:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> B-Motion >> PERSBERICHT: TOON HERMANS, DE KLEUREN VAN EEN CLOWN
PERSBERICHT: TOON HERMANS, DE KLEUREN VAN EEN CLOWN
Bron: B-Motion - Datum: 2007-04-24 - Geplaatst door: Werner
TOON HERMANS - DE KLEUREN VAN EEN CLOWN
Een ontroerend en spraakmakend portret over het leven en werk.
Inclusief talrijke fragmenten uit het privé-archief en One Man Shows.
Niet eerder op DVD uitgebracht.
Selectie hoogtepunten uit One Man Shows van 1958 en 1997.

Vijf jaar na het overlijden van Toon Hermans (17 december 1916 – 22 april 2000) maakte documentairemaker Coen Verbraak voor de VARA het portret De Kleuren Van Een Clown. Het programma was een hommage aan Toon Hermans, de Nederlandse 'Artiest Van De Eeuw', en werd prime time uitgezonden. Toon Hermans was ook in Vlaanderen uitermate populair. Zo keken massa's Vlamingen naar zijn One Man shows op televisie en liep eht storm voor de optredens die hij hier gaf. Menig Belgisch artiest (waaronder Bart Peeters) zijn enorme fans en kunnen na een simpele wenk, moeiteloos stukken imiteren. We denken hierbij aan 'Sniklaas', 'De duif is dood',...

Intimi, waaronder zijn zoons Michael, Gaby en Maurice, collega’s als Youp van 't Hek, Paul De Leeuw en Herman Van Veen, zijn uitgever Wim Hazeu, toneelmeester John Van Elk en enkele musici, schetsen een ontroerend en spraakmakend beeld van het leven en het werk van Toon Hermans. Naast talrijke fragmenten uit de One Man Shows bevat het portret bijzondere beelden uit het privé-archief van de familie Hermans. Tevens bevat de DVD een selectie van hoogtepunten uit de One Man Shows van 1958-1997.

Deze bijzondere en zeer gewaardeerde documentaire verschijnt binnenkort voor het allereerst op de DVD. Een ode aan een legendarische conferencier... een rasartiest.

Coen Verbraak (Amsterdam, 14 augustus 1965) studeerde geschiedenis aan de Rijksuniversiteit van Groningen. Tijdens zijn studies begon hij zijn journalistieke loopbaan. Hij maakte zijn eerste radioprogramma, over Godfried Bomans, voor de VARA in 1986 en publiceerde zijn eerste stukken in Vrij Nederland het jaar daarop. In 1993 studeerde hij af in het tijdvak 'Eigentijdse geschiedenis' (met een radiodocu over Joop den Uyl, die door de NOS werd uitgezonden). Sinds 1993 is hij verbonden aan Vrij Nederland. HIj maakte ook lange interviews voor de Volkskrant. Hij maakte tussen 1986 en 2004 radiodocu's en interviews voor o.a. de VARA, VPRO, NOS, NCRV en RVU. Hij werkt sinds 1997 ook voor televisie en maakte een vierdelige documentaireserie Achter De Lach. In 2001 volgden Ko Van Dijk – Spelen Met Hartstocht en Godfried Bomans – Heimwee Van Een Sprookjesschrijver in opdracht van Het Uur Van De Wolf. In april 2005 werd Toon Hermans - De Kleuren Van Een Clown uitgezonden. Hij maakte verder ook nog tv-docu's over Ivo De Wijs, Gerrie Knetemann en Dries Van Agt. Nederlandse voetbalgrootheden zoals Guus Hiddink en Rinus Michels ontsnapten ook niet aan Coen Verbraak's camera en microfoon.

Technische gegevens:
Totale speelduur: 80 min (1 dvd)
Taal: Nederlands
Ondertiteling: deels Nederlands ondertiteld
Beeldformaat: 4:3
Genre: documentaire/comedy
Geluid: Dolby Surround 2.0
Leeftijd: AL
Releasedatum: 26 april 2007