:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: BOSTON LEGAL EN BONES
PERSBERICHT: BOSTON LEGAL EN BONES
Bron: Fox - Datum: 2007-02-16 - Geplaatst door: Werner
BOSTON LEGAL SEIZOEN 1
Geniale komische advocatenserie van topniveau!
Verkrijgbaar op dvd vanaf 14 februari.

Zelfs een jury van kritische kijkers zal snel overtuigd zijn van de kwaliteiten van Bostol Legal: dit is televisie op z'n best. Heerlijk genieten en dat zonder schuldgevoel, maar kennis met een briljante advocatenserie!

Het verhaal
Boston Legal speelt zich af op de scheidingslijn tussen drama en komedie. De serie draait rond de gebeurtenissen in het advocatenkantoor Crane, Poole & Schmidt uit Boston. Het eerste seizoen gaat meteen grillig van start met bizarre situaties en de 'rotzooi' wordt alleen maar erger naarmate de seksuele spanningen op kantoor toenemen...

Wat Boston Legal des te fascinerender maakt, is de vage grens tussen goed en kwaad. De reeks wekt een oneigenlijke sympathie op voor personages die met enige regelmaat moreel verwerpelijk bezig zijn. Verder lopen er in Boston Legal een paar achterbakse figuren rond die zich opvallend netjes en vriendelijk gedragen. Kortom: een uit het leven gegrepen rechtbankreeks met complexe karakters, en dat maakt het des te leuker!

Bekroonde topkwaliteit
Boston Legal kreeg lovende kritieken. De reeks werd bekroond met twee Emmy-awards en er werd zelfs een Golden Globe gewonnen! Ook het publiek heeft Boston Legal in de armen gesloten, met kijkcijfers die vergelijkbaar zijn met die van topreeksen zoals Desperate Housewives en Lost.

De perfecte cast
Boston Legal, met Emmy award-winnaars James Spader, Candice Bergen en William Shatner. James Spader kennen we van rollen in Less Than Zero, Wall Street, Secretary en Shadow Of Fear, naast gastoptredens in Seinfeld en Frasier. Candice Bergen liet haar grote talent al opmerken in 1966 aan de zijde van Steve McQueen in The Sand Pebbles. Ze speelde mee in tal van topproducties, zoals Carnal Knowledge (met Jack Nicholson), Gandhi (met Ben Kingsley) en de leuke komedie Miss Congeniality. Op televisie konden we haar in hte werk zien in Law & Order en Sex And The City. William Shatner is natuurlijk de man achter het bekende gezicht van Star Trek's Captain Kirk.

Van de schrijver van Ally McBeal
Wie hield van Ally McBeal, zal ook wild zijn van Boston Legal. Beide reeksen zijn namelijk bedacht door David Kelley, die verder ook de geestelijke vader is van series als L.A. Law, Chicago Hope, Picket Fences en The Practice. Kelley weet waarover hij schrijft, aangezien hij eerst zelf als advocaat in Boston heeft gewerkt. Zijn beslissing om het leven in de rechtbank achter zich te laten en screenwriter te worden, voerde hem in geen tijd naar de top in de televisiewereld! Veel van zijn werk is erkend voor zijn kwaliteit en bijna al zijn TV-series behaalden goede kijkcijfers.

Productinformatie koop-dvd
Titel: Boston Legal seizoen 1
Releasedatum: 14 februari 2007
Genre: tv-reeks, komedie
Leeftijd: AL
Lengte: ca. 13 uur
Geluid: Engels, Frans Dolby Surround 2.0
Beeld: 16x9, 1.78:1
Menu: Engels, Frans
Ondertiteling dvd: Nederlands, Frans, Engels

Extra's dvd:
• Verwijderde scènes
• Featurettes:
- De zitting is geopend: het ontstaan van Boston Legal
- Een apart stel: Alan Shore en Denny CraneBONES SEIZOEN 1
Om een moord te ontrafelen, moet je deze strippen tot op het bot.
Niet te missen tv... al op dvd vanaf 14 februari.

De tijd waarin politiemannen, detectives en F.B.I.-agenten de misdaad met pen en papier oplosten, lijkt zo negentiennegentig in de hightechomgeving van vandaag, waarbij het nieuwste wapen om de misdaad te bestrijden forensisch antropologe Temperance Brennan is.

Het thema
David Boreanaz speelt FBI-agent Seeley Booth die zijn krachten bundelt met forensisch antropologe dr. Temperance "Bones" Brennan (Emily Deschanel) en haar eigenzinnige onderzoeksteam van wetenschappers om een reeks verbijsterende en bizarre misdaden op te lossen. Zij vertrouwen hiervoor op hun instinct en geavanceerde onderzoekstechnieken. Daarbij maken ze gebruik van hologrammen, niet alleen om de lichaamslijnen van het slachtoffer te reproduceren maar ook om de moord te reconstrueren. De serie staat garant voor de nodige spanning, maar laat de kijker ook genieten van een excellente cast, zwarte humor en romantiek!

Topreeks op TV
De erg populaire en kritisch goed ontvangen afleveringen van Bones scoren goed op KanaalTwee en kan zich qua populariteit makkelijk meten met Lost, CSI en 24. Bones wordt ook wel gezien als de sexy versie van CSI. Het succes van Bones loopt parallel met de algemene populariteit van misdaadreeksen zoals The X-Files, CSI, Law & OPrder, 24, etc. Samenvattend is Bones een fascinerende tv-serie over een forensisch antrolopologe en haar team dat misdaden oplost door essentiële informatie uit de overgebleven lichaamsbotten te halen.

Boreanaz vs. Deschanel
De vertolkingen van de verschillende karakters in Bones zijn topklasse. De acteurs geven zichzelf helemaal en als team zijn ze ook perfect op elkaar ingespeeld. Hoofdrolspeelster Emily Deschanel (Spiderman 2, The Alamo, Cold Mountain) zet een excellente vertolking neer van het hoofdpersonage, de forensisch antropologe Brennan. Ze beseft dat ze een buitenbeentje is in haar omgeving, maar ondanks haar wetenschappelijke afstandelijkheid eigenlijk wel behoefte heeft aan sociale warmte. Maar dan verschijnt Boreanaz als FBI-agent Booth in het plaatje en deze FBI-agent is best bereid de liefde te laten ontvlammen. Boreanaz werd bekend bij het grote publiek in de populaire cult-tv-serie Buffy The Vampire Slayer. Zijn personage werd zo populair dat hij zelfs een eigen serie kreeg, de succesvolle tv-serie Angel.

Naar de boeken van Kathy Reich
Bones is wetenschappelijk goed onderbouwd, en dat komt door Kathy Reichs, schrijfster maar vooral ook professionele forensisch pathologe. Reichs is auteur van een reeks bestsellers waarop de reeks is geïnspireerd en treedt achter de schermen op als consultant om over de wetenschappelijke correctheid van de serie te waken.

Triviant vraag: forensische antropologie?
De foreneische antropologie is een combinatie van de fysische (biologische) antropologie (studie van het menselijk skelet) en richt zich op het determineren van menselijke beenderen. Het woord 'forensische' wijst erop dat dit gebeurt in opdracht van het gerecht.

Productinformatie koop-dvd 6-disc set
Titel: Bones seizoen 1
Releasedatum: 14 februari 2007
Genre: tv-reeks
Leeftijd: 12
Lengte: ca. 17 uur
Geluid: Engels, Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 16x9, 1.78:1
Menu: Nederlands, Engels
Ondertiteling dvd: Nederlands, Engels

Extra's dvd:
• Audiocommentaar bij diverse afleveringen
• Featurettes:
- Bones: geïnspireerd op het leven van forensisch antrolopoge en schrijfster Kathy Reichs
- Squints
- The real definition
- Personages


Recent nieuws van dezelfde bron