:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BRIDGE OF SPIES
PERSBERICHT: BRIDGE OF SPIES
Bron: Fox - Datum: 2016-04-01 - Geplaatst door: Werner
BRIDGE OF SPIES

Bridge Of Spies: Een spannende thriller over de Koude Oorlog
Vanaf 6 april verkrijgbaar op Blu-ray en dvd

“Everyone deserves a defense, every person matters.” In 1957, op het hoogtepunt van de Koude Oorlog, verdedigt de Amerikaanse advocaat James Donovan (Tom Hanks), met groot gevaar voor zichzelf en zijn moederland, een Sovjet spion; een zaak die zijn leven verandert. In Bridge Of Spies werkt viervoudig Oscar-winnaar Tom Hanks wederom samen met niemand minder dan regisseur Steven Spielberg. Dankzij de samenwerking met de gebroeders Coen bevat deze Koude Oorlog-thriller ook de nodige droge humor. Bridge Of Spies, geïnspireerd door ware gebeurtenissen, is terecht genomineerd voor zes Academy Awards en negen BAFTA Awards. Vanaf 6 april is de film verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Synopsis
Bridge Of Spies vertelt het waargebeurde verhaal van James Donovan, een advocaat gespecialiseerd in verzekeringsclaims. Op een dag wordt hij gevraagd de verdediging op zich te nemen van een Russische spion. Vervolgens stuurt de CIA hem op een bijna onmogelijke missie naar Oost-Berlijn om de vrijlating te onderhandelen van een gevangen genomen Amerikaanse U-2 piloot. Hierdoor bevindt Donovan zich in het middelpunt van de Koude Oorlog en moet hij laveren tussen de partijen aan weerszijde van het IJzeren Gordijn. Deze dramatische thriller, geïnspireerd op ware gebeurtenissen, geeft een levendig beeld van een dappere man die alles riskeerde om zijn landgenoot te redden.

Cast
Aan de film Bridge Of Spies werkten vele grootheden uit Hollywood mee. Hoofdrolspeler en Academy Award winnaar Tom Hanks (The Da Vinci Code, Catch Me If You Can, The Green Mile) heeft zich uiterst goed ingeleefd en speelt de rol van verzekeringsclaims advocaat James Donovan met verve. De rol van de Russische spion Rudolf Abel Mark wordt op een fantastische manier vertolkt door Rylance (Wolf Hall, Nocturne), die hier dan ook verdiend een BAFTA en Academy Award voor beste mannelijke bijrol heeft gewonnen. Peter McRobbie (Spiderman 2, The Immigrant) speelt Allen Dulles en de alweer tachtig jarige Alan Alda (The Longest Ride, The Aviator) vertolkt de rol van Thomas Watters. Regisseur Steven Spielberg (Indiana Jones, The Terminal, Jurrasic Park) bewijst zichzelf wederom met deze film en samen met schrijvers Matt Charman en de gebroeders Joel en Ethan Coen weet hij een intrigerende spionage-thriller neer te zetten.

Blu-ray
De Blu-ray versie van Bridge Of Spies bevat interessant materiaal over de behandelde case van de Koude Oorlog, blikt terug naar Berlijn in 1961 en geeft je onder andere ook een kijkje in het U-2 spionnenvliegtuig.

DVD
Ook de DVD bevat genoeg bonusmateriaal die je nog meer meeneemt in het spannende verhaal tijdens de Koude Oorlog.

DVD informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2:40:1)
Genre: Drama, Thriller
Lengte: 137 minuten
Audio: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Extra's:
• A Case of the Cold War: Bridge of Spies
• Aftiteling

Blu-ray informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2:40:1)
Genre: Drama, Thriller
Lengte: 143 minuten
Audio: Engels DTS-HD-MA 7.1, Frans DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
Menu's: Nederlands, Frans, Engels

Extra's
• A Case of the Cold War: Bridge of Spies Berlin
• 1961: De Splitsing Nabootsen
• U-2 Spy Plane
• Spy Swap: Terugblik op de slotakte
• Aftiteling


 


Recent nieuws van dezelfde bron