:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SENTINEL
PERSBERICHT: THE SENTINEL
Bron: Fox - Datum: 2007-03-07 - Geplaatst door: Werner
THE SENTINEL
Michael Douglas, Kiefer Sutherland en Eva Longoria in een bloedstollende actiethriller.

Een intelligente samenzweringsthriller om flink bij te huiveren. Zet je schrap voor spanning, paranoia en intrige - vertolkt door een zeldzaam sterke topcast!

Het verhaal
Michael Douglas (Basic Instinct), Kiefer Sutherland (24), Eva Longoria (Desperate Housewives) en Kim Basinger (Batman) schitteren in deze huiveringwekkende thriller waarin nonstop actie wordt geleverd.

Nog nooit heeft er een verrader bij de Amerikaanse Geheime Dienst gezeten... tot nu! Alle sporen leiden naar Pete Garrison (Douglas), één van de meest gerespecteerde agenten binnen het korps. Terwijl hij op de vlucht is voor twee medogenloze federale rechercheurs (Sutherland en Longoria) moet hij vechten om zijn naam te zuiveren én een poging doen om het leven van de president te redden.

Een topcast
Michael Douglas, de éminence grise in deze film, onderscheidt zich nog steeds door zijn indringende présence. Die krachtige aanwezigheid en sex appeal maakten Douglas ook onmisbaar in films als Disclosure, Basic Instinct, Fatal Attraction en Wall Street. Steracteur Kiefer Sutherland, bekend van de razend populaire TV-serie 24, voelt zich als een vis in het water in deze snelle samenzweringsthriller. De scherpe, heldhaftige karaktertrekken van zijn personage bevallen hem uitstekend. Zijn tegenspeelster Eva Longoria kennen we uiteraard als Gabrielle Solis uit de succesreeks Desperate Housewives, en de ravissante schoonheid laat zien zich ook thuis te voelen op het grote doek. Kim Basinger speelt met verve de rol van first lady die een affaire heeft met geheim agent Pete Garrison. Ooit zagen we haar opduiken in een bondfilm - Never Say Never Again - en in het erotische 9 1/2 Weeks. Maar filmliefhebbers zullen wellicht eerst terugdenken aan haar ijzersterke vertolking in Batman, aan de zijde van Michael Keaton.

Opzwepende beeldentaal
Regisseur Clark Johnson (S.W.A.T.) hanteert in The Sentinel een opzwepende visuele stijl, die nog wordt versterkt door het camerawerk van Gabriel Beristain. De sfeer van de klassieke paranoiathrillers uit de jaren zeventig is alom aanwezig, met jagende, rusteloze camerabewegingen, in combinatie gemonteerd met sinistere beelden van bewakingscamera's. De ritmische elektronische muziek zorgt voor een effectieve ondersteuning van deze sterke thriller.

Productinformatie huur-dvd
Titel: The Sentinel
Releasedatum: 13 maart 2007
Genre: Crime, thriller
Leeftijd: 12
Lengte: 103 min.
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9, 2.40:1 letterbox
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands

Productinformatie koop-dvd
Titel: The Sentinel
Releasedatum: 14 maart 2007
Genre: Crime, thriller
Leeftijd: 12
Lengte: 103 min.
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9, 2.40:1 letterbox
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Engels, Frans, Nederlands, Arabisch

Extra's:
• Audiocommentaar van regisseur en schrijver
• 5 verwijderde scènes met commentaar van één van de auteurs
• Featurettes
• Eerste blik op 24 seizoen 5

UIT HET ARCHIEF

Recent nieuws van dezelfde bron