:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BROOKLYN
PERSBERICHT: BROOKLYN
Bron: Fox - Datum: 2016-07-04 - Geplaatst door: Werner
BROOKLYN

Van het Ierse platteland naar de Big City. 
Brooklyn is vanaf 13 juli verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

De 21-jarige Saoirse Ronan is misschien wel het grootste acteertalent van dit moment. De jonge, veelgeprezen (twee Academy Award-nominaties) New Yorkse actrice speelt het stille en wereldvreemde Ierse meisje in het historische drama Brooklyn. Een sprookjesachtig mooi verhaal dat genomineerd was voor maar liefst drie Oscars in grote categorieën, waaronder beste film en scenario. Door het ijzersterke acteerwerk, het prachtige productieontwerp en het bijzonder boeiende verhaal is het een must-have om in huis te halen deze zomer.

Synopsis
Brooklyn vertelt het meeslepende verhaal van Eilis Lacey (Saoirse Ronan), een jonge Ierse immigrante die rond 1950 in Brooklyn, New York haar weg naar geluk probeert te vinden. Aangetrokken door het veelbelovende Amerika, verruilt Eilis het comfort van het huis van haar moeder in Ierland voor de oevers van de stad New York. De heimwee verdwijnt snel wanneer Eilis wordt bedwelmd door de liefde. Maar haar nieuw gevonden geluk wordt al snel verstoord door ontwikkelingen in Ierland en Eilis zal een keuze moeten maken tussen twee landen en twee verschillende levens.

Genomineerd voor 3 Oscars (beste film, beste actrice en aangepaste screenplay).
Gebaseerd op het succesvolle boek van Colm Tóibín.

Cast
De film - gebaseerd op het gelijknamige boek van Colm Tóibín - is geregisseerd door John Crowley (Boy A, Intermission) en geschreven door Nick Hornby. De hoofdrol wordt vertolkt door de Amerikaans-Ierse rising star Saoirse Ronan (Atonement, The Grand Budapest Hotel), die het stille en wereldvreemde Ierse meisje Eilis Lacey speelt. Andere rollen zijn weggelegd voor onder andere Emory Cohen (The Gambler), die de joviale New Yorker Tony speelt. Domhnall Gleeson (Ex Machina) speelt Jim, de meer behouden, vertrouwde Ierse jongen die zijn land nooit heeft verlaten.

Blu-ray en DVD
Zowel de Blu-ray als DVD bevat een aantal leuke extra’s, waaronder het audiocommentaar van regisseur John Crowley, een galerij en de promotionele featurettes. Daarnaast bevat de Blu-ray ook de verwijderde en verlengde scenes. DVD informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2:85:1)
Genre: Drama, Romantiek
Speelduur: 101 min
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Met bijna een uur aan extra’s:
• Promotionele featurettes
• Audiocommentaar van John Crowley
• Galerij

Blu-ray informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2:85:1)
Genre: Drama, Romantiek
Speelduur: 105 min 
Audio: Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Met bijna een uur aan extra’s:
• Verwijderde en verlengde scenes
• Promotionele featurettes
• Audiocommentaar van John Crowley
• Galerij 
Recent nieuws van dezelfde bron