:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BIRDMAN
PERSBERICHT: BIRDMAN
Bron: Fox - Datum: 2015-05-12 - Geplaatst door: Werner
BIRDMAN

Haal de grootste Oscarwinnaar van 2015 in huis. Birdman vanaf 28 mei verkrijgbaar op Blu-ray en DVD.

Birdman, de allerbeste film van 2015 neemt je mee in het verhaal van een succesvolle, maar uitgerangeerde Hollywood acteur die het nog één keer probeert op Broadway.  Birdman heeft 4 Oscars in de wacht weten te slepen waaronder Beste Film en Beste Regie voor Alejandro González Iñárritu. De veelgeprezen film is vanaf 28 mei verkrijgbaar op Blu-ray en DVD. Birdman wordt door critici genoemd als één van de meest excellente en veelbesproken films van 2015.

Synopsis
Birdman, bekroond met maar liefst 4 Oscars voor Beste Film, Regie, Originele Scenario en Cinematografie, vertelt het verhaal van acteur Riggan Thomson (Micheal Keaton). Riggan stond in de jaren ’80 bekend om zijn rol als superheld Birdman, maar komt nu al jaren niet meer aan de bak. Hij plant een grootse comeback door een Broadway show te schrijven, te regisseren en de hoofdrol te vertolken. Ondertussen worstelt hij met kritieken van buitenaf, zijn vervreemde dochter (Emma Stone) en zijn alter ego Birdman. De scherpe humor, fantasierijke beelden en briljante optredens van Michael Keaton, Edward Norton, Naomie Watts en Zach Galifanakis maken van Birdman een gedurfde en originele film.

Cast
Alejandro González Iñárritu is niet alleen regisseur, maar ook producer en co-writer van de film  Birdman. Hij heeft critici en publiek weten te charmeren met een sterrencast van onder andere Micheal Keaton (Batman, Robocop, Need For Speed), Zach Galifianakis (The Hangover, Due Date), Edward Norton (The Grand Budapest Hotel, American History X), Amy Ryan (Gone Baby Gone, Win Win), Emma Stone (Crazy, Stupid, Love, The Amazing Spiderman franchise) en Naomi Watts (The Impossible, King Kong). Naast de gewonnen Oscars heeft Birdman ook 2 Golden Globes verzilverd voor Beste Script en Beste Acteur voor Michael Keaton.

Extra op Blu-ray en DVD
Zowel op Blu-ray en op DVD kan je nagenieten van een Making of Birdman en een fotoserie op de set gemaakt door cameraman Emmanuel Lubezki. Neem op Blu-ray een extra kijkje achter de schermen door een interview met Michael Keaton en Alejandro González Iñárritu en extra promotiemateriaal.

DVD informatie
Beeldverhouding: 16:9 (1.85:1)
Genre: Komedie, Drama
Speelduur: 115 minuten
Talen: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Menu's: Nederlands, Engels, Frans

Extra's
• Birdman: Making of
• Fotogalerij

Blu-ray informatie
Beeldverhouding: 16:9 (2.40:1)
Genre: Komedie, Drama
Speelduur: 120 minuten
Talen: Engels DTS-HD-MA 5.1, Frans DTS 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans
Menu's: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
• Birdman: Making of
• Interview met Michael Keaton en Alejandro González Iñárritu
• Fotogalerij
• Promotiemateriaal


 

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron