:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE DEVIL WEARS PRADA
PERSBERICHT: THE DEVIL WEARS PRADA
Bron: Fox - Datum: 2007-03-27 - Geplaatst door: Werner
THE DEVIL WEARS PRADA
Duivel op hakken!
Verkrijgbaar op huur-en koopdvd vanaf 27 maart

Een sterk script en schitterende vertolkingen maken deze komedie tot een juweeltje dat elke film- en modeliefhebber moet gezien hebben. Kijk mee achter de mooie façade en maak kennis met het echte leven in de modewereld!

"Cocktail van spitse dialogen, designerjurken, vrouwen in Manolo's en New Yorkse hotspots" (Elle)

Het verhaal
Als assistente van de gevreesde en veeleisende New Yorkse moderedactrice Miranda Priestly (Meryl Streep) heeft Andy Sachs (Anne Hathaway) een baan waar "een miljoen vrouwen een moord voor zouden doen". Helaas blijkt deze baan als Miranda's voetveeg voor Andy minder hemels dan gedacht. Achter de glans van de mode en de glamour gaat een harde wereld schuil...

Geweldige vertolkingen en regie
Stanley Rucci (The Terminal, Shall We Dance) en Emily Blunt (My Summer Of Love) overtuigen de kijkers met hun sterke vertolkingen. Ook Anne Hathaway laat zich opmerken door haar aristocratische klasse. De grote doorbraak voor Hathaway kwam er enkele jaren geleden met The Princess Diaries. Daarna toonde ze haar veelzijdigheid met een dramatische rol in Brokeback Mountain. Binnenkort kunnen we haar zien als Jane Austen in de nog te verschijnen film Becoming Jane. De regie van The Devil Wears Prada is van de hand van David Frankel, bekend als regisseur van Sex And The City, en daardoor goed vertrouwd met het thema van deze film.

Golden Globe en Oscarnominatie voor Meryl Streep!
Meryl Streep is simpelweg perfect gecast als de zelfzekere, dominante Miranda. Met haar onderkoelde vertolking speelt ze de rol van haar leven. De stilzwijgende commentaar van Miranda spreekt boekdelen, van smalend oogcontact tot diep misprijzende blik. Meryl Streep werd voor deze acteerprestatie bekroond met een Golden Globe en genomineerd voor een Oscar, opnieuw een hoogtepunt in een carrière vol awards en nominaties.

Bestseller van Lauren Weisberger
Het script van de film is afgeleid van het gelijknamige boek van Lauren Weisberger. Haar roman verscheen in 2003 en klom al snel naar de top van de bestsellerlijsten, waar hij maandenlang zou verblijven. Het zal misschien verbazen, maar in de satirische roman wordt de figuur van Miranda die haar personeel continu vernedert en terroriseert, nog een pak scherper neergezet.

Op de redactie van Vogue
Inspiratie voor The Devil Wears Prada haalde Weisberger uit de praktijk. Ze heeft ooit gewerkt voor Anna Wintour, de almachtige redactrice van het beroemde glosse modeblad Vogue, die niet bekend staat als een makkelijke tante. Zo kon Weisberger uit de eerste hand ervaring opdoen voor haar boek. Ook Gossip & Gucci, haar tweede boek, speelt zich af in de wereld van glitter en glamour.

Productinformatie
Titel: The Devil Wears Prada
Releasedatum: 27 maart 2007 (huur), 28 maart 2007 (koop)
Genre: komedie/drama
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 104 min.
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 2.35:1 / 16x9
Menu: Engels, Frans, Nederlands
Ondertiteling dvd: Nederlands, Frans, Engels, Arabisch

Extra's: (enkel op de koopversie)
• Audiocommentaar van regisseur, producer, kostuumontwerper, schrijver en beeldregisseur
• 6 featurettes
• 13 verwijderde scènes met commentaar van regisseur en editor
• Bloopers
• Trailers


UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron