:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: EDDIE THE EAGLE
PERSBERICHT: EDDIE THE EAGLE
Bron: Fox - Datum: 2016-07-31 - Geplaatst door: Werner
EDDIE THE EAGLE

Meedoen is belangrijker dan winnen
Eddie The Eagle is vanaf 10 augustus verkrijgbaar op dvd.

De droom om Olympisch kampioen te worden gaat binnenkort voor een aantal topsporters in vervulling tijdens de Olympische Spelen in Rio. Ook Michael (Eddie) Edwards had deze droom van kinds af aan. Hij kwam in 1988 als eerste man ooit voor het Verenigd Koninkrijk uit als schansspringer op de Olympische Winterspelen. Met slechts twintig maanden ervaring als schansspringer en grote bril met jampotglazen was Eddie een vreemde eend in de bijt. Zijn bijzondere verhaal is verfilmd en een must see voor elke sportliefhebber.

Synopsis
Eddie The Eagle vertelt het inspirerende, waargebeurde verhaal van Michael ‘Eddie’ Edwards (Taron Egerton), een onbekende maar moedige Britse skispringer, die ondanks de vele tegenslagen weigert op te geven. Samen met z’n rebelse en charismatische coach Bronson Peary (Hugh Jackman), bereidt hij zich voor op de Olympische Winterspelen van 1988 in Calgary en steelt met zijn onvergetelijke optreden de harten van fans over de hele wereld.

Cast
Eddie The Eagle is geregisseerd door Dexter Fletcher, die bekend werd als acteur in Lock, Stock & Two Smoking Barrels en sinds kort ook actief is als regisseur. Nieuwkomer Taron Egerton, die eerder de hoofdrol vertolkte in de film Kingsman: The Secret Service, speelt Eddie Edwards. Hugh Jackman (X-Men, The Wolverine) geeft gestalte aan zijn (fictieve) trainer Bronson Peary.

DVD
De DVD bevat vele extra’s waaronder een kijkje achter de schermen hoe de sprongen zijn gefilmd en de vriendschap tussen Eddie & Peary.
DVD informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2:39:1)
Genre: Biografie, Komedie, Drama
Speelduur: 101 min.
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Extra's: 
• Laat de spelen beginnen:
• De lucht in met Eddie The Eagle
• Alles of niets: Het hart van de held.
• Een onwaarschijnlijke vriendschap: Eddy & Peary
• Hoger en hoger: Filmen van de sprongen
Recent nieuws van dezelfde bron