:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> B-Motion >> PERSBERICHT: NOORD KOREA & NUCLEAR SECRETS
PERSBERICHT: NOORD KOREA & NUCLEAR SECRETS
Bron: B-Motion - Datum: 2009-05-30 - Geplaatst door: Werner

NOORD KOREA & NUCLEAR SECRETS

 
• 5-delige BBC serie.
• 5 keerpunten in de verspreiding van kernwapens
• Gedramatiseerde reconstructies
• CIA en KGB archiefmateriaal
 
Korte inhoud:

Op dit ogenblik bestaat het totale kernwapenarsenaal van de wereld uit maar liefst 27.000 kernkoppen. Vermoed wordt dat negen landen in de wereld kernwapens hebben en een dozijn meer landen toegang heeft tot de grondstoffen en technologie die nodig zijn om dergelijke wapens te produceren. Bijna dagelijks zijn Iran, Pakistan of Noord-Korea en hun (vermeende) kernwapenactiviteiten in het nieuws. "Nuclear Secrets", de vijfdelige BBC-serie neemt ons mee op een verbazingwekkende trip...

 
De Afleveringen:

Afl. 1: "Oleg Penkovsky - The Spy From Moscow": Door de Cubacrisis kwam de wereld heel dicht bij een nucleaire oorlog te staan. Mede dankzij Oleg Penkovsky, spion uit de voormalige Sovjet Unie, kon zo'n desastreuze oorlog vermeden worden.

 

Afl. 2: "Klaus Fuchs - Superspy": Gedurende de 2de wereldoorlog gaf deze spion informatie over de atoombom aan de Sovjet Unie om te voorkomen dat de Verenigde Staten een nucleair monopolie zouden krijgen.

 

Afl. 3: "Robert Oppenheimer - Superbomb": De ontwikkeling van de zeer krachtige hydrogene bom en de mislukte poging om deze ontwikkeling te stoppen.

 

Afl. 4: "Vanunu And The Bomb": Vanunu stond aan de basis van een wereldwijd schandaal door te beweren dat Israël reeds 20 jaar nucleaire wapens produceerde.

 

Afl. 5: "Abdul Khan - The Terror Trader": De moderne dreiging van nucleair terrorisme is mede gevoerd door de, in de jaren '70, gestolen informatie bij Urenco in het Nederlandse Almelo.

 
Een boeiende, spannende en interessante serie!
 

Technische Informatie:

Label: B-motion
Format: 2 DVD
Speelduur: ca 245 min
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Beeldformaat: 16:9 PAL
Genre: Documentaire
Geluid: Stereo, Dolby 2.0
Kijkwijzer: 12 j / eng