:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE FOUNTAIN
PERSBERICHT: THE FOUNTAIN
Bron: Fox - Datum: 2007-07-27 - Geplaatst door: Werner
THE FOUNTAIN
Genomineerd voor de grote prijs op het filmfestival van Gent
Betoverende klasse van topregisseur Aronofsky
Verkrijgbaar op huur-dvd vanaf 11 september

"... de subliem kitscherige esthetiek in The Fountain tart de goede smaak." - NRC Handelsblad

Het verhaal
The Fountain gaat over de hartstochtelijke strijd van een man die zijn geliefde wil redden. Wetenschapper Tommy Creo (Hugh Jackman) is wanhopig op zoek naar een geneesmiddel tegen de ziekte waar zijn geliefde vrouw Isabel (Rachel Weisz) aan lijdt. Hij kan zich niet verzoenen met het feit dat hij haar voorgoed kwijt zou kunnen raken. Tommy wordt zo meegesleept door zijn eigen zoektocht dat hij vergeet haar lief te hebben nu het nog kan, terwijl Isabel hem er op haar manier van probeert te overtuigen dat ze elkaar ooit weer terug zullen zien. The Fountain is een prachtig verhaal over het bestaan, hoop en onvoorwaardelijke liefde.

Opnieuw een pareltje van Darren Aronofsky
The Fountain is een prikkelde, boeiende film met uitgesproken cinefiele kwaliteiten. Daar heeft de inbreng van cultregisseur Darren Aronofsky alles mee te maken. Aronofsky liet zich al opmerken met de regie van het bevreemende Pi en kwam volop in de spotlights te staan met het meesterlijke Requiem For A Dream. The Fountain onderscheidt zich door verbluffende visuele effecten, een fascinerende, rijkelijke kostumering en een opvallend, warm kleurenpalet.

Awards en nominaties
Ook in de filmkritiek werd de kwaliteit van deze bijzondere productie opgemerkt. De muziek, de originaliteit en de cinematografie werden met diverse nominaties en enkele bekroningen gelauwerd. De film werd vertoond op het Internationaal Filmfestival van Gent en daar genomineerd voor de Grote Prijs.

Productinformatie huur-dvd
Titel: The Fountain
Releasedatum: 11 september 2007
Genre: actie, romantiek, drama, SF
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 92 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9, 1.85:1
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron