:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: ERAGON
PERSBERICHT: ERAGON
Bron: Fox - Datum: 2007-04-20 - Geplaatst door: Werner
ERAGON
Ideale familiefilm met geweldige cast en verbluffende special effects!
Verkrijgbaar op koop-en huurdvd vanaf 29 mei

"De draak Saphira spat werkelijk van het scherm" - Metro

Het verhaal
Wanneer Eragon (Ed Speleers) een glimmende blauwe steen vindt, denkt hij het geluk op zijn hand te hebben; misschien kan hij hiermee eten voor zijn familie kopen. Maar wanneer de steen een draak laat verschijnen, realiseert hij zich dat hij een schat heeft gevonden die wel eens net zo oud kan zijn als het Koninkrijk. Van de ene op de andere dag is zijn leven compleet veranderd en wordt hem een eeuwenoud geheim toevertrouwd. Met een zwaard en de raadgeving van Brom (Jeremy Irons) die hem moet beschermen, moeten Eragon en de draak een koning met duistere krachten (John Malkovich) zien te stoppen voordat hij het Koninkrijk in gevar brengt. Kan Eragon de kracht van de legendarische Drakenridders op zich nemen? Het lot van het gehele koninkrijk ligt in zijn handen...

Schitterende cast
Jeremy Irons (Kingdom Of Heaven, Dungeons & Dragons, The Man In The Iron Mask) speelt in zijn herkenbare indringende stijl de rol van Brom, mentor en leraar van Eragon. Edward Speleers, die Eragon vertolkt, is een jong en nieuw gezicht op het grote doek maar doet het als sterke en koppige held uitstekend. De acteur moet nog twintig worden en straalt nu al het charisma uit van een ervaren vakman: van Speleers zullen we nog veel horen. Robert Carlyle (The Beach, Ravenous, Trainspotting) schittert in zijn vertolking van de kwaadaardige geest die er bijna in slaagt de draak en zijn berijder te vernietigen. John Malkovich (Ripley's Game, Con Air, The Hitchhiker's Guide To The Galaxy) zien we opduiken in de rol van King Galbatorix, die de kijkers influistert dat we het laatste van hem nog niet gezien hebben.

Waanzinnige special effects
Eragon zit vol adembenemende special effects. De vliegende draak Saphira is een echte sensatie. Wanneer Eragon op zijn rug zit, lijkt de toeschouwer mee te vliegen door de lucht, kijkers klemmen zich onwillekeurig vast aan hun stoelen. Ook het intensieve gebruik van computeranimatie is van topniveau, met een spectaculaire veldslag als spetterende finale. Voor veel kijkers is het absolute hoogtepunt echter het luchtgevecht tussen Saphira en de Demon.

Fantasy topsucces in Nederland en België
In Nederland en België wist Eragon meer dan 630.000 bezoekers naar de bioscoop te lokken, een topsucces. Sinds The Lord Of The Rings, waarmee er veel thematische overeenkomsten zijn, doet het fantasy-genre het erg goed bij het publiek. Ook Eragon is geïnspireerd op een boek, in dit geval de gelijknamige roman van Christopher Paolini. De auteur was slechts 19 jaar toen hij de roman in 2002 voltooide. Na twee jaar werken aan het boek liet Paolini het lezen an zijn ouders. Die besloten het boek in eigen beheer uit te geven en voerden zelf actief promotie voor Eragon. De roman kwam onder de aandacht van uitgever Knopf, die de rechten verwierf op de publicatie en de rest van de trilogie. Ondertussen is Eragon een wereldwijd succes.

Verschillende koop-versies én Blu-ray editie
De koop-dvd van Eragon is verkrijgbaar als 1-disc met Digital Theatre Sound, 2-disc met DTS en tal van extra's, en ook als Blu-Ray, de nieuwe standaard voor wie echte topkwaliteit zoekt. Een Blu-Ray bevat veel meer informatie, waardoor het beeld ongelofelijk scherp is, met briljante kleuren. Bij dit soort spektakelfilms levert dat een ongeziene filmervaring op.

Productinformatie dvd
Titel: Eragon
Releasedatum: 29 mei 2007 (huur), 30 mei 2007 (koop)
Genre: Action, adventure, family, fantasy
Leeftijd: 12, geweld
Lengte: ca. 99 min.
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1, Engels DTS
Beeld: 16x9, 2.35:1 LB
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling: Nederlands, Engels

Extra's:
• Audiocommentaar van de regisseur
• 7 verlengde en verwijderde scènes
(enkel koop):
• Proloog en 5 hoofdstukken met de magie van Eragon
• Het ltot leven brengen van de bewoners van Alagaësia: De drakenrijders, Saphira, Arya, Durza, de Gruals en de Ra'zac
• Visie van Eragon: bekijk de presentatie van de regisseur
• 10 originele en verloren storyboards
• Interview met schrijver Christopher Paolini
• De woestijn Hadarac: handleiding tot de animatie van Saphira
• 19 scènes met de geheimen van Alagaësia
• Het Beor-gebergte: 2 trailers
• En nog veel meer

Productinformatie Blu-Ray
Titel: Eragon
Releasedatum: 20 juni 2007
Genre: Action, adventure, family, fantasy
Leeftijd: 12, geweld
Lengte: ca. 104 min.
Geluid: Engels 5.1 DTS HD, Frans 5.1 DTS, Duits 5.1 DTS
Beeld: 16x9, 2.35:1 LB
Menu: Engels, Frans, Duits
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans Duits

Extra's:
• Trailer Eragon
• Trailer Ice Age
• Trailer The League Of Extraordinary Gentlemen
• Trailer Night At The Museum
• Trailer X-Men: The Last Stand


Recent nieuws van dezelfde bron