:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: SILK
PERSBERICHT: SILK
Bron: Fox - Datum: 2007-04-20 - Geplaatst door: Werner
SILK
Drama en horror met een adembenemende dimensie!
Verhrijgbaar op huur-dvd vanaf 8 mei 2007

"De zijden draad symboliseert de band die mensen verbindt op geestelijk niveau." - Regisseur Chao Pin Su, over de betekenis van Silk.

Het verhaal
Een team wetenschappers onder leiding van Hashimoto heeft zijn doel bereikt: zij hebben met behulp van hun nieuwe uitvinding, de zogenoemde Menger spons, de energie van een kindergeest gevanmgen. Het kind, dat geïsoleerd in een eenzaam huis verblijft, vormt woorden met zijn lippen, maar niemand begrijpt wat het wil zeggen. Daarom vraagt Hashimoto geheim agent Ye Qi-Dong, die kan liplezen, om hulp. Hashimoto hoopt via het kind het geheim van het leven en vooral van het leven na de dood te kunnen achterhalen...

Geesten
Voor Westerlingen mogen geesten dan iets lijken voor enge films, in Azië gelooft men alom in geesten. Dat geldt ook voor actrice Barbie Hsu, die daarom zelfs het script niet wilde lezen. Ze liet het eerst bekijken door haar zus, die haar kon overtuigen dat alles safe was. Tijdens de shooting kloeg de actrice erover dat ze krampen kreeg en zich koortsig voelde. Haar moeder kon haar geruststellen dat dit niet te wijten was aan de verschijning van één of andere geest.

Megabudget en geweldige special effects
Silk is de duurste film ooit die in Taiwan werd gedraaid met een lokaal budget, goed voor meer dan 6,2 miljoen dollar. Het zal dan ook niet verbazen dat hij, 'hors compétition/out of competition' weliswaar, werd vertoond op het filmfestival van Cannes in 2006. Silk onderscheidt zich door zijn knappe styling, met sterk camerawerk van Arthur Wong en het beklemmende gebruik van koude kleuren. Meest opvallend zijn ongetwijfeld de spetterende special effects die de kijker in zijn stoel genageld houden, topkwaliteit van de meesterhand van het Australische MEG.

Productinformatie huur-dvd
Titel: Silk (Gui si)
Releasedatum: 8 mei 2007
Genre: horror-thriller-SF
Leeftijd: 16
Lengte: ca. 104 min.
Beeld: 2.35:1 / 16x9
Menu: Nederlands
Ondertiteling dvd: Nederlands


Recent nieuws van dezelfde bron