:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: 24 SEIZOEN 5
PERSBERICHT: 24 SEIZOEN 5
Bron: Fox - Datum: 2007-03-07 - Geplaatst door: Werner
24 SEIZOEN 5
Het spannendste seizoen tot nu toe met nog méér kijkers en bekroningen!
Verkrijgbaar vanaf 14 maart.

Met zijn vijfde seizoen overtreft 24 zichzelf! Op Kanaaltwee trekt de reeks zelfs vijftig procent meer kijkers. Wie de geweldige, zenuwslopende beginafleveringen gezien heeft, komt niet meer los van zijn verslaving aan deze topreeks. Het vijfde seizoen is een ultieme adrenalinekick, ideaal om samen met familie en vrienden met stalen zenuwen van te genieten! Kijk nu al naar de ontknoping voordat deze op televisie te zien is.

Het verhaal
Anderhalf jaar nadat Jack Bauer zijn eigen dood in scène heeft gezet, worden de enige vier mensen die weten dat hij nog in leven is één voor één vermoord. Wanneer dit nieuws Jack bereikt voelt hij zich gedwongen om naar Los Angeles terug te keren. De moordaanslagen vallen samen met de ondertekening van een antiterrorismeverdrag tussen Rusland en de Verenigde Staten. Tegelijkertijd houdt een groep Russische terroristen op een vliegveld een aantal gijzelaars vast. Jack vermoedt dat er verband bestaat tussen de moorden, het antiterrorismeverdrag en de groep Russische terroristen. Op het moment dat er een schokkende en dodelijke ontdekking wordt gedaan, is duidelijk hoe ver de terroristen bereid zijn te gaan... en hoe zwaar het verdrag op de proef zal worden gesteld voor deze dag ten einde is!

En verslavende televisie
Verslaving schuilt om de hoek voor wie zich in het paranoïde universum van 24 stort! Met de reeks op dvd wordt dit gevaar alleen maar groter. U kijkt wanneer u wilt, en zoveel u wilt. En u mag er op rekenen dat uw vrienden graag komen meekijken, weggedoken in uw bankstel, de tanden op elkaar geklemd, de ogen gefixeerd op de meest fascinerende actiereeks ooit.

Sterk acteerwerk van Greg Itzin en Jean Smart
Aan president Charles Logan, geweldig vertolkt door Greg Itzin, heeft Kiefer Sutherland/Jack Bauer een flinke kluif. Itzin bewees zijn acteertalent al in het uitstekende Boston Legal en in tal van andere reeksen als Friends, Navy CIS, CSI en The West Wing. Voor de vertolking van de 'first lady' van de president tekende Jean Smart, een rol die ze met verve invult. Jean Smart heeft een overtuigende carrière in de televisie-en filmwereld opgebouwd. We konden haar onder meer aan het werk zien in reeksen als Kim Possible, Frasier en The District. Ze heeft voor haar bijdrage in Frasier zelfs al twee Emmy Awards in de wacht gesleept. Ze speelde ook in films als Garden State, Sweet Home Alabama en Snow Day. Met hun sterke vertolkingen leveren beide acteurs een grote bijdrage aan dit meeslepende en zeer spannende seizoen.

Kiefer Sutherland
The Sentinel, een spannende actiefilm over een complot tegen het Witte Huis, waarin Kiefer Sutherland opnieuw in de huid kruipt van een geobsedeerde geheim agent. Aan zijn zijde zien we een ster uit de televisiewereld opduiken, Eva Longoria, één van de Desperate Housewives. Eerder liet hij zijn kwaliteiten al zien in topfilms als L.A> COnfidential, Phone Booth, Twin Peaks: Fire Walk With Me en A Few Good Men.

Uniek in zijn vele bekroningen en nominaties
De lijst met nominaties en bekroningen voor 24 is vele pagina's lang. Dit jaar won de reeks zelfs nog de prestigieuze Emmy Award voor de 'beste dramareeks'. Daarnaast was er terecht persoonlijk succes voor Kiefer Sutherland, die de Emmy Award voor 'beste hoofdacteur' mee naar huis mocht nemen. Tevens ontving de seriue Emmy Awards voor 'muziek', en 'single-camera picture editing'. Het winnen van vijf van de zeven Emmy-nominaties in 2006 maken het succesverhaal voor seizoen 5 compleet. In 2005 won 24 drie Emmy Awards, in 2004 werden er vier toegekend, in 2003 en 2002 won de serie er telkens twee, naast een rits van nominaties in elk van deze jaren.

Productinformatie koopdvd-boxset
Titel: 24 seizoen 5
Releasedatum: 14 maart 2007
Genre: TV-reeks
Lengte: ca. 18 uur
Leeftijd: 12
Geluid: Engels Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9 / DVD9
Ondertiteling dvd: Engels, Nederlands

Extra's dvd:
• Meer dan 20 verwijderde en verlengde scènes
• 100 afleveringen 24: een terugblik
• Achter de schermen bij 24
• 4 featurettes - achter de schermen bij 24
- Muziek: een fascinerende kijk op de populariteit van de serie;
- Het ontwerp, ontwikkeling en bouw van de set;
- Sleutelfiguren 24: een kijkje achter de persoon;
- Cameracrew: een unieke kijk het innovatieve filmproces van 24.
- Fotogallerij 24


Recent nieuws van dezelfde bron