:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
PERSBERICHT: RELEASES SEPTEMBER 2004
Bron: A-Film - Datum: 2004-07-29 - Geplaatst door: Werner
THE AWFUL TRUTH

"...gelukkig is de luis in de pels van ‘corporate America’ weer terug met The Awful Truth..." – VPRO gids

De bewonderde, verguisde en altijd controversiële documentairemaker Michael Moore (Bowling For Columbine, Fahrenheit 9/11) presenteert een televisieserie die waarheden boven tafel krijgt die anderen daar liever onder hadden gehouden. Zijn vasthoudende en dwingende guerrillatactiek zorgt voor confrontaties met onder meer de burgemeester van New York, diverse hooggeplaatste zakenlieden en vele laaggeplaatste wetsdienaars. Komedie ontmoet controverse in deze afleveringen die samen de complete twee seizoenen van The Awful Truth vormen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Michael Moore
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Documentaire
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 4:3 Full Frame
Disc Format: 4 x DVD-9
Feature Length: approx. 400 minuten
Releasedatum 19 augustus 2004
THE PASSION OF THE CHRIST

"...Passie, Emotie en Controverse..." – Hebbez!
"...Spiritueel en Spijkerhard..." – TV Krant


Van de Oscarwinnende regisseur Mel Gibson komt een groots en meeslepend filmspektakel over moed en opoffering, dat het verhaal vertelt van de laatste twaalf uur van Jezus Christus. Met een overweldigende cinematografie en een inspirerende prestatie van Jim Caviezel is The Passion of The Christ een onvergetelijke filmervaring die zijn weerga niet kent.

DVD Specificaties:
Regisseur: Mel Gibson (Braveheart)
Acteurs: Jim Caviezel, Monica Bellucci (Asterix & Obelix missie Cleopatra)
Taal: Arameens, Latijns, Hebreeuws
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 126 minuten
Releasedatum 2 september 2004
DEEP BLUE

Hoewel meer dan tweederde van onze planeet bedekt is met water weten we meer over het maanoppervlak dan over de zeebodem. Deep Blue is een verbazingwekkende en goed gevulde reis naar de wereld van de zee. Ongekende diersoorten die leven op dieptes waar de mens nooit eerder kwam, de geboorte van krabben, het gevecht van de sardienen tegen roofdieren uit het water en uit de lucht, de wat onhandige pinguïns, de wrede spelletjes van de orka’s om nog maar het ballet van de dolfijnen of de majestueuze bewegingen van de met uitsterven bedreigde walvissen niet te vergeten … Deze film, die geschikt is voor kijkers van alle leeftijden, nodigt u uit op een reis doorheen de natuur.
Om deze onbekende wereld met meer levende soorten dan op aarde te ontdekken, waren 5 jaar van ononderbroken draaiwerk noodzakelijk. Meer dan 200 bestemmingen, 40 partnerlanden, 7000 uur rushes, extreme filmomstandigheden tot –4500 meter, technische innovaties om in alle situaties te kunnen filmen … U gaat op ontdekking naar een onbekende planeet: de zee.

DVD Specificaties:
Regisseurs: Andy Byatt, Alastair Fothergill
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Documentaire
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: 1 x DVD-5, 1 x DVD-9
Feature Length: 92 minuten
Dubbel dvd
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Making of
• Interviews
• Fotogallery
• Philharmonic Orchestra of Berlin
ALMODOVAR BOX

Hable con Ella
Twee mannen zitten naast elkaar tijdens een dansoptreden zonder te weten dat ze enkele maanden later bij toeval goede vrienden zullen worden. De ene man (Javier Cámara) is verpleger in een kliniek waar de andere (Darío Grandinetti) waakt bij het bed van zijn geliefde vrouw, een beroepstorero die in een dodelijke bewusteloosheid verkeert. De verpleger heeft een passie voor een jonge balletdanseres, maar ook zij ligt in coma...De beide vrouwen bepalen het noodlot van de mannen en vormen vanuit hun verstilde situatie uiteindelijk de basis van hun intense vriendschap.

DVD Specificaties:
Acteurs: Javier Cámara, Darío Grandinetti
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 112 minuten

Extra's:
• Teaser
• Original Theatrical Trailer

All about my mother
Dit wereldwijd bekroonde drama vertelt het hartverscheurende levensverhaal van Manuela. Wanneer Manuela haar 17-jarige zoon Esteban verliest bij een auto-ongeluk reist ze af naar Barcelona om zijn vader het droevige nieuws te vertellen. Esteban’s vader gaat tegenwoordig als vrouw door het leven en heeft nooit van het bestaan van zijn zoon geweten. Manuela zoekt de rosse buurt van Barcelona af en treft daar een vroegere vriendin. Samen proberen ze weer wat van het leven te maken en door allerlei verwikkelingen lijkt zelfs het leven van Manuela weer zin te krijgen...
Regisseur Pedro Almodóvar oogstte met dit aangrijpende verhaal, dat soms absurde maar ontroerende personages neerzet, wereldwijd succes.

DVD Specificaties:
Acteurs: Cecilia Roth, Marisa Parades, Penélope Cruz
Taal: Spaans en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Drama
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 100 minuten

Extra's:
• Filmography of Pedro Almodóvar
• Trailer (6)

Live Flesh
Live Flesh van Pedro Aldomóvar is een intense, barokke, sensuele film over dood, toeval, lot en schuld. De internationaal geprezen cast en het verhaal die elementen van komedie, een politiefilm, een erotische film en een thriller in zich verenigt maken het spannend tot het laatste moment. Na een vrijpartij in een disco besluit de twintigjarige Victor bij Elena langs te gaan. Het bezoek verloopt anders dan verwacht: Elena voelt zich belaagd en bedreigt hem met haar vaders pistool. Net wanneer de politieagenten David en Sancho op het toneel verschijnen, gaat het pistool af. Victor belandt achter de tralies en David in een rolstoel. Terwijl Victor zijn straf uitzit groeit David uit tot de ster van de Paralympics en trouwt met Elena. Dit komt Victor ter ore en hij raakt geobsedeerd door wraakzuchtige gedachten. Als hij uit de gevangenis wordt ontslagen raken Elena, David, Sancho en zijn vrouw Clara verstrikt in een ingrijpend spel. De film begint en eindigt met een geboorte rond Kerstmis, midden op straat. Toen Victor op de wereld kwam ging het Spaanse volk gebukt onder het Franco-regime. In 1996 zijn de trottoirs gevuld met vrolijke, dronken mensen. Victor’s zoon wordt in een beter land geboren.

DVD Specificaties:
Acteurs: Javier Bardem, Francesca Neri
Taal: Spaans en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Drama
Audio: Dolby Stereo
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 98 minuten

Extra's:
• Filmographie
• Interview Pedro Almodóvar

High heels
Als dochter van de beroemde zangeres Becky del Paramo heeft Rebecca Giner een reputatie waar te maken – of liever nog, teniet te doen... Nadat ze 15 jaar geleden in de steek werd gelaten door haar moeder en mentor, heeft Rebecca het helemaal gemaakt in Madrid door haar huwelijk met Manuel, topman bij de televisie en tevens ex-minnaar van haar moeder. Gevangen in een fatale driehoeksverhouding die leidt tot de mysterieuze moord op Manuel, botsen de dochter en de diva in een complexe draaikolk vol travestieten, rechters en mensen met een dubbele identiteit om ten slotte de harde waarheid over zichzelf tegen te komen, en wat smeulende geheimen over elkaar. Het is niet altijd even gemakkelijk om schuldig te zijn...

DVD Specificaties:
Acteurs: Victoria Abril, Marisa Paredes
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands en Engels
Genre: Thriller
Audio: Dolby 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 110 minuten

Extra's:
• TV Commercial

What have I done to deserve this?
In deze hilarische sociale komedie probeert Gloria (Carmen Maura) in Madrid haar gekke familie bij elkaar te houden. Gloria’s man (Luis Hostalot) is een gewelddadige taxichauffeur die brieven van Hitler namaakt. Haar oudste zoon dealt heroïne en haar jongste zoon slaapt graag met oudere mannen. Haar excentrieke grootmoeder en een hagedis als huisdier maken het sfeervolle plaatje compleet. Gloria heeft diverse schoonmaakbaantjes om rond te kunnen komen en snuift schoonmaakproducten teneinde met de stress om te kunnen gaan. Ze wordt veel tegengewerkt door haar zeurende man, die haar uiteindelijk tot moord drijft. Gelukkig vindt ze steun bij buurvrouw Cristal (Verónica Forqué), een mollige prostituee. Dan is er nog een meisje dat boven haar woont en Gloria met haar huishoudelijke werkt helpt via telekinese.

DVD Specificaties:
Acteurs: Carmen Maura, Luis Hostalot
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Enhanced 5.1 en Stereo
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 97 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Tie me up! Tie me down!
Ricky (Antonio Banderas’ doorbraakrol) is een wees met geestelijke problemen, die net ontslagen is uit een psychiatrische kliniek. Hij stalkt pornoactrice en junkie Marina en kidnapt haar. Ricky wil dat zij van hem gaat houden. Ondertussen worstelt Marina met haar behoefte aan drugs, een slechte tand en haar eigen verwarring over de behoefte aan liefde en vrijheid. Ondertussen raakt ook Máximo (Francisco Rabal), een oudere regisseur die Marina’s laatste film heeft opgenomen, geobsedeerd door haar. Marina’s zus Lola (Loles León) vreest op haar beurt dat Marina weer aan de drugs is en probeert haar te vinden. De spanning stijgt als Lola Ricky op het spoor komt. Marina wordt heen en weer geslingerd tussen haar behoefte om te ontsnappen en haar groeiende affectie voor haar kidnapper.

DVD Specificaties:
Acteurs: Antonio Banderas, Victoria Abril
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Stereo
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 97 minuten

Extra's:
• Interview with Pedro Almodóvar & Antonio Banderas
• Posters
• Photos
• Videoclip
• Original Theatrical Trailer

The Flower of my secret
Romanschrijfster Leo (Marissa Paredes) stort geestelijk in als ze zich realiseert dat haar man, die als soldaat deelneemt aan een vredesmissie namens de Verenigde Naties, niet meer van haar houdt. Ze raakt depressief, drinkt teveel en wil zelfmoord plegen. Dan besluit ze haar leven om te gooien. Vol goede moed begint ze onder een pseudoniem met het schrijven van recensies voor een Spaanse krant. Ze levert eerst haar succesvolte boek ooit af. Langzamerhand wordt de dikke hoofdredacteur van de krant, Ángel (Juan Echanove), verliefd op haar. Hij realiseert zich niet dat zij zijn geliefde roman heeft geschreven. Daarnaast maken ook Leo’s zeurende moeder en haar beste vriendin, die doktoren traint in het vragen om organen aan rouwende familieleden, het haar moeilijk.

DVD Specificaties:
Acteurs: Marisa Paredes, Juan Echanove
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced 5.1 en Stereo
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 101 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Kika
In deze scherpe satire van Pedro Almodóvar ontmoeten we de in Spanje woonachtige Amerikaanse schrijver Nicholas (Peter Coyote). Zijn vrouw heeft zelfmoord gepleegd en zijn stiefzoon Ramon (Alex Casanova) lijdt aan narcolepsie. Ramons ex-vriendin Andrea Scarface is presentatrice van een tv-programma getiteld "De Gewelddadigste Home Video’s Van Spanje". Om de zaken nog gecompliceerder te maken, is de grillige visagist Kika (Verónica Forqué) verliefd op Nicholas, terwijl ze met Ramon verloofd is. Bovendien wordt het lesbische dienstmeisje van Kika verkracht door haar broer. Uiteindelijk vallen al die losse eindjes samen.

DVD Specificaties:
Acteurs: Verónica Forque, Victoria Abril, Peter Coyote
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced 5.1 en Stereo
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 109 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Dark Habits
De in heroïne handelende nachtclubzangeres Yolanda (Christina Sánchez Pascual) raakt verzeild in een slechte deal. Daarna azen zowel rivaliserende bendes als de politie op haar. Yolanda verstopt zich in een klooster. De moeder-overste van dat klooster (Julieta Serrano), een lesbische heroïnegebruikster, is een fan van Yolanda. Zij begint al snel een relatie met Yolanda. Een andere non in het klooster neemt LSD en heeft hallucinaties over ontmoetingen met Jezus, terwijl een artistieke non onder een pseudoniem liefdesromannetjes schrijft. Tenslotte loopt er in de tuin nog een tijger als huisdier en is er een verslaafde priester. Als de grootste geldschieter van het klooster overlijdt en zijn weduwe de financiële bijdragen wil stoppen, proberen de nonnen via een extravagant feest, waarop Yolanda zal zingen, geld in te zamelen.

DVD Specificaties:
Acteurs: Christina Sánchez Pascual, Julieta Serrano
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 95 minuten

Extra's:
• Original Theatrical Trailer

Dummy La mala Educacion
Begin jaren ’60 ontdekken twee jongens, Ignacio en Enrique, de liefde, films en angst op een Christelijke school. Vader Manolo, het hoofd van de school en literatuurleraar, is getuige van deze ontdekkingen, maar neemt er ook aan deel. De drie personages staan nog twee keer tegenover elkaar, eind jaren ’70 en in de jaren ‘80. Deze ontmoetingen veranderen het leven én de dood van sommige van hen.

Releasedatum 2 september 2004
IL GATTOPARDO

Visconti's vorstelijke epos (naar de gelijknamige roman van Giuseppe Tomasi di Lampedusa) speelt zich af op het breekvlak van twee tijdperken in het Italië van 1860. De Prins Don Fabrizio realiseert zich dat er na de landing van Garibaldi op Sicilië en de eenwording van Italië geen plaats meer zal zijn voor zijn adellijke klasse. Zijn neef (en erfgenaam) sluit zich aan bij Garibaldi’s leger om de monarchie omver te werpen, en verkiest een huwelijk met een burgermeisje boven zijn aristocratische nicht. De prins ziet het einde naderen van de adellijke wereld. De gegoede burgerij zal hun plaats in nemen. Ze zullen wat edel is platvloers maken, wat verfijnd is banaal; "Wij waren de luipaarden, de leeuwen; zij die na ons komen zijn de jakhalzen en de schapen''.

DVD Specificaties:
Regisseur: Luchino Visconti
Acteurs: Burt Lancaster, Alain Delon
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Mono
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 178 minuten
Releasedatum 2 september 2004

ASTERIX & OBELIX - DUBBEL DVD

Bieden Dapper Weerstand tegen Caesar
Het is 50 jaar voor Christus. Onze helden Asterix (Christian Clavier) en Obelix (Gérard Depardieu) leven in een klein dorp in Gallië. Het is het enige dorp dat de Romeinen nog niet hebben veroverd. Als Julius Ceasar hoort van het opstandige dorp, roept hij de hulp
in van Detritus (Roberto Benigni). Zal het Asterix en Obelix en hun dorpsgenoten lukken om alle beproevingen te doorstaan en in vrede verder te kunnen leven?

DVD Specificaties:
Regisseur: Claude Zidi
Acteurs: Christian Clavier, Gérard Depardieu
Taal: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 106 minuten

Missie Cleopatra
Het is 52 voor Christus.
Egypte, onder het bewind van Cleopatra (Monica Bellucci), is onder heerschappij gevallen van het Romeinse rijk. Althans, dit beweert Caesar (Alain Chabbat). De mooie en trotse Cleopatra laat deze opmerking niet op zich zitten gaat een weddenschap met hem aan. Als het haar lukt om binnen drie maanden een prachtig paleis te bouwen in het midden van de woestijn, zal hij publiekelijk toegeven dat het Egyptische volk het grootste is van alle volkeren. Voor deze bijna onmogelijke taak neemt Cleopatra de beste architect van Alexandrië aan, Numérobis (Jamel Debbouze). Als hij deze opdracht klaarspeelt, zal ze hem overladen met goud en geschenken. Zo niet; wordt hij voor de krokodillen geworpen. Numérobis roept de hulp in van Asterix & Obelix (Christian Clavier & Gérard Depardieu). Ook hun trouwe vriend, Druïde Panoramix (Claude Rich), de brouwer van de onoverwinnelijk makende toverdrank zal zijn steentje bijdragen. Echter haalt Amonbofix (Gérard Darmon) de vaste architect van Cleopatra, alles uit de kast om onze vrienden te dwarsbomen. Iets wat hij uiteraard beter niet kan doen…

DVD Specificaties:
Regisseur: Alain Chabat
Acteurs: Gérard Depardieu, Christian Clavier, Monica Bellucci (The Passion of the Christ)
Taal: Nederlands en Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD- 5
Feature Length: 106 minuten

Extra's:
• Cleopatra Bioscooptrailer en filmografieën

Releasedatum 2 september 2004
OSAMA

Deze eerste Afghaanse film na de val van het Talibanbewind toont de verschrikkingen van dit regime. Een gezin komt in moeilijkheden als vrouwen niet meer zonder begeleiding van een man de straat op mogen. Sinds het overlijden van de vader bestaat het gezin namelijk nog enkel uit vrouwen. Hierop wordt de jongste dochter verkleed als jongetje, zodat ze kan gaan werken bij een oude vriend van haar vader. De dochter begint vanaf dit moment een geheel andere kijk op het leven te krijgen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Sedigh Barmak
Acteurs: Marina Golbahari, Arif Herati, Zubaida Sahar
Taal: Pashtu. Dub: Frans, Duits, Italiaans
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Duits, Italiaans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 83 minuten
Releasedatum 2 september 2004

Extra's:
• Interview with the Director
• Marina, Portrait of a Young Actress
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies
MY LIFE WITHOUT ME

Het leven van de jonge Ann is een opeenstapeling van ellende. Ze woont met haar werkloze
man en twee kinderen in een armzalige caravan bij haar moeder in de tuin. Ann heeft geen doel meer in haar leven en de toekomst biedt weinig goeds. Ook op de steun van haar depressieve moeder hoeft ze niet te rekenen. Als Ann op een dag na een medisch onderzoek te horen krijgt dat ze niet lang meer te leven heeft, ondergaat haar grauwe bestaan een radicale wending. Ze ontdekt de ware wil tot leven. Ze stelt een lijst van dingen samen die ze nog wil realiseren en in de korte tijd die haar nog rest, leert Ann hoe mooi het leven kan zijn.

DVD Specificaties:
Regisseur: Isabel Coixet (Things I never told you)
Acteurs: Sarah Polley (The Weight of Water), Scott Speedman
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 106 minuten
Releasedatum 2 september 2004

Extra's:
• Making of
• Original Theatrical Trailer
LIAR'S MOON

De 17-jarige Jack wordt in de zomervakantie verliefd op de rijke bankiersdochter Ginny. Hun ouders keuren de relatie af en ze besluiten samen weg te lopen naar Louisiana. Daar ontdekt het stel dat ze een verschrikkelijk geheim delen.

DVD Specificaties:
Regisseur: David Fisher
Acteurs: Matt Dillon (There’s something about Mary), Cindy Fisher
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 101 minuten
Releasedatum 2 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies
CEMENT GARDEN

Na de plotselinge dood van hun vader en kort daarna hun moeder trekken vier kinderen zich in huis terug. Ze verzwijgen moeders dood voor de buitenwereld omdat ze bang zijn uit elkaar geplaatst te zullen worden. De kinderen leven afgezonderd in hun eigen wereld, los van de dagelijkse realiteit. Een eigen oase temidden van de puinhopen - amoreel, intiem en incestueus - zonder plaats voor buitenstaanders. Geplaatst op het gelijknamige boek van Ian McEwan (1978). Regisseur Andrew Birkin heeft er tien jaar over gedaan om de verfilming van de grond te krijgen omdat het onderwerp door de meeste studio’s te controversieel werd bevonden.

DVD Specificaties:
Regisseur: Andrew Birkin
Acteurs: Charlotte Gainsbourg (Ma Femme est une Actrice), Andrew Robertson
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 102 minuten
Releasedatum 2 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
THE PASSION OF THE DARKLY NOON

The Passion Of Darkly Noon is een zeer donker sprookje over seksuele verlangens. Een opgejaagde en uitgeputte Darkly Noon wordt gevonden wordt door Jude. Die brengt hem naar Callie die samen met haar vriend afgezonderd in het bos leeft. Ze belooft hem te verzorgen en haalt hem in huis terwijl haar vriend Clay op dooltocht is. Darkly blijkt opgegroeid te zijn in een soort godsdienstige sekte en kon op tijd vluchten toen deze (incluis zijn ouders) werd uitgemoord. De jonge man heeft geen enkele voeling met de reële wereld, en als hij zich seksueel aangetrokken voelt tot Callie weet hij niet hoe hij daar moet op reageren zonder zijn strenge opvoeding te loochenen. De enige persoon waarbij hij zich enigszins gebonden voelt is een zonderlinge vrouw in het bos.

DVD Specificaties:
Regisseur: Philip Ridley
Acteurs: Brendan Fraser (The Mummy Returns), Ashley Judd (Heat), Viggo Mortensen (The Lord of the Rings)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio: 4:3 (1, 33)
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 97 minuten
Releasedatum 2 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
YESTERDAY

1990. Verschillende kinderen verdwijnen spoorloos. Ondertussen selecteert het Ministerie van Defensie een elitegroep wetenschappers voor een topgeheime missie. Vervolgens maken we een sprong in de tijd naar het jaar 2020. En naar een verenigd Korea. Daar worden
diverse gepensioneerde wetenschappers vermoord. De Special Investigations (SI) - afdeling bestaande uit de beste agenten uit voormalig Noord- en Zuid-Korea en voorzien van de
laatste technologische snufjes wordt ingezet om de moorden te onderzoeken. De moordenaar bespot hen echter door op elke moordplek een hanger als handtekening achter te laten. De beul is zelfs zo brutaal om de zoon van het onderzoeksteam te kidnappen. Ondertussen wordt de hoofdinspecteur van de politie voor de ogen van zijn veiligheidsagenten ontvoerd. Opnieuw laat de moordenaar een hanger achter. Het is nu aan de dochter van de hoofdinspecteur, een getalenteerde misdaadpsycholoog, om haar vader te vinden.

DVD Specificaties:
Regisseur: Yun-Su Jeon
Acteurs: Seong-woo Kim, Yoo-jin Kim
Taal: Koreaans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Aktie
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 92 minuten
Releasedatum 2 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
BATTLE ROYALE 2

In dit langverwachte vervolg op de wereldwijde culthit Battle Royale van vader en zoon Kinji en Kenta Fukasaku is de overlevende Shuya uit deel 1, uitgegroeid tot een gevreesd terrorist die alle volwassenen de oorlog heeft verklaard. Zijn talloze aanslagen zijn hard, wreed en bloederig. De overheid besluit om een tweede Battle Royale kamp te starten waarin een klas middelbare scholieren gedwongen wordt het eiland waar de terroristen zich schuilhouden te bestormen. Een ieder die zich hier tegen verzet wordt onherroepelijk uitgeschakeld door een halsband vol explosieven, die zij verplicht zijn te dragen, tot ontploffing te brengen. De bloedige strijd tussen de scholieren en Shuya zal door miljoenen kijkers worden gevolgd op TV. Als Shuya er echter achter komt met scholieren te maken te hebben die op de zelfde wijze als hij gedwongen worden te vechten, besluit hij de rollen om te draaien... Hard en confronterend: "Battle Royale 2 – This time it’s war!"

DVD Specificaties:
Regisseurs: Kinji & Kenta Fukasaku
Taal: Japans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Aktie
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 134 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Tent B Camera director at the Island
ZATOICHI

Japan, 19de eeuw...
Zatoichi is blind, leeft van gokken en het geven van massages. Maar achter deze eenvoudige man schuilt een meester in het zwaardvechten. Zatoichi is bliksemsnel en uiterst doelgericht. Wanneer hij in een bergdorpje aankomt, merkt hij dat het hele dorp geterroriseerd wordt door de bende van Ginzo. In een goktent, ontmoeten Zatoichi en zijn vriend Shinkichi, een koppel Geishas, even mooi als gevaarlijk. Wanneer Zatoichi de bende van Ginzo tegen het lijf loopt, wordt een bloedbad onvermijdelijk.

DVD Specificaties:
Regisseur: Takeshi Kitano
Acteurs: Takeshi Kitano, Tadanobu Asano
Taal: Japans en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Actie
Audio: DTS Japans, Dolby 5.1 Japans en Frans
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 116 minuten
Releasedatum 23 september 2004
AUTUMN SUN

Clara Goldstein is een prachtige joodse vrouw van middelbare leeftijd die zich vanwege een komend bezoek van haar Amerikaanse broer gedwongen voelt om een relatie te creëren met een man met hetzelfde geloof. Ze plaatst een contactadvertentie en ontmoet Raul, een knappe, charmante en beschaafde man. Al snel ontdenkt ze dat hij een heiden is,
waardoor hij niet aan haar ideaalbeeld voldoet. Maar omdat ze geen alternatief heeft, geeft Clara hem een spoedcursus in het judaïsme. Hun samenwerking is zowel humoristisch als boeiend en zit vol valkuilen. Deze twee volwassen mensen wagen een laatste kans op een betekenisvolle relatie in hun leven.

DVD Specificaties:
Regisseur: Eduardo Mignogna
Acteurs: Norma Aleandro, Federico Luppi
Taal: Spaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Enhanced Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 106 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
DEADLY ADVICE

Zwarter dan zwart, zo is de humor in Deadly Advice prima te omschrijven. Het decor is een klein stadje in Wales, dat ten prooi valt aan de grillen van een moordlustige tiener. Na een ‘ontmoeting’ met de geest van een negentiende-eeuwse moordenaar, besluit de opstandige tiener Jodie Greenwood zijn trucs met een bijl toe te passen op haar eigen familie. Eerst ontvangt haar overbezorgde moeder verschillende bijlslagen. Daarna krijgt Jodie de smaak te pakken. Het worden stormachtige tijden in Wales.

DVD Specificaties:
Regisseur: Mandy Fletcher (Blackadder)
Acteurs: Jane Horrocks (Little Voice), Brenda Fricker, Imelda Staunton, Jonathan Pryce
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Enhanced Dolby 5.1 en Dolby Stereo
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 91 minuten
Releasedatum 23 september 2004
FINDING GRACELAND

Elvis leeft! Na de dood van zijn vrouw besluit Byron Gruman (Jonathan Schaech) zijn verdriet te verwerken door op reis te gaan. Hij vertrekt vanuit New Mexico naar Memphis in zijn oude gedeukte auto. Onderweg pikt hij een lifter (Harvey Keitel) op die beweert Elvis te zijn. Byron, nog behoorlijk aangeslagen door zijn vrouw’s dood, is eigenlijk alleen van plan de lifter snel te droppen bij het Elvis landgoed Graceland, maar gaandeweg raakt Byron steeds meer geïntrigeerd door de man en zijn vermogen ieders hart te stelen. Met glansrollen van Jonathan Schaech, Harvey Keitel en Bridget Fonda.

DVD Specificaties:
Regisseur: David Winkler
Acteurs: Jonathan Schaech, Harvey Keitel, Bridget Fonda
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 93 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
FIORILE

Intrigerend verhaal waarin 2 kinderen die onderweg zijn naar hun grootvader, het verhaal
wordt verteld over de vloek die al 200 jaar hun familie in zijn greep houdt. Tijdens Napoleon’s invasie van Italië, verliest Elisabetta Benedetti haar hart aan de franse soldaat Jean. Hij gaat zo in haar op dat hij niet merkt dat het goud dat hij moet bewaken wordt gestolen door Elisabetta’s broer Corrado. Deze diefstal roept de vloek af over de Benedetti’s... Het goud brengt de familie grote rijkdom, maar tegelijkertijd raken zij gecorrumpeerd en worden al snel gehaat door hun vrienden die hen nu de Maledetti’s noemen -de vervloekten-. Massimo de grootvader van de 2 kinderen is de laatste in de lijn der vervloekten, maar zal de vloek ook daadwerkelijk bij hem eindigen...?

DVD Specificaties:
Regisseurs: Paolo en Vittoria Taviani
Acteurs: Claudio Bigagli, Michael Vartan, Galetea Ranzi
Taal: Italiaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Mono
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Cast & Crew information
ON A MOONLIT NIGHT

John Knot, een Amerikaanse journalist die een artikel schrijft over AIDS en de invloed die deze ziekte op de patiënt en zijn omgeving heeft, raakt in Parijs weer in contact met zijn grote liefde Joelle. Als blijkt dat zij een dochter van hem heeft, besluit hij met Joelle te trouwen. Het prille geluk wordt echter wreed verstoord wanneer blijkt dat John zelf geïnfecteerd is met HIV. Hij keert halsoverkop terug naar New York, zonder zijn vrouw en dochter op de hoogte te stellen. Joelle komt achter de reden van zijn vertrek en vliegt naar New York om hem in zijn lot te steunen.

DVD Specificaties:
Regisseur: Lina Wertmüller
Acteurs: Rutger Hauer, Nastassja Kinski, Faye Dunaway
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 111 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Cast & Crew information
METROPOLITAN

Metropolitan is een veelvuldig bekroonde film over een stel welgestelde vrienden uit de ‘upper class’van New York. Ze ontmoeten elkaar vrijwel dagelijks in een appartement in Manhattan waar ze de avond doorkomen met eten, drinken, discussiëren over
Jane Austen, filosoferen over het Marxisme, het debutantenbal bespreken of prachtig aangekleed een spelletje strippoker spelen. De eenling Tom sluit zich aan bij het groepje. Hij is kritisch op hun manier van leven, maar wordt heimelijk bewonderd door een van de dames.

DVD Specificaties:
Regisseur: Whit Stillman
Acteurs: Carolyn Farina, Edward Clement, Chris Eigeman
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 95 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
PERFECTLY NORMAL

Renzo, een doodgewone jongen, heeft een simpele droom: hij wil zijn eigen huis bouwen. Maar Renzo’s droom wordt op een zijspoor gezet door de dood van zijn moeder. Ook de komst van Alonzo zet zijn leven op zijn kop. Alonzo is een joviale maar oneerlijke scharrelaar, die geobsedeerd is door de gedachte een elegant restaurant te openen waarin het bedienend personeel gekleed gaat als operazangers. Als Alonzo Renzo’s passie voor opera en zijn fascinatie voor geld ontdekt, slaan de twee de handen ineen. Maar wiens droom moeten ze volgen?

DVD Specificaties:
Regisseur: Yves Simoneau
Acteurs: Robbie Coltrane, Michael Riley
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Komedie
Audio: Enhanced 5.1, Stereo
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 101 minuten
Releasedatum 23 september 2004
BEYOND HYPERTHERMIA

Zuster Mei (Jacqueline Wu Chien-Lien uit Eat Drink Man Woman) is de meest getalenteerde en meest gevreesde huurmoordenaar in Hongkong. In haar persoonlijke leven is ze minder succesvol, want ze is ontzettend eenzaam. Haar geheime beroep maakt romantische verwikkelingen bijzonder gevaarlijk. De enige personen waarmee ze regelmatig contact heeft, zijn haar baas en een tante die haar van een armoedige jeugd in Cambodja heeft gered. Als Mei verwikkeld raakt in een mogelijke romantische vriendschap met een noedelsverkoper, gooit haar professionele leven roet in het eten. Een knappe collega heeft het op haar voorzien omdat Mei zijn baas heeft vermoord.

DVD Specificaties:
Regisseur: Patrick Leung
Acteurs: Sang Woo Han, Ching Wan Lau
Releasedatum 23 september 2004
SUPERTEX

De zelfbewuste en levenslustige dertiger Max heeft zijn zaken goed voor elkaar, zowel in zijn privéleven met een vriendin waar hij van houdt als financieel gezien. Onverwachts wordt hij overvallen door twijfels. Hij komt in opstand tegen zijn imposante vader Simon, die de grootste winkelketen in goedkope textiel in Nederland heeft opgezet. In tegenstelling tot zijn jongere broer Boy wil Max wel uit de schaduw van zijn vader én uit de firma stappen. Wanneer Simon op tragische wijze verongelukt, moeten de broers keuzes maken en zien te ontdekken wie ze zijn.

DVD Specificaties:
Regisseur: Jan Schütte
Acteurs: Jan Decleir, Stephen Mangon, Victor Löw
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: DTS, Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 90 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Making of
ANYTHING ELSE

New York. Jerry Falk (Jason Biggs) is een jonge komedieschrijver die van zijn grote doorbraak droomt. Hij wordt gesteund door zijn mentor David Dobel (Woody Allen), met wie hij veel wandelingen door Central Park maakt en dan praat over alles wat hen bezighoudt. Amanda (Christina Ricci) is een zelfzuchtige vrije geest die mannen helemaal gek maakt. Jerry en Amanda vallen voor elkaar en gaan samenwonen, maar hebben veel tijd nodig om hun complexe relatie uit te werken. Die taak is normaal gesproken al moeilijk genoeg voor beginnende koppels, maar wordt nu dubbel zo zwaar omdat Amanda’s moeder (Stockard Channing)) bij hen komt wonen in hun kleine appartement.

DVD Specificaties:
Regisseur: Woody Allen
Acteurs: Jason Biggs (American Pie 1, 2 en 3), Christine Ricci (Casper)
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 1.0
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length : 96 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Original Theatrical Trailer
• Filmographies
BIENVENUE AU GITES

Een Parijs koppel (Caroline en Bertrand) neemt een Bed&Breakfast over in een afgelegen dorpje in de Provence. Een nieuw leven begint, zonder de dagelijkse stress waarin ze in verzeild raakten: zon, olijfbomen, krekels, klanten en de dorpsbewoners vormen het decor. Het is echter een zwaardere uitdaging dan ze aanvankelijk verwacht hadden en hun
(reeds fragiele) relatie komt meer dan ooit op het spel te staan.

DVD Specificaties:
Regisseur: Claude Duty
Acteurs: Marina Foïs, Philippe Harel
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby 5.1
Aspect Ratio: 16:9 Anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length : 105 minuten
Releasedatum 23 september 2004

Extra's:
• Filmographies
• Trailers
Worden nog verder verwacht in september:

• Face
• Belly of an Architect
• Roman Polanski Box
• The Fairy Taler (Vlaanderen)

Worden nog verder verwacht in oktober:

7 oktober:
• In Oranje
• Lost In Translation
• Crimson Rivers 2
• Capturing The Friedmans
• Hotel
• De Wrekers Box 3 / Seizoen 2
• Axxion Mutante
• Easy Riders, Raging Bulls
• Virtual Weapon

28 oktober:
• Impulsos
• Trece Campanadas
• Bunuel Y La Mesa Del Rey Salomon
• RRRrrrrr!!!!!
• The Singing Detective
• Ma Femme Est Une Actrice
• Suzie Gold
• Natural City
• Elephant

Onder voorbehoud