:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Lumière >> PERSBERICHT: DE HELAASHEID DER DINGEN
PERSBERICHT: DE HELAASHEID DER DINGEN
Bron: Lumière - Datum: 2010-03-18 - Geplaatst door: Werner
DE HELAASHEID DER DINGEN
De film die bijna een half miljoen Belgen en 100.000 Nederlanders naar de bioscopen lokte is vanaf 23 maart verkrijgbaar op Blu-ray Disc en DVD 2 Disc Edition.

Met fantastisch en uniek extra beeldmateriaal: De Dingen Der Helaasheid. Het extra beeldmateriaal is geen dertien in een dozijn 'making of' of 'behind the scenes', maar een volwaardige auteursdocumentaire van circa 60 minuten. Aan de hand van ongezien beeldmateriaal uit castings, repetities en nog veel meer, schetst regisseur Felix van Groeningen in een amusant en diepgaand gesprek de totstandkoming van deze Vlaamse instant-klassieker.

De Helaasheid Der Dingen is de verfilming van de gelijknamige bestseller van Dimitri Verhulst. Met dit meesterwerk drukt regisseur Felix van Groeningen definitief zijn stempel op de Nederlandstalige film. Gunther Strobbe, 13, woont samen met zijn vader en drie ooms bij zijn grootmoeder. De Strobbes zijn na een reeks mislukte huwelijken terug ingetrokken in hun ouderlijk huis. Ze leven er in het smerigste krot van het onooglijke Reetveerdegem onder het motto "God schiep de dag en wij feesten er ons vrolijk doorheen". Gunther wordt er dagelijks geconfronteerd met enorme hoeveelheden alcohol, rokkenjagen en nietsdoen. Maar deze routine wordt doorbroken wanneer hij probeert zijn lot in eigen handen te nemen en te ontsnappen aan de helaasheid der dingen.

Cannes 2009 - Quinzaine des réalisateurs : PRIX ART ET ESSAI
Hamptons Film Festival 2009 : BESTE FILM, BESTE SCENARIO en BESTE CINEMATOGRAFIE

Technische gegevens DVD
Regie: Felix van Groeningen
Met: Koen De Graeve, Johan Heldenbergh, Kenneth Vanbaeden, Gilda De Bal, Wouter Hendrickx, Valentijn Dhaenens, Bert Haelvoet
Duur: 104 min. (film) + 60 min. (extra's)
Taal: Nederlands, audiodescriptie voor blinden en slechtzienden
Ondertitels: Nederlands

Technische gegevens Blu-ray Disc
Beeld : HIGH DEFINITION 1080/24P 2.35:1
Geluid : DTS - HD MASTER
Technische gegevens DVD 2 Disc Edition
Beeld : 16/9 2.35:1
Geluid : 5.1 DOLBY DIGITAL DTS

Extra's:
* De Dingen Der Helaasheid : ontdek Felix van Groeningens werkwijze : van boek naar film. Interview en exclusief, nooit eerder vertoond beeldmateriaal.
* Audiocommentaar van de cast (Koen De Graeve, Kenneth Vanbaeden, Johan Heldenbergh, Valentijn Dhaenens en Bert Haelvoet)
* Audiocommentaar van de crew (Felix van Groeningen - regie; Dirk Impens - productie; Ruben Impens - fotografie; Nico Leunen - montage)