:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Fox >> PERSBERICHT: THE SIMPSONS SEIZOEN 4
PERSBERICHT: THE SIMPSONS SEIZOEN 4
Bron: Fox - Datum: 2004-07-19 - Geplaatst door: Serge
Seizoen 4: uiteraard briljant
In dit zeer lang verwachte vierde seizoen worden de gaststemmen vertolkt door niemand minder dan Elizabeth Taylor, Johnny Carson en Bette Midler. Uiteraard bevat ook dit seizoen een aantal fantastische hoogtepunten zoals "Last Exit to Springfield", "Mr. Plow" en "A Streetcar named Marge". Deze laatste aflevering wist de inwoners van New Orleans danig op stang te jagen omdat er naar hun stad werd verwezen als "a city that the damned call home". Verder bestaat dit vierde seizoen uit maar liefst 4 discs en tal van waanzinnige extra’s waaronder audiocommentaar van Matt Groening op alle afleveringen. En last but not least wordt dit vierde seizoen uitgegeven in een collectors box met prachtige verpakking.

Subversief talent!
De Simpsons blijven inderdaad heerlijk subversief en dat heeft alles te maken met het geweldige team van schrijvers: auteurs als George Meyer, Al Jean, Jon Vitti, John Swartzwelder, David Silverman, en Conan O'Brien zorgen voor de onweerstaanbare humor. Ook de animatoren laten zich in dit vierde seizoen opnieuw van hun beste kant zien, denk bijvoorbeeld aan het onvergetelijke "Itchy & Scratchy: The Movie" met het gewelddadige kelderen van "Steamboat Willy", niet toevallig het personage van een van de eerste en beroemdste Disney-cartoons. Uit het figuurtje van Steamboat Willy is later Mickey Mouse ontstaan. Kortom: uit de kunst!

Matt Groening: wonderkind van de satire
Dat de Simpsons het niet zo nauw nemen met een aantal heilige huisjes van de Amerikaanse samenleving, valt te wijten aan het karakter achter van hun geestelijke vader Matt Groening. Het levensverhaal van Groening leest als dat van Cinderella: nederig beginnen, ontmoedigd worden door gemene, autoritaire figuren, en tenslotte de grote doorbraak.

Het leven in de hel
Groening groeide op in Portland, Oregon: zijn vader heette Homer, zijn moeder Marge en zijn zussen Maggie en Lisa. In z'n schooljaren was hij een behoorlijk anarchistisch type, aangetrokken tot artistieke vakken. Hij ging in Los Angeles wonen, nam tal van baantjes aan en begon te werken aan een stripverhaal met de veelzeggende titel "Life in Hell". Voor de Los Angeles Reader, een lokale krant, werd hij typograaf, redacteur, rockcriticus, en tenslotte ook cartoonist. Na verloop van tijd werd hij ontslagen, maar ondertussen liep z'n strip goed en kon hij aan de slag bij de L.A. Weekly. In het midden van de jaren '80 werd Groening benaderd door James Brooks, die hem vroeg om de personages van Life in Hell te mogen gebruiken voor een uitzending van de Tracey Ullman show. Groening wilde echter de rechten op z'n creatie niet verliezen, en besloot een nieuwe format te bedenken. Je raadt het al, de Simpsons zagen het daglicht!

The Simpsons Classics
Ondanks de onlangs verschenen Simpsons Classics releases in juli kunnen de echte fans kunnen zich weer verheugen op een nieuwe release uit deze reeks in september, The Simpsons Gone Wild. In the Simpsons Classics reeks worden vier van de beste Simpsons afleveringen rond een bepaald thema gebundeld.

Koopdvd specificaties:
Releasedatum: 4 augustus
Genre: Animatie
Leeftijd: AL
Lengte: 8 u. 26 min.
Geluid: Engels en Frans Dolby Digital 5.1
Beeld: 1.33:1
Ondertiteling: o.a. Nederlands

Extra's:
- Welkomstwoord door Matt Groening
- Audiocommentaar op alle afleveringen
- Featurettes
- Multi-Angle Animation Showcase
- Geïllustreerde commentaren
- Verwijderde scènes
- Tv-spots
- en nog veel meer...


Recent nieuws van dezelfde bron