:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ROCKY BALBOA
PERSBERICHT: ROCKY BALBOA
Bron: Fox - Datum: 2007-06-29 - Geplaatst door: Werner
ROCKY BALBOA
Sylvester Stallone schittert in de ultieme ronde!
Verkrijgbaar op huur/koopdvd en Blu-Ray vanaf 24 juli

"Met Rocky Balboa zet stallone n van zijn betere acteerprestaties neer"
"Als alle franchises toch eens op zo'n mooie manier afgesloten konden worden." - Mikrogids.nl

Het verhaal
Dertig jaar na het luiden van de allereerste bel trekt Rocky zijn bokshandschoenen weer aan! Gewapend met een overtuigend verhaal stapt Sylvester Stallone opnieuw in de ring met een gevaarlijke tegenstander in dit laatste hoofdstuk van n van de meest indrukwekkende karakters in de filmgeschiedenis.

De rustige wereld van de "Italian Stallion" Rocky Balboa wordt plotseling verstoord als de huidige wereldkampioen Mason "The Line" Dixon hem uitdaagt voor een wedstrijd. Rocky, iemand die nooit opgeeft, gaat de uitdaging tot het ondenkbare aan en accepteert hiermee het gevecht van zijn leven. Rocky Balboa is een verrassende film die het boksen overstijgt met een boodschap over volharding en zelfvertrouwen.

Beter dan ooit
Het is van 1990 - met de release van Rocky V - geleden dat Stallone nog in de ring stond, maar toch staat de oudere Rocky er overtuigender dan ooit. Volgens veel filmcritici is dit de beste Rocky sinds het fabelachtige succes van de eerste Oscarwinnende Rocky uit 1976. En terecht, want Rocky Balboa is een film met een pakkende boodschap, die gaat over mensen met hun gebreken, over zelfrespect en waardering. Rocky is een aangrijpende ontmoeting met een man die letterlijk moet knokken voor een plaats in de samenleving, die van 'nobody' verandert in een 'somebody'. Rocky Balboa, de zesde en laatste film in de reeks, is ook het eindpunt van n van de meest succesvolle filmfranchises ooit. De originele Rocky kreeg bekroningen tot in 1988, twaalf jaar na zijn verschijning. Generaties groeiden op met Rocky en zelden kreeg een franchise zulk een mooi sluitstuk.

Stallone, het monument
Sylvester Stallone, ondertussen alweer 61 jaar oud, heeft de voorbije decennia furore gemaakt als de underdog-held van weinig woorden, die zijn grootste successen scoorde met actiefilms. In dat actiegenre hebben we de acteur zien figureren in snoeiharde kwaliteitsfilms als Get Carter (2000), Cop Land (1997), Assassins (1995), The Specialist (1994), Demolition Man (1993), Cliffhanger (1993) en het campy Cobra (1986).

De Rambo-saga is een verhaal op zich, ook hier zien we weer een antiheld aan het werk, uitgespuwd door het systeem, die genadeloos terugslaat als hem onrecht wordt aangedaan. De eerste Rambo-film, First Blood (1982), is ondertussen een onbetwiste klassieker. Maar ook de sequels waren pareltjes in het genre die Stallone de status van een superster verleende.

De DVD's van de Rocky-saga
Voor wie opnieuw wil kennismaken met de geschiedenis van de taaiste bokser aller tijden, zetten we even alle releases op een rijtje:
Rocky I - Rocky V op 1 disc editie;
Rocky I, 2-disc Definitive Edition;
Rocky I, Blu-Ray;
Rocky Anthology, 6 discs, Rocky I t/m V in een prachtige box!
Keuze te over voor elke Stallone-fan en Rocky-liefhebber.

Productinformatie
Huur-dvd:
Titel: Rocky Balboa
Releasedatum: 24 juli 2007
Genre: Actie, drama, sport
Leeftijd: 12+
Lengte: 97 min.
Geluids: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1, Frans DTS
Beeld: 16x9, 1.85:1
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Koop-dvd:
Titel: Rocky Balboa
Releasedatum: 25 juli 2007
Genre: Actie, drama, sport
Leeftijd: 12+
Lengte: 97 min.
Geluids: Engels DTS 5.1, Engels Dolby Digital 5.1
Menu: Nederlands, Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans

Extra's:
Audiocommentaar van Sylvester Stallone
Het maken van Rocky Balboa
Het filmen van Rocky's laatste gevecht
Boks bloopers
7 verwijderde scnes
Alternatief einde
3 trailers


Recent nieuws van dezelfde bron