blu-ray en DVD
Zowel de Blu-ray als DVD bevatten interessante extra’s, waaronder een interactieve timeline met feiten uit de zaak.
DVD informatie
Speelduur: +- 9,5 uur
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeldverhouding: 16x9 widescreen 1:78
DVD-9
Menu’s: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra’s:
• Past Imperfect: The Trial Of The Century
• Facts of the case: An interactive timeline

Blu-ray informatie
Speelduur: +- 9,5 uur, +- 50 minuten per aflevering
Audio: Engels DTS-HD-MA 5.1, Frans DTS 5.1
Beeldverhouding: 16x9 widescreen 1:78
BD-50
Menu’s: Nederlands, Frans, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Extra’s:
• Past Imperfect: The Trial Of The Century
• Facts of the case: An interactive timeline
Recent nieuws van dezelfde bron