:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: HISTORY BOYS
PERSBERICHT: HISTORY BOYS
Bron: Fox - Datum: 2007-06-18 - Geplaatst door: Werner
HISTORY BOYS
Britse humor en drama van topkwaliteit!
Verkrijgbaar op huur-dvd vanaf 17 juli

Het verhaal
History Boys is een bewerkling van het gelijknamige toneelstuk dat met een Tony Award werd onderscheiden. Deze geestige komedie gaat over acht ontstuimige maar getalenteerde schooljongens die tot de meest prestigieuze universiteiten van Engeland hopen te worden toegelaten. Ze worden daarbij begeleid door een scherpzinnige jonge leraar die het nogal hoog in zijn bol heeft en zijn inspirerende excentrieke oude collega. Via hun onderling sterk verschillende ideeŽn leert dit duo de jongens waar het in het onderwijs werkelijk om draait en dat geluk en succes betrekkelijk zijn. History Boys is een charmante en diepzinnige komedie met een grappige kijk op geschiedenis, het vergaren van kennis en de volstrekte willekeur van het leven.

Naar het gelijknamige toneelstuk van Alan Bennett
Alan Bennett schreef jarenlang sketches voor toneel, radio en televisie vooraleer hij zijn eerste toneelstuk afleverde, de komedie Forty Years On. In dit stuk fungeerde een shcool als een afspiegeling van de Britse samenleving. The History Boys kunnen we zien als een voortzetting van dit jeugdwerk. Het is veel dieper uitgewerkt, geestiger, met de school als decor om thema's aan te snijden als opvoeding, geschiedenis, sociale afkomst en nationale identiteit.

Gelauwerd met Tony Award
History Boys werd genomineerd voor onder andere een BAFTA award en haalde een Tony Award binnen, de toneelprijs die wordt uitgereikt voor uitzonderlijke prestaties op de planken van Broadway.

Van Broadway naar het grote doek
Alan Bennets succesvolle toneelstuk werd door dezelfde acteurs met evenveel enthousiasme voor het grote doek vertolkt. Ook het script van de filmversie werd door Alan Bennett geschreven, en regisseur Nicholas Hynter stond opnieuw in voor de regie van de filmversie. Slechts zelden zien we cast, auteur en regisseur samen de overstap maken van theater naar film. Hynter debuteerde als filmregisseur in 1993 met The Madness Of King George, eveneens naar een stuk van Alan Bennett.

Productinformatie huur-dvd
Titel: History Boys
Releasedatum: 17 juli 2007
Genre: komedie - drama
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 107 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9, 1.85:1
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels, Frans, ArabischRecent nieuws van dezelfde bron